انتقال سایت وردپرس به اختصاصی
با گسترش و توسعه علم و فناوری، نیاز و ارتباط مردم با دنیای مجازی و اینترنت افزایش چشمگیری پیدا کرده است. به گونه ای که حتی کسب و کارهای کوچک و نوپا و فروشگاه های کوچک هم به راه اندازی و طراحی سایت نیاز دارند. طراحی سایت در ابتدا با استفاده از زبان برنامه نویسی HTML انجام شد. این زبان برنامه نویسی ابر متن دارای ساختار ساده ای برای نوشتن عنوان، پاراگراف، و ارتباط صفحه ها با یک دیگر بود. با گذشت زمان تغییرات ویژه ای در دنیای طراحی سایت رخ داد. برخی از کسب و کارها که بودجه بالایی برای راه اندازی سایت داشتند، از سایت های اختصاصی استفاده می کردند. به طور کلی سایت ها بر اساس نوع کاربرد و نوع برنامه نویسی به چندین نوع مختلف، سایت های ثابت، سایت های پویا، سایت های فلش، و …. تقسیم می شوند. یکی از کاربردی ترین و بهترین انواع سیستم های مدیریت محتوا که امکان طراحی سایت به بهترین نحو با آن امکان پذیر است، طراحی سایت با وردپرس می باشد. سایت های وردپرسی امکان مدیریت محتوا را به طراحان سایت، کارشناسان سئو و حتی تولید کنندگان محتوا می دهد. اما در برخی شرایط برخی از کسب و کارها تصمیم می گیرند که سایت وردپرسی را به سایت اختصاصی انتقال دهند. اگر شما نیز با چنین چالشی روبرو هستید، در این مقاله همراه ما باشید. در این مطلب با تفاوت بین سایت های وردپرسی و اختصاصی، برتری آن ها نسبت به یک دیگر، و کلیه موارد فنی و تخصصی در این مورد آشنا خواهید شد.
سئوی سایت های ژنتیک در دبل کلیک
تفاوت سایت های وردپرسی با اختصاصی
یکی از سوالات مهمی که کارفرما زمان طراحی سایت می پرسد این است که تفاوت سایت های وردپرسی با سایت اختصاصی چیست؟ CMS (Content Management System) یک سیستم مدیریت محتوا است که مطابق با نیازها و ویژگی های یک وب سایت کاربردی و خاص طراحی و ارائه شده است. وردپرس یکی از انواع سیستم های مدیریت محتوا است که قابلیت اجرا کردن بسیاری از ویژگی های رایج و کاربردی روی وب سایت را دارد. این سیستم مدیریت محتوا دارای یک ساختار و کدهای از پیش نوشته شده است و همه افراد می توانند آن را روی هاست سیستم خود نصب کنند. با این وجود اگر قصد برون سپاری طراحی سایت را داشته باشید، طراحان سایت در قدم اول می پرسند، هدف شما از طراحی سایت و داشتن و مدیریت آن چیست؟ با این سوال طراح سایت برای طراحی سایت اختصاصی یا وردپرس می تواند کاملا مطابق با نیاز شما پلتفرم مناسب را انتخاب کند. برای مثال در صورتی که قصد طراحی و پیاده سازی اقدامات خاصی را توسط سایت دارید، بهتر است که طراحی سایت اختصاصی انجام شود. با وجود این که سایت های وردپرسی با مجهز شدن به انواع افزونه ها امکان پیاده سازی قابلیت های مختلف را دارند. اما ممکن است به طور کامل پاسخگوی نیاز شما نباشند. در واقع سایت هایی که قابلیت های معمول مانند سایت های فروشگاهی، سایت های وبلاگی، سایت های شرکتی و سایت های خبری و … دارند، به طور کامل پاسخگوی نیاز مدیر سایت هستند. با استفاده از افزونه های تخصصی وردپرس می توان از قابلیت های بسیار ویژه آن بهره مند شد و اصلا نیازی به طراحی سایت اختصاصی نیست. اما در برخی شرایط می تواند قرار است سایتی با ویژگی های منحصر داشته باشید، طراحی سایت اختصاصی که کاملا مطابق با نیاز و درخواست شما باشد، بهترین انتخاب است. از مهم ترین مزایای طراحی سایت اختصاصی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
سرعت بالا
- امنیت بیشتر
- امکان توسعه دادن در شرایط مختلف
- مطابق نیاز و درخواست کارفرما
از طرفی طراحی سایت با استفاده از وردپرسی نیز مزایایی دارد که به شرح زیر است:
- طراحی سایت با قیمت مناسب تر
- امکان نصب افزونه های تخصصی و کاربردی
- مدیریت آسان تر
- طراحی سایت در مدت زمان کم تر امکان پذیر است.
- داشتن انواع قالب ها و افزونه های تخصصی
- مدیریت آسان به دلیل داشتن پنل کاربری آسان
آیا هر سایت اختصاصی می تواند برتری نسبت به وردپرس داشته باشد؟
اولین و مهم ترین تفاوت بین سایت اختصاصی با سایت وردپرسی در زبان برنامه نویسی آن ها است. در واقع در این کد نویسی اختصاصی لازم است که یک تیم متشکل از برنامه نویس فرانت اند، برنامه نویس بک اند و گرافیست و … تشکیل شود. یکی از ویژگی های قابل توجه سایت های اختصاصی این است که برای انتشار و به روز رسانی محتوا ابزارهایی برای استفاده آماده وجود ندارد. بلکه برای بخش های مختلف آن لازم است که کد نویسی انجام شود. در واقع قالب سایت، پنل کاربری، رابط کاربری، فرم ها و … باید به کمک یک طراح گرافیست و مطابق با رابط کاربری و پرسونای مخاطب طراحی و اجرا شود. در برخی شرایط نیز برخی فریم ورک های آماده از جمله J Query و Boot Strap وجود دارد که برای راحتی و افزایش سرعت کار برنامه نویسان و توسعه دهندگان طراحی و موجود شده اند. از این کتابخانه های آماده می توانید در پروژها های خود برای افزایش سرعت اجرای کار پروژه استفاده کنید. در صورتی که در سایت های وردپرسی انوع قالب ها متناسب با نوع کسب و کار و حوزه کاری استفاده کنید. البته امکان تغییر قالب با توجه به رنگ و سلیقه کارفرما نیز وجود دارد. بنابراین به طور کلی نمی توان گفت که سایت های اختصاصی در مقایسه با سایت های وردپرسی برتری کامل و زیادتری دارند. بلکه هر کدام در نوع خود مزایایی برای کسب و کارها دارند. بنابراین امکان طراحی سایت با توجه به بودجه و درخواست مشتری و نیاز او وجود دارد.
درباره ارزش تولید محتوا در سئو بیشتر بدانید
سرعت سایت اختصاصی نسبت به وردپرسی چگونه است؟
یکی از مهم ترین فاکتورهای مهم در افزایش رضایت کاربران سرعت لود شدن سایت است. طبق آمار و تجربه های ذکر شده، سایت هایی که مدت زمان لود شدن آن ها بیشتر از 3 ثانیه است، 78 درصد از کاربران خود را از دست می دهند. به همین دلیل یکی از چالش های مهم طراحان سایت و صاحبان کسب و کار این است که سرعت سایت اختصاصی بیشتر است یا سایت وردپرسی؟ در این مورد می توان گفت یکی از مزایای اصلی و مهم طراحی سایت اختصاصی با زبان برنامه نویسی asp این است که فایل ها و کدهای آن بهینه بوده و حجم کم تری دارند. به همین جهت می توان گفت سرعت سایت های اختصاصی در مقایسه با سایت وردپرسی بیشتر است. سرعت لود شدن این سایت ها در صورتی که قالب ها و کد نویسی ها به صورت بهینه انجام شده باشد، کم تر از 3 ثانیه است. در صورتی که در CMS های آماده مانند وردپرس به دلیل وجود افزونه های تخصصی و کاربردی محتلف ممکن است سرعت سایت پایین تر باشد. با این وجود امکان بهینه سازی سرعت با استفاده از تست کردن ابزارهای تخصصی وجود دارد.
ایا انتقال سایت وردپرسی به اختصاصی ممکن است؟
برخی از کارفرمایان و صاحبان کسب و کار پس از طراحی سایت وردپرسی و استفاده از آن با چالش های مختلفی روبرو می شوند. همچنین ممکن است با انجام برخی از مقایسه ها در مورد ویژگی و مزایای سایت اختصاصی ترجیح می دهند که سایت اختصاصی داشته باشد. امکان انتقال سایت وردپرسی به سایت اختصاصی وجود دارد. این کار توسط برنامه نویسان و طراحان سایت حرفه ای امکان پذیر است. مجموعه دبل کلیک به عنوان اولین مجموعه طراحی و انتقال سایت وردپرسی به اختصاصی قابلیت انتقال سایت ها را به سایت اختصاصی دارد. این مجموعه بدون افت سئو سایت و بدون آسیب رسیدن به اطلاعات و کلیه اقدامات انجام شده این پروژه را برای تمام سایت های وردپرسی انجام می دهد.
چگونه می توان سایت وردپرسی را به اختصاصی انتقال داد؟
یکی از مسائل مهمی که زمان انتقال سایت وردپرسی به اختصاصی وجود دارد این است که آدرس سایت تغییر نکند. برخی از کاربران و مخاطبان قدیمی و حتی موتورهای جستجو که به سایت شما رتبه داده اند ؛ سایت را با آدرس قبلی می شناسند. بنابراین نکته مهم این است که باید از تکنیک های فنی برای انتقال سایت وردپرسی به اختصاصی استفاده شود. به گونه ای که نیازی به تغییر 1 آدرس و حتی ریدایرکت کردن هم نباشد. برای این کار ابتدا لازم است که اطلاعات هاست روی یک هاست جدید و منطبق بر آدرس سایت اختصاصی بارگذاری شود. این کار نیاز به تخصص و دقت بالایی دارد که در مجموعه دبل کلیک با بهترین کیفیت و توسط تیم مجرب آن انجام می شود.
ایا با انتقال سایت وردپرسی به اختصاصی با افت سئو مواجه می شویم؟
همان طور که در پاراگراف بالا ذکر شد، یکی از نکات مهم زمان انتقال سایت این است که آدرس صفحات و URL اصلی سایت تغییری نکند. حتی این اتفاق زمانی که در سایت های وردپرسی و صفحات مختلف آن زمان لینک سازی رخ دهد، باعث ایجاد صفحات 404 می شود که این اتفاق جالبی نیست. بنابراین اگر آدرس صفحات سایت تغییر یابند، سئو سایت دچار افت خواهد شد. در غیر این صورت وضعیت سئو سایت وردپرسی به اختصاصی منتقل می شود.
آیا هنگام انتقال اطلاعات از وردپرس به اختصاصی با مشکل روبرو می شویم؟
بدیهی است که هر سایت دارای مجموعه اطلاعات مهمی است که برای مدیر سایت و کل کسب و کار اهمیت دارد. بنابراین در صورتی که انتقال سایت توسط یک فرد متخصص انجام شود، به هیچ وجه اطلاعات موجود در هاست سایت با مشکل مواجه نمی شود. بلکه اطلاعات به صورت یکپارچه و بدون هیچ تغییری منتقل می شود. بنابراین در قدم اول از تخصص و تجربه طراح سایت در این زمینه اطمینان حاصل کنید.
آیا می توان تمامی محصولات را از وردپرس به اختصاصی انتقال داد؟
یکی از چالش های مهم دیگر سایت های فروشگاهی انتقال اطلاعات و محصولات به سایت اختصاصی است. در واقع در برخی شرایط ممکن است که همه محصولات به همراه اطلاعات وارد سایت اختصاصی جدید نشوند. البته این کار به کمک یک متخصص طراح سایت امکان پذیر است. علاوه بر این، امکان بارگذاری مجدد محصولات به صورت دستی وجود دارد. اما این کار روش منطقی و صحیحی نیست؛ چون به زمان زیادی نیاز دارد.
سخن پایانی
یکی از دغدغه های مهم صاحبان کسب و کار زمان طراحی سایت و راه اندازی آن انتخاب سایت وردپرسی و اختصاصی است. اگر شما با چنین چالشی روبرو هستید، این مقاله را به طور کامل مطالعه کنید. در این مقاله به معرفی انواع مزایا و معایب سایت های وردپرسی و اختصاصی، کاربرد هر کاربر و کلیه سوالات متداول در این زمینه پرداخته شد. در صورتی که سوال یا ابهامات دیگری در این زمینه دارید، با ما در زیر این پست مطرح کنید.