امروزه بسیاری از کاربران و بیماران برای پیدا کردن پزشک مورد نظرشان یا جستجو در مورد فعالیت آن ها، در گوگل جستجو می کنند. در واقع طبق آمار و تحقیقات انجام شده 75000 جستجوی پزشکی در گوگل در مورد پزشکان است. نکته مهم تر این است که 87 درصد از کاربرانی که وارد گوگل می شوند، فقط از صفحه اول آن دیدن می کنند و دیگر به سراغ سایت های دیگر نمی روند. به همین دلیل می توان گفت طراحی سایت پزشکی و سپس سئو کردن آن از مهم ترین اقداماتی است که پزشکان فعال در این حوزه به آن نیاز دارند. بسیاری از پزشکان امروزه با توجه به این که میزان استقبال کاربران و بیماران برای جستجو در وب سایت ها را می بینند، برای داشتن سایت تمایل بیشتری پیدا می کنند. اما نکته مهم پس از طراحی سایت، سئو کردن آن و دیده شدن در نتایج اولیه گوگل است. اگر کارشناس سئو هستید و قصد بهینه کردن وب سایت پزشکی را دارید، در این مقاله همراه ما باشید تا با نکات مهم این حوزه آشنا شوید. همچنین اگر پزشک هستید و سوالاتی پیرامون طراحی و سئوی سایت پزشکی دارید، ما در این مطلب پاسخگوی سوالات شما خواهیم بود.
چرا سایت های پزشکی نیاز به سئو دارند؟
به طور کلی سئو به مجموعه اقداماتی گفته می شود که در داخل و خارج سایت و به صورت فنی در آن انجام می شود تا رتبه آن در مقایسه با سایر سایت های رقبا بهبود یابد. در واقع زمانی که رتبه یک سایت افزایش یابد، میزان اعتماد موتورهای جستجو نیز در مورد سایت افزایش می یابد. به طور کلی هدف از بهینه سازی هر سایتی از جمله سایت های پزشکی بهبود و گسترش فعالیت آن در مقیاس بزرگ تر است. هدف اولیه نیز از سئوی سایت پزشکی افزایش تعداد میزان مخاطبان و بیماران محلی که در اطراف و نزدیکی یک مطب یا کلینیک زندگی می کنند. علاوه بر این، مخاطبینی که به صورت حضوری مراجعه می کنند، در اقدام بعدی نظرات خود را در سایت درج کرده و همین اقدام تاثیر زیادی در افزایش میزان جذب مخاطبین دیگر حتی از اقصی نقاط کشور دارد. در واقع به طور کلی می توان گفت سئو سایت پزشکی یکی از بهترین و مقرون به صرفه ترین روش هایی است که باعث افزایش تعداد مراجعه کننده، و در نهایت افزایش میزان رضایت آن ها می شود. یکی از بهترین دلایلی که می توان گفت سایت های پزشکی نیاز به سئو کردن دارند، امکان دسترسی آسان کلیه مراجعه کننده به صورت آنلاین است . برخی از بیماران ممکن است وقت و توان کافی برای مراجعه حضوری نداشته باشند. به همین دلیل به راحتی می توانند به صورت آنلاین و راحت تاریخ و حتی ساعت ویزیت را تعیین کنند. به طور کلی سایت های پزشکی با اهداف زیر سئو می شوند:
- افزایش آگاهی برند یا برند سازی
- افزایش میزان بازدید از سایت
- افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو
- افزایش ترافیک سایت
- افزایش تعداد کاربران و مراجعه کنندگان
- افزایش درآمد
- امکان تبلیغات 24 ساعته بدون محدودیت زمانی و مکانی
- روشی مقرون به صرفه با بازدهی بالا
- امکان برقراری ارتباط با کاربران و بیماران
مخاطبین سایت های پزشکی چه کسانی هستند؟
مهم ترین مخاطبان سایت های پزشکی بیمارانی هستند که قصد جستجو یا پرس و جو یا تحقیق در مورد یک پزشک را دارند، به دنبال سایت های پزشکی با نتایج برتر می گردند. بسیاری از بیماران قبل از مراجعه کردن به پزشک ترجیح می دهند از نظر مراجعه کنندگان و بیماران قبلی مطلع شوند. در واقع با این کار با اعتماد و رضایت بیشتری برای دریافت ویزیت آنلاین یا مراجعه حضوری اقدام می کنند. علاوه بر این، برخی از بیماران و مراجعه کنندگان علاقه دارند که از وجود مراکز درمانی یا مطب های نزدیک به محل زندگی خود اطلاع داشته باشند. به همین دلیل با سئوی سایت پزشکی و به ویژه سئو محلی به این نوع مخاطبان نیز می توان خدمات رسانی کرد.
نحوه انتخاب کلمات کلیدی در سایت های پزشکی
یکی از مهم ترین مراحل سئوی سایت پزشکی، تحقیق کلمه کلیدی و سپس انتخاب کلمات کلیدی آن حوزه است. با وجود ابزار آنلاین و رایگان مختلف کارشناسان سئو و تولید محتوا می توانند بهترین کلمات کلیدی حوزه پزشکی را پیدا کنند. یکی از بهترین روش های رایج انتخاب کلمات کلیدی، کمک کردن از گوگل است. برای این کار می توانید کلمات کلیدی دانه (seed keyword) مورد نظر که جزء اصلی ترین کلمات آن حوزه محسوب می شود را در گوگل جستجو کنید. سپس space را فشار داده و منتظر شوید که گوگل پیشنهادات خود را نمایش دهد. کلماتی که در قسمت جستجوی کوئری گوگل نمایش داده می شود، کلماتی هستند که توسط کاربران جستجو شده است. این کلمات را در یک فایل word یا note pad یادداشت کنید. سپس در قسمت آخر صفحه اول نتایج گوگل می توانید کلمات مرتبط (Related Search) با عنوان جستجوی خود را نیز مشاهده کنید. این کلمات را نیز یادداشت کنید. پس از آن با استفاده از سایر ابزار تخصصی دیگر مانند ابزار keywordtools.io و keyword planner استفاده کنید. با استفاده از این ابزار می توانید میزان جستجوی کلمات کلیدی مختلف را بر اساس میزان اهمیت جستجو دسته بندی کنید. پس از آن نوبت به شروع تولید محتوا می رسد. با استفاده از کلمات کلیدی که پیدا کرده اید، استراتژی تولید محتوای سایت پزشکی را تدوین کنید. یکی از نکات مهم در سئوی سایت پزشکی، تولید محتوای مستمر، و ارائه یک محتوای جامع و کامل و البته کاملا بر اساس مطالعات علمی معتبر و با کیفیت است. بسیاری از کاربران برای دریافت اطلاعات پزشکی به این سایت ها مراجعه می کنند. به همین دلیل ارائه یک محتوای کامل به کاربرانی که با مشاهده علائم خود آن را در اینترنت جستجو می کنند، اهمیت زیادی دارد.
صفحات مهم در سایت های پزشکی
به طور کلی هر سایتی دارای چندین صفحه مهم و کاربردی است. به گونه ای که بتواند بهترین مطالب مورد نیاز کاربر را به او ارائه کند. در واقع زمانی که کاربر نام پزشک یا مرکز را جستجو می کند، وارد صفحه اصلی سایت خواهد شد. در این صفحه از مهم ترین صفحات می توان به معرفی پزشک، خدمات پزشک، تخصص یا مهارت حرفه ای او اشاره کرد. به طور کلی صفحات مهم سایت های پزشکی عبارتند از:
- صفحه خانه: معرفی پزشک و مدارک تحصیلی و تخصصی دریافت شده توسط پزشک، و معرفی کلیه خدماتی که پزشک ارائه می کند.
- صفحه خدمات: معرفی تک تک خدماتی که توسط پزشک یا کارمندان فعال در این مجموعه ارائه می شود. (کاشت مو، کاشت ابرو، خدمات مرتبط با زیبایی صورت (بوتاکس، فیلر، لیفت، جالپرو، و …))، و سپس تولید محتوای کامل و جامع برای توضیح در مورد کلیه خدمات از مهم ترین اقدامات است. در سر فصل کلیه خدمات باید خدمات را همراه با توضیحات کامل و شفاف بیان کنید.
- صفحه گالری تصاویر برای نمایش نمونه کار
- صفحه نوبت دهی آنلاین
- صفحه سوال از پزشک: این صفحه دارای قسمت های مختلف سوالات رایج، امکان پرسش و پاسخ آنلاین و پیگیری سوال از طریق وارد کردن کد رهگیری است.
- صفحه تماس با ما: این صفحه نیز معمولا دارای دو قسمت درباره ما و لیست انتظار برای بیمارانی است که نیاز به دریافت مشاوره آنلاین دارند.
- صفحه مقالات یا بلاگ: این صفحه یکی از پر بازدیدترین و مهم ترین صفحات هر سایتی است. این صفحه شامل تعداد زیادی صفحه و مقالات کوتاه و بلند است. بیماران و کاربران با کلیک روی این صفحه می توانند پاسخ بسیاری از سوالات خود را پیدا کنند. علاوه بر این، با تولید محتوا و انتشار آن در قسمت بلاگ سایت می توانید به بهترین نحو باعث افزایش رضایت کاربران شوید. یکی از بهترین مزایای دیگر این صفحه، امکان لینک سازی کردن بین صفحات مختلف سایت است. لینک سازی داخلی یکی از بهترین تکنیک های سئو داخلی است که تاثیر زیادی در افزایش و بهبود رتبه سایت دارد. در واقع با لینک سازی داخلی ربات های گوگل روابط بین محتواهای مختلف سایت را درک می کنند. به همین دلیل سریع تر می توانند این صفحات را ایندکس کنند.
بک لینک سازی در سایت های پزشکی
یکی از مهم ترین اقداماتی که به صورت مستقیم تاثیر زیادی در افزایش رتبه سایت و بهبود سئو آن دارد، بک لینک گرفتن از سایت های معتبر و با کیفیت است. این روش تاثیر زیادی در افزایش میزان کلیک سایت، افزایش بازدید و افزایش ترافیک آن دارد . چرا که کاربران و بیماران با مشاهده عناوین و محتوای کاربردی در سایت های پر بازدید و سایت های معتبر با اعتماد و اطمینان بیشتری روی لینک ها کلیک کرده و وارد سایت می شوند. رد واقع زمانی که تعداد بک لینک های با کیفیت سایت افزایش یابد، گوگل نیز این سایت را به عنوان یک سایت معتبر و مرجع تلقی می کند. بنابراین تاثیر زیادی در افزایش رتبه سایت دارد. زمان بک لینک گرفتن اولین نکته مهم این است که از سایت های با کیفیت و معتبر لینک دریافت کنید. همچنین توصیه می شود به سراغ سایت هایی با موضوع و زمینه یکسان و مشابه بروید. این کار تاثیر زیادی در افزایش اعتبار سایت دارد. در غیر این صورت حتی ممکن است این لینک به عنوان لینک اسپم شناسایی شده و باعث افت رتبه سایت شود.
یکی از مهم ترین حوزه هایی که به طور قطع به طراحی سایت و سپس شدن آن نیاز دارند، حوزه پزشکی است. در این سایت به معرفی و توضیح مهم ترین سوالات و نکات پیرامون حوزه پزشکی پرداخته شد. با مطالعه این مقاله با مهم ترین نکات سئوی سایت پزشکی آشنا خواهید شد. همچنین اگر کارشناس سئو هستید می توانید به بهترین نحو اقدام به اجرای تکنیک های سئو کنید.