main
مقالات سئو
الگوریتم رنک برین چیست؟ | ایا رفتار کاربر توسط گوگل برسی میشود؟
نکات مهم در سئو سایت اختصاصی
سئوی سایت پزشکی
انالیز سئوی سایت شرکتی
سئوی سایت غذا | ایا سئوی محلی در سایت غذا موثر است؟
نحوه سئو سایت های چند زبانه چگونه است؟
انتقال سایت وردپرس به اختصاصی | ایا سایت های اختصاصی نسبت به وردپرسی برتری دارند؟
الگوریتم سند باکس چیست؟ | راهکاری برای خروج از این الگوریتم
لینک شکسته چیست؟ | چگونه آن ها را ازبین ببریم؟
سئوی سایت دندانپزشکی – لندینگ های مهم سایت دندانپزشکی
سئوی سایت صنعتی | اهمیت سئوی سایت صنعتی
سئو سایت ژنتیک چگونه است؟ | راهنمای ریپورتاژ اگهی برای سایت ژنتیک
مقالات برنامه نویسی
مبانی شبکه و اینترنت
تفاوت ui و ux چیست؟ چرا خیلی از افراد تفاوت این دو را نمیدانند؟
مقالات ورد پرس
CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست ؟
مقایسه وردپرس با جوملا | کدام سیستم مدیریت محتوا بهتر است؟
معرفی بهترین افزونه های کاربردی در وردپرس برای هر سایت
دلایل ایندکس نشدن سایت
تگ نو ایندکس در هدر سایت
پس از طراحی سایت، تولید محتوا، و حتی سئو کردن آن، ممکن است سایت با مشکلات فنی زیادی روبرو باشد. این وظیفه کارشناس سئو هر سایت است که در بازه های زمانی مشخص پارامترهای مهم و اساسی در سایت را بررسی کند. یکی از مشکلاتی که ممکن است اکثر سایت ها با آن روبرو باشند، ایندکس نشدن سایت در موتورهای جستجو از جمله موتور جستجوی گوگل است. اگر با مبحث ایندکس نشدن سایت آشنا نیستید، باید گفت که قدم اول و مهم برای دریافت کردن بازدید از سایت از طرف موتور جستجوی گوگل، ایندکس نشدن آن است. در واقع اگر این اتفاق رخ ندهد، ممکن است حتی سایت در نتایج آخر جستجوی گوگل هم نمایش داده نشود. یکی از بهترین روش هایی که کارشناسان سئو برای بررسی ایندکس شدن یا نشدن سایت آن را امتحان می کنند، بررسی و تحلیل سرچ کنسول سایت است. برای این کار لازم است که ابتدا سایت را در پنل سرچ کنسول ثبت نمایید. این کار ممکن است برای سایت های تازه تاسیس کمی زمان بر باشد. چون مدت زمان زیادی از طراحی سایت یا ثبت آن در سرچ کنسول نگذشته باشد. به همین دلیل باید پس از ثبت کردن سایت، مدت زمان دست کم یک ماه صبر کنید. سپس در قسمت Coverage ، ارورهای سایت را مشاهده کنید. کلیه ارورهایی که در این بخش مشاهده می شود، تاثیر زیادی در عملکرد کلی سایت دارند. به گونه ای که تا حد قابل توجهی میزان ورودی سایت را کاهش داده و باعث کاهش و افت رتبه سایت می شود. در این مقاله با مهم ترین دلایل و مشکلات ایندکس نشدن سایت در گوگل آشنا خواهید شد.
فایل ربات TXT
یکی از مهم ترین دلایلی که از ایندکس شدن سایت در گوگل جلوگیری می کند، وجود داشتن قطعه کد زیر در قسمت head سایت است:
اگر به تازگی با طراحی سایت یا کد نویسی آشنا شده اید، در ادامه روش بررسی کردن وجود یا عدم وجود این قطعه کد را بررسی کنید. برای این کار با استفاده از مرورگر کروم وارد سایت شوید. سپس روی قسمتی از سایت راست کلیک کرده و روی گزینه View page source کلیک کنید. همچنین می توانید از کلید میان بر ctrl+u استفاده کنید. در این صفحه جدید می توانید کدهای وب سایت را مشاهده و بررسی کنید. برای بررسی کردن کدهای ربات TXT را جستجو کنید. پس از جستجوی فایل Robot.txt می توانید مقادیری که در این متا تگ وجود دارد را بررسی کنید. اگر عبارت no index را در این صفحه مشاهده کردید، باید از طریق ویرایش کردن فایل های وب سایت، یا تنظیمات افزونه سئو، ویرایش لازم را اعمال کنید.
علاوه بر این، در برخی شرایط ممکن است دستورات اشتباه در فایل robots.txt باعث ایندکس نشدن سایت در گوگل شود. فایل robots.txt در قسمت ریشه سایت وجود دارد. برای بررسی کردن متا تگ فابل ربات، آدرس yoursite.com/robots.txt را وارد کنید. سپس محتویات آن را مشاهده نمایید. در صورتی که در این فایل، دستورات disallow وجود داشته باشد، بررسی کنید که چه مسیری برای این دستور استفاده شده است. اگر از دستور disallow به درستی استفاده نشده باشد، باعث می شود که سایت در گوگل index نشود.
نبودن آدرس در سایت مپ
یکی از بهترین روش هایی که باعث افزایش سرعت و روند ایندکس شدن سایت در گوگل می شود، این است که یک سایت مپ برای سایت بسازید. در صورتی که نقشه سایت ساخته باشید اما به درستی بارگذاری نشده باشد ، یک دلیل مهم و اساسی برای ایندکس نشدن سایت در گوگل محسوب می شود. علاوه بر این، در صورتی که سایت مپ را آپلود کنید، باید به ربات های گوگل دستور و درخواست خزیدن گوگل برای ایندکس شدن و crawl کردن را به گوگل ارسال کنید. پس از این که این درخواست را بررسی نمایید، گوگل اقدام به ایندکس کردن صفحات مختلف سایت می کند.
ریمو شدن URL در سرچ کنسول
همان طور که در پاراگراف اول ذکر شد، یکی از روش های افزایش سرعت و روند ایندکس شدن سایت، ثبت کردن url آن در سرچ کنسول است. اما در صورتی که URL در سرچ کنسول حذف شده باشد، ممکن است گوگل نتواند سایت را ایندکس کند. به همین جهت باید سایر ارورهایی که سرچ کنسول نشان می دهد را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که آدرس سایت در آن حذف نشده باشد. یکی از ابزارهای تخصصی که سرچ کنسول گوگل به وب مستران و کارشناسان سئو ارائه داده، Remove ULRs است. این ابزار به عنوان یکی از مهم ترین زیر مجموعه های Google Index محسوب می شود. با استفاده از این ابزار می توانید صفحات مختلفی از سایت را از صفحه نتایج گوگل حذف کنید. علاوه بر این، در صورتی که قصد دارید، مجددا سایت شما یا صفحاتی خاص از آن توسط گوگل بررسی شود، باید مجددا آدرس آن را در سرچ کنسول ثبت کنید.
مشکل تکراری بودن محتوا
یکی از دلایل رایجی که ممکن است در ابتدای انجام پروژه سئو از آن مطلع نباشید، این است که تکراری بودن محتوا نیز از مهم ترین دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل محسوب می شود. این مشکل زمانی رخ می دهد که صفحات مختلف وب دارای محتوای یکسان بوده اما با url های مختلفی در سایت وجود داشته باشد. بنابراین گوگل نیز صفحاتی که محتوای تکراری داشته باشند را crawl و ایندکس نمی کند. چون این اتفاق باعث اشغال شدن فضای سایت با یک محتوای کم کیفیت و تکراری می شود. برای این که گوگل تشخیص دهد که کدام یک از صفحات را ایندکس کند، می توانید آن صفحه که دارای استانداردهای لازم سئو است را در سرچ کنسول معرفی کنید. اما در صورتی که خودتان این کار را انجام ندهید، گوگل دست به کار شده و بهترین صفحه ای که مطابق با قوانین و قواعد سئو است را ایندکس می کند.
نداشتن محتوای کافی و بی کیفیت
اصلی ترین و مهم ترین دلیلی که گوگل قواعد و قوانین خود را بر اساس آن تنظیم کرده، به دست آوردن و افزایش رضایت کاربران است. به همین دلیل صرفا صفحاتی را ایندکس و بررسی می کند که محتوای آن ها به طور کامل پاسخگوی نیاز و سوالات احتمالی کاربران باشد. در غیر این صورت صفحات را ایندکس نمی کند. کاربران زمانی که وارد سایت می شوند، نیاز و انتظار دارند که محتوای یک صفحه به طور کامل به سوالات آن ها پاسخ دهد. در غیر این صورت وارد سایت دیگری خواهد شد. بنابراین گوگل بعد از این که محتوای صفحات مختلف سایت را بررسی و crawl کرد، و محتوای کافی یا بی کیفیتی مشاهده کرد؛ آن را ایندکس نخواهد کرد. بنابراین در قدم اول باید محتوای صفحات مختلف را آپدیت و کامل کنید.
رفع مشکل ایندکس نشدن سایت
در این مقاله مهم ترین مواردی که ممکن است باعث ایندکس نشدن سایت در موتور جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو شود، بررسی و معرفی شد. اولین قدم برای بررسی شدن سایت توسط گوگل، این است که خودتان سایت را به گوگل معرفی کنید. برای این کار یکی از روش های مطمئن ثبت کردن سایت در سرچ کنسول و معرفی کردن صفحاتی است که باید توسط گوگل ایندکس و بررسی شود.
قدم دوم ساخت نقشه سایت (site map) و قرار دادن آن در سایت و سپس معرفی کردن و قرار دادن آن در سرچ کنسول گوگل است.
روش دیگر و قدم سوم برای بررسی کردن ایندکس شدن یا نشدن سایت توسط گوگل این است که متا تگ robots.txt را بررسی کنید. در صورتی که این متا به صورت صحیح انجام نشده باشد، باید تغییرات و ویرایش های لازم را در آن وارد و اعمال کنید.
روش سوم و مهم این است که بررسی کنید که محتوای سایت تکراری و کپی نباشد. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که تولید محتوا را برون سپاری کرده و از کارشناسان تولید محتوا کمک بگیرید. برای این کار می توانید از ابزار تخصصی duplicheker و سایر ابزار مشابه استفاده کنید. با این کار علاوه بر حذف محتواهای تکراری و یکسان باعث افزایش رضایت کاربران خواهید شد. همچنین گوگل نیز با سرعت بیشتری صفحات جدیدی که آپدیت شده اند را ایندکس و رتبه بندی می کند.
نتیجه گیری
یکی از مهم ترین دلایل و اساس این که سایت در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده شود، این است که در قدم اول گوگل توسط ربات های گوگل crawl شده و سپس ایندکس شوند. در صورتی که گوگل به هر دلیلی نتواند صفحات مختلف را ایندکس کند، مدت زمان بررسی شدن سایت و سپس رتبه بندی شدن آن به تعویق خواهد افتاد. در این مقاله به طور کامل مهم ترین موارد تاثیر گذار در ایندکس نشدن سایت، همچنین روش های رفع این مشکلات بررسی و معرفی شد. پس از مطالعه این مقاله و اجرای آموزش های ارائه شده می توانید سایت خود را برای ایندکس شدن در موتور جستجوی گوگل آماده نمایید.
کلمه کلیدی هدفمند
کلمه کلیدی هدفمند چیست؟
برای افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو فاکتورها و موارد مهمی تاثیر گذار هستند. در این میان تحقیق کلمه کلیدی یکی از مهم ترین موارد تاثیر گذار برای افزایش رتبه سایت، افزایش نرخ کلیک و افزایش ترافیک سایت محسوب می شود. در نگاه اول ممکن است پیدا کردن کلمات کلیدی که قصد افزایش رتبه با استفاده از آن کلمات را دارید، کار ساده ای باشد. اما در صورتی که قصد افزایش رتبه سایت را داشته باشید، لازم است که به صورت تخصصی از نرم افزارها و ابزارهای تخصصی تحقیق کلمه کلیدی استفاده کنید. این کار تاثیر زیادی در پیدا کردن کلمات کلیدی دارد که برای بهبود رتبه سایت موثر هستند. اهمیت تحقیق کلمه کلیدی تا حدی است که جزء مهم ترین و اولین قدم برای بهبود سئو سایت محسوب می شود. برخی از کارفرمایان که تخصص بیشتری در زمینه کاری خود دارند، کلمات کلیدی هدف را به عنوان مهم ترین کلمات کلیدی معرفی می کردند. این کلمات ممکن است در برخی از پروژه ها کلمات کم رقابت و برخی رقابت زیادی داشته و رتبه گرفتن با استفاده از آن ها سخت و زمان بر باشد. یکی از مهم ترین مواردی که در پروسه تحقیق کلمه کلیدی مهم تلقی می شود، پیدا کردن کلمه کلیدی هدفمند است. منظور از کلمه کلیدی هدفمند، آن دسته از کلماتی هستند که با استفاده از آن ها می خواهید یک صفحه از سایت رتبه مناسب و بالایی را به دست آورد. در واقع اهمیت کلمه کلیدی هدفمند که به اصطلاح دیگر کلمه کلیدی هدف محسوب می شود، باید به گونه ای باشد که با استفاده از آن توسط کاربران دیده شوید. کاربران زمانی که قصد پیدا کردن نتایج مورد نظر خود را دارند، از کلمات و عبارات مختلفی استفاده می کنند. اما نکته حائز اهمیت این است که صرفا صفحات یا سایت هایی به مخاطبان و کاربران نمایش داده شود که در آن روی کلمه کلیدی هدفمند تمرکز شده باشد. برای مثال در افزونه Yoast SEO یک فیلد جداگانه برای وارد کردن عبارت کلیدی متمرکز وجود دارد. با کلیک کردن روی این فیلد می توانید کلمه کلیدی هدف که قصد رتبه گرفتن با استفاده از آن را دارید، وارد کنید. با این کار افزونه یوآست سئو محتوای سایت، عناوین، تگ عنوان، و … را بررسی می کند. سپس تشخیص می دهد که آیا موتورهای جستجو می توانند تشخیص دهند: آیا محتوای نوشته شده، کیفیت مطلوبی دارد یا خیر؟ همچنین بررسی می کند که موضوع صفحه سایت از چیست؟ در این مقاله همراه ما باشید تا با اهمیت کلمه کلیدی هدفمند، روش پیدا کردن این دسته از کلمات و … به طور کامل آشنا شوید.
چگونگی انتخاب کلمات کلیدی هدفمند
پیدا کردن و انتخاب کلمات کلیدی هدفمند ممکن است در نگاه اول به عنوان یک اصل مهم برای شروع تولید محتوا تلقی شود. در صورتی که اهمیت استفاده و انتخاب کلمات کلیدی هدفمند به تولید محتوا محدود نمی شود. بلکه استفاده صحیح از آن به صورت مستقیم در بهبود سئو داخلی (SEO on page) و سئو خارجی (SEO off page) تاثیر زیادی دارد. برای مثال وقتی که کلمه یا کلمات کلیدی هدفمند را پیدا کردید، باید از آن در متا تگ (Meta Description)، تگ عنوان، H1، H2، H3 و …، تگ تصاویر (Alt Tag) و … استفاده کنید. با وجود این که ابزار تخصصی تحقیق کلمه کلیدی وجود دارد که به راحتی می توانید از آن ها استفاده کنید؛ اما استفاده از این ابزار زمانی اهمیت دارد که بتوانید بهترین کلماتی که باعث افزایش رتبه سایت می شوند، پیدا کنید. در ادامه روش ها و نکات مهم برای انتخاب کلمات کلیدی هدفمند را معرفی می کنیم:
- انتخاب کلمه کلیدی مناسب از دید کاربر
اول از همه توجه داشته باشید که شما برای کاربران و برای افزایش اعتماد و جلب نظر آن ها تولید محتوا می کنید. در واقع کلیه اقدامات و فعالیت هایی که روی یک سایت اجرا می کنید ، در نهایت به منظور افزایش رضایت کاربران انجام می شود. بنابراین برای پیدا کردن کلمات کلیدی هدفمند نیز باید خودتان را به جای کاربر گذاشته و از دید کاربر نگاه کنید. برای مثال تصور کنید که کاربران زمان جستجو کردن و پیدا کردن نتایج مورد نظرتان، از چه کلمات و عباراتی برای جستجو کردن استفاده می کنند. بنابراین می توان گفت کلمه کلیدی کلمه ای است که توسط کاربران جستجو می شود. در نتیجه به عنوان کاربر باید کلماتی را انتخاب و پیدا کنید که کاربران جستجو می کنند. برای این کار می توانید حتی از دوستان و آشنایان هم کمک بگیرید و بپرسید که در حوزه کاری شما چه نیاز یا سوالاتی دارند که دغدغه آن ها است؟
- تهیه یک لیست از کلمات
پس از این که کلمات کلیدی هدف مورد نظرتان را پیدا کردید، آن ها را جستجو کنید. سپس یک لیست برای خودتان ایجاد کنید. برای اطلاع دقیق تر از میزان جستجوی این کلمات می توانید از ابزار تحقیق کلمه کلیدی استفاده کنید.
- استفاده از کلمات کلیدی بلند (Long Tail keyword)
برخلاف تصور عموم مردم و برخی از سئوکاران مبتدی، کلمات کلیدی بلند میزان جستجوی بیشتری در مقایسه با کلمات کلیدی کوتاه دارند. برای مثال بسیاری از سایت ها که بودجه نسبتا بیشتری دارند، با روش های بیشتر مانند استفاده از تبلیغات Google ADS ، برند سازی و … می توانند حتی روی کلمات کلیدی کوتاه هم سرمایه گذاری کنند. اما در صورتی که بودجه کافی برای تولید محتوا و برون سپاری کردن پروژه سئو ندارید، می توانید وقت و هزینه خود را صرف کلمات کلیدی بلندتر کنید. برای این کار کافی است مدتی از کلمات کلیدی بلند در طول محتوا و عناوین استفاده کرده و بازخورد آن را بررسی کنید. مهم ترین مزیت استفاده از کلمات کلیدی بلند این است که به صورت دقیق تر می توانید تمرکز خود را روی اهداف خود قرار دهید. در واقع برای انتخاب کلمات کلیدی بلند محدودیتی نخواهید داشت. چون می توانید به صورت شخصی شده از کلمات مورد نظر، نام برند، نام شرکت، محصولات تخصصی و … استفاده کنید. با استفاده از Long tail ها دقیقا مخاطبینی را به دست می آورید که به دنبال خدمات و محصولات شما می گردند.
- استفاده از ابزار Google ADwords
یکی از بهترین ابزارهای تخصصی برای تبلیغات در سطح گوگل، استفاده از ابزار گوگل ادز است. برای پیدا کردن کلمات کلیدی هدفمند می توانید از ابزار keyword planner استفاده کنید. برای استفاده از این ابزار لیستی از کلمات کلیدی مورد نظر را وارد کنید. با استفاده از این ابزار می توانید بررسی کنید که در طول ماه و سال این کلمات چه تعداد جستجو شده اند. همچنین می توانید میزان ارزش این کلمات را دریابید. پس از این که لیستی از این کلمات را پیدا کردید، آن را با استفاده از ابزار گوگل بررسی نمایید. سپس نتیجه کلمات کلیدی را یادداشت کرده و کلمات کلیدی مهم تر را جداگانه یادداشت کنید.
- استفاده از ابزار Google Trends
یکی از بهترین ابزار تخصصی برای پیدا کردن کلمه کلیدی هدفمند، استفاده از ابزار Google Trends است. برای مثال در صورتی که لیستی از کلمات کلیدی هدفمند را پیدا کرده اید، می توانید در این ابزار وارد کرده و آن ها را با یک دیگر مقایسه کنید. با این کار می توانید بررسی کنید که هر کدام از کلمات چه میزان ارزش و جستجو دارند؟
- بررسی سایت رقبا
در برخی شرایط ممکن است کلمات کلیدی که قصد استفاده از آن ها را دارید، با سایت رقبا یکسان و مشابه باشد. به همین دلیل برای ایده گرفتن می توانید سایت رقبا را بررسی کنید. در صورتی که تبهر و دقت کافی دارید، می توانید کلماتی که سایت رقبا از آن استفاده کرده است را پیدا کنید. اما اگر وقت کافی ندارید، کافی است کمی کد نویسی بلد باشید. با مشاهده و بررسی کدهای سایت رقبا می توانید بفهمید که رقبا از چه کلمات کلیدی استفاده کرده اند؟ پس از پیدا کردن کلمات مورد نظر، این کلمات را در ابزار تخصصی ذکر شده قرار داده و میزان اهمیت آن ها را بررسی کنید. در صورتی که این کلمات ارزش و اعتبار مناسبی داشتند، از آن ها استفاده کنید.
نرخ تبدیل در کلمات کلیدی هدفمند چگونه است؟
یکی از چالش های اصلی که برخی از صاحبان کسب و کارها با آن روبرو هستند، این است که میزان نرخ تبدیل در کلمات کلیدی هدفمند چقدر است؟ کلمات کلیدی هدفمندی که برای محتوا، عناوین صفحات، متا تگ، و … استفاده می کنید، کلماتی هستند که مطابق با نیاز کسب و کار شما، و نیاز کاربران انتخاب شده است. بنابراین در مقایسه با کلمات کلیدی معمولی نرخ تبدیل بالاتری دارند. چون همان طور که در پاراگراف های بالاتر ذکر شد، کلمات کلیدی هدفمند همان کلماتی هستند که توسط کاربران جستجو می شوند. این کلمات کاربرانی را وارد سایت می کند که هدف خاصی مانند خرید، جستجو و مقایسه محصولات، مطالعه مقالات و … دارند. بنابراین احتمال خرید کردن توسط این کاربران بیشتر است.
آیا همیشه میزان سرچ کلمات کلیدی هدفمند کم تر است؟
کلمات کلیدی هدفمندی که صرفا توسط برخی از کاربران و مخاطبین جستجو می شود، در مقایسه با کلمات کلیدی کوتاه و معمولی میزان جستجوی کم تری دارند. چون صرفا برخی از کاربران برای خرید یک محصول خاص، مطالعه یک مقاله مشخص، و … از این کلمات کلیدی خاص و ویژه استفاده می کنند. در واقع ممکن است این کلمات به ذهن همه کاربران نرسد. بنابراین به طور کلی می توان گفت میزان سرچ کلمات کلیدی هدفمند کم تر از سایر کلمات است.
روش مناسب برای پیدا کردن کلمه کلیدی
یکی از بهترین روش های موثر برای افزایش رتبه سایت، استفاده از کلمات کلیدی مناسب و کاربردی و پیدا کردن کلمات کلیدی هدفمند است. در این مقاله به طور کامل به معرفی ارزش و اهمیت استفاده از کلمات کلیدی هدفمند، و نحوه پیدا کردن این نوع کلمات پرداخته شد. با مطالعه این مقاله می توانید به صورت صحیح بهترین کلمات کلیدی هدفمند و متناسب با کسب و کارتان را پیدا کنید. سپس شاهد افزایش رتبه سایت، افزایش نرخ تبدیل و افزایش ترافیک موثر و هدفمند در سایت باشید.
سئوی سایت پزشکی
امروزه بسیاری از کاربران و بیماران برای پیدا کردن پزشک مورد نظرشان یا جستجو در مورد فعالیت آن ها، در گوگل جستجو می کنند. در واقع طبق آمار و تحقیقات انجام شده 75000 جستجوی پزشکی در گوگل در مورد پزشکان است. نکته مهم تر این است که 87 درصد از کاربرانی که وارد گوگل می شوند، فقط از صفحه اول آن دیدن می کنند و دیگر به سراغ سایت های دیگر نمی روند. به همین دلیل می توان گفت طراحی سایت پزشکی و سپس سئو کردن آن از مهم ترین اقداماتی است که پزشکان فعال در این حوزه به آن نیاز دارند. بسیاری از پزشکان امروزه با توجه به این که میزان استقبال کاربران و بیماران برای جستجو در وب سایت ها را می بینند، برای داشتن سایت تمایل بیشتری پیدا می کنند. اما نکته مهم پس از طراحی سایت، سئو کردن آن و دیده شدن در نتایج اولیه گوگل است. اگر کارشناس سئو هستید و قصد بهینه کردن وب سایت پزشکی را دارید، در این مقاله همراه ما باشید تا با نکات مهم این حوزه آشنا شوید. همچنین اگر پزشک هستید و سوالاتی پیرامون طراحی و سئوی سایت پزشکی دارید، ما در این مطلب پاسخگوی سوالات شما خواهیم بود.
چرا سایت های پزشکی نیاز به سئو دارند؟
به طور کلی سئو به مجموعه اقداماتی گفته می شود که در داخل و خارج سایت و به صورت فنی در آن انجام می شود تا رتبه آن در مقایسه با سایر سایت های رقبا بهبود یابد. در واقع زمانی که رتبه یک سایت افزایش یابد، میزان اعتماد موتورهای جستجو نیز در مورد سایت افزایش می یابد. به طور کلی هدف از بهینه سازی هر سایتی از جمله سایت های پزشکی بهبود و گسترش فعالیت آن در مقیاس بزرگ تر است. هدف اولیه نیز از سئوی سایت پزشکی افزایش تعداد میزان مخاطبان و بیماران محلی که در اطراف و نزدیکی یک مطب یا کلینیک زندگی می کنند. علاوه بر این، مخاطبینی که به صورت حضوری مراجعه می کنند، در اقدام بعدی نظرات خود را در سایت درج کرده و همین اقدام تاثیر زیادی در افزایش میزان جذب مخاطبین دیگر حتی از اقصی نقاط کشور دارد. در واقع به طور کلی می توان گفت سئو سایت پزشکی یکی از بهترین و مقرون به صرفه ترین روش هایی است که باعث افزایش تعداد مراجعه کننده، و در نهایت افزایش میزان رضایت آن ها می شود. یکی از بهترین دلایلی که می توان گفت سایت های پزشکی نیاز به سئو کردن دارند، امکان دسترسی آسان کلیه مراجعه کننده به صورت آنلاین است . برخی از بیماران ممکن است وقت و توان کافی برای مراجعه حضوری نداشته باشند. به همین دلیل به راحتی می توانند به صورت آنلاین و راحت تاریخ و حتی ساعت ویزیت را تعیین کنند. به طور کلی سایت های پزشکی با اهداف زیر سئو می شوند:
- افزایش آگاهی برند یا برند سازی
- افزایش میزان بازدید از سایت
- افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو
- افزایش ترافیک سایت
- افزایش تعداد کاربران و مراجعه کنندگان
- افزایش درآمد
- امکان تبلیغات 24 ساعته بدون محدودیت زمانی و مکانی
- روشی مقرون به صرفه با بازدهی بالا
- امکان برقراری ارتباط با کاربران و بیماران
مخاطبین سایت های پزشکی چه کسانی هستند؟
مهم ترین مخاطبان سایت های پزشکی بیمارانی هستند که قصد جستجو یا پرس و جو یا تحقیق در مورد یک پزشک را دارند، به دنبال سایت های پزشکی با نتایج برتر می گردند. بسیاری از بیماران قبل از مراجعه کردن به پزشک ترجیح می دهند از نظر مراجعه کنندگان و بیماران قبلی مطلع شوند. در واقع با این کار با اعتماد و رضایت بیشتری برای دریافت ویزیت آنلاین یا مراجعه حضوری اقدام می کنند. علاوه بر این، برخی از بیماران و مراجعه کنندگان علاقه دارند که از وجود مراکز درمانی یا مطب های نزدیک به محل زندگی خود اطلاع داشته باشند. به همین دلیل با سئوی سایت پزشکی و به ویژه سئو محلی به این نوع مخاطبان نیز می توان خدمات رسانی کرد.
نحوه انتخاب کلمات کلیدی در سایت های پزشکی
یکی از مهم ترین مراحل سئوی سایت پزشکی، تحقیق کلمه کلیدی و سپس انتخاب کلمات کلیدی آن حوزه است. با وجود ابزار آنلاین و رایگان مختلف کارشناسان سئو و تولید محتوا می توانند بهترین کلمات کلیدی حوزه پزشکی را پیدا کنند. یکی از بهترین روش های رایج انتخاب کلمات کلیدی، کمک کردن از گوگل است. برای این کار می توانید کلمات کلیدی دانه (seed keyword) مورد نظر که جزء اصلی ترین کلمات آن حوزه محسوب می شود را در گوگل جستجو کنید. سپس space را فشار داده و منتظر شوید که گوگل پیشنهادات خود را نمایش دهد. کلماتی که در قسمت جستجوی کوئری گوگل نمایش داده می شود، کلماتی هستند که توسط کاربران جستجو شده است. این کلمات را در یک فایل word یا note pad یادداشت کنید. سپس در قسمت آخر صفحه اول نتایج گوگل می توانید کلمات مرتبط (Related Search) با عنوان جستجوی خود را نیز مشاهده کنید. این کلمات را نیز یادداشت کنید. پس از آن با استفاده از سایر ابزار تخصصی دیگر مانند ابزار keywordtools.io و keyword planner استفاده کنید. با استفاده از این ابزار می توانید میزان جستجوی کلمات کلیدی مختلف را بر اساس میزان اهمیت جستجو دسته بندی کنید. پس از آن نوبت به شروع تولید محتوا می رسد. با استفاده از کلمات کلیدی که پیدا کرده اید، استراتژی تولید محتوای سایت پزشکی را تدوین کنید. یکی از نکات مهم در سئوی سایت پزشکی، تولید محتوای مستمر، و ارائه یک محتوای جامع و کامل و البته کاملا بر اساس مطالعات علمی معتبر و با کیفیت است. بسیاری از کاربران برای دریافت اطلاعات پزشکی به این سایت ها مراجعه می کنند. به همین دلیل ارائه یک محتوای کامل به کاربرانی که با مشاهده علائم خود آن را در اینترنت جستجو می کنند، اهمیت زیادی دارد.
صفحات مهم در سایت های پزشکی
به طور کلی هر سایتی دارای چندین صفحه مهم و کاربردی است. به گونه ای که بتواند بهترین مطالب مورد نیاز کاربر را به او ارائه کند. در واقع زمانی که کاربر نام پزشک یا مرکز را جستجو می کند، وارد صفحه اصلی سایت خواهد شد. در این صفحه از مهم ترین صفحات می توان به معرفی پزشک، خدمات پزشک، تخصص یا مهارت حرفه ای او اشاره کرد. به طور کلی صفحات مهم سایت های پزشکی عبارتند از:
- صفحه خانه: معرفی پزشک و مدارک تحصیلی و تخصصی دریافت شده توسط پزشک، و معرفی کلیه خدماتی که پزشک ارائه می کند.
- صفحه خدمات: معرفی تک تک خدماتی که توسط پزشک یا کارمندان فعال در این مجموعه ارائه می شود. (کاشت مو، کاشت ابرو، خدمات مرتبط با زیبایی صورت (بوتاکس، فیلر، لیفت، جالپرو، و …))، و سپس تولید محتوای کامل و جامع برای توضیح در مورد کلیه خدمات از مهم ترین اقدامات است. در سر فصل کلیه خدمات باید خدمات را همراه با توضیحات کامل و شفاف بیان کنید.
- صفحه گالری تصاویر برای نمایش نمونه کار
- صفحه نوبت دهی آنلاین
- صفحه سوال از پزشک: این صفحه دارای قسمت های مختلف سوالات رایج، امکان پرسش و پاسخ آنلاین و پیگیری سوال از طریق وارد کردن کد رهگیری است.
- صفحه تماس با ما: این صفحه نیز معمولا دارای دو قسمت درباره ما و لیست انتظار برای بیمارانی است که نیاز به دریافت مشاوره آنلاین دارند.
- صفحه مقالات یا بلاگ: این صفحه یکی از پر بازدیدترین و مهم ترین صفحات هر سایتی است. این صفحه شامل تعداد زیادی صفحه و مقالات کوتاه و بلند است. بیماران و کاربران با کلیک روی این صفحه می توانند پاسخ بسیاری از سوالات خود را پیدا کنند. علاوه بر این، با تولید محتوا و انتشار آن در قسمت بلاگ سایت می توانید به بهترین نحو باعث افزایش رضایت کاربران شوید. یکی از بهترین مزایای دیگر این صفحه، امکان لینک سازی کردن بین صفحات مختلف سایت است. لینک سازی داخلی یکی از بهترین تکنیک های سئو داخلی است که تاثیر زیادی در افزایش و بهبود رتبه سایت دارد. در واقع با لینک سازی داخلی ربات های گوگل روابط بین محتواهای مختلف سایت را درک می کنند. به همین دلیل سریع تر می توانند این صفحات را ایندکس کنند.
بک لینک سازی در سایت های پزشکی
یکی از مهم ترین اقداماتی که به صورت مستقیم تاثیر زیادی در افزایش رتبه سایت و بهبود سئو آن دارد، بک لینک گرفتن از سایت های معتبر و با کیفیت است. این روش تاثیر زیادی در افزایش میزان کلیک سایت، افزایش بازدید و افزایش ترافیک آن دارد . چرا که کاربران و بیماران با مشاهده عناوین و محتوای کاربردی در سایت های پر بازدید و سایت های معتبر با اعتماد و اطمینان بیشتری روی لینک ها کلیک کرده و وارد سایت می شوند. رد واقع زمانی که تعداد بک لینک های با کیفیت سایت افزایش یابد، گوگل نیز این سایت را به عنوان یک سایت معتبر و مرجع تلقی می کند. بنابراین تاثیر زیادی در افزایش رتبه سایت دارد. زمان بک لینک گرفتن اولین نکته مهم این است که از سایت های با کیفیت و معتبر لینک دریافت کنید. همچنین توصیه می شود به سراغ سایت هایی با موضوع و زمینه یکسان و مشابه بروید. این کار تاثیر زیادی در افزایش اعتبار سایت دارد. در غیر این صورت حتی ممکن است این لینک به عنوان لینک اسپم شناسایی شده و باعث افت رتبه سایت شود.
یکی از مهم ترین حوزه هایی که به طور قطع به طراحی سایت و سپس شدن آن نیاز دارند، حوزه پزشکی است. در این سایت به معرفی و توضیح مهم ترین سوالات و نکات پیرامون حوزه پزشکی پرداخته شد. با مطالعه این مقاله با مهم ترین نکات سئوی سایت پزشکی آشنا خواهید شد. همچنین اگر کارشناس سئو هستید می توانید به بهترین نحو اقدام به اجرای تکنیک های سئو کنید.