چگونه سئوی سایت را بالا ببریم؟
امروزه بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و کوچک برای گسترش فعالیت خود و افزایش تعداد مخاطبین اقدام به طراحی سایت می کنند. اما نکته حائز اهمیت و مهم پس از طراحی سایت بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو است. به این اقدام اصطلاحا سئو کردن سایت یا بالا بردن سئو گفته می شود. هدف از این کار این است که سایت پس از طراحی شدن و بارگذاری محصولات و معرفی خدمات در نتایج برتر موتورهای جستجو دیده شود. در واقع اگر سایت داشته باشید و نتوانید مخاطبان و کاربران را از وجود سایت خود مطلع کنید، عملا کاری انجام نداده اید. با سئو کردن سایت کاری می کنید که کسب و کار و برند شما شناخته شده و مخاطبان از روشی آسان تر به خدمات و محصولات شما دسترسی داشته باشند. به طور کلی سئوی سایت یکی از زیر مجموعه های اصلی و مهم دیجیتال مارکتینگ است که بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و کوچک برای بهبود روند فعالیت خود از آن استفاده می کنند. در این مقاله همراه ما باشید تا با چالش های مهم سئو کردن سایت و اهمیت آن آشنا شوید.
آیا می توان تنها با یادگیری مفاهیم سئو سایت را بالا برد؟
حتما شما هم در شبکه های اجتماعی مختلف از جمله اینستاگرام و یوتیوب و حتی در سایت های آموزشی مختلف عناوین و اصطلاحات مهم سئو را دیده اید. افرادی که این مطالب را در سایت ها و شبکه های اجتماعی مختلف می بینند و به آن علاقه مند می شوند، ممکن است پس از مدتی برای آموزش دوره پیشرفته آماده شوند. اما مسئله مهم این است که یادگیری مفاهیم و حتی اصطلاحات تخصصی سئو به تنهایی کافی نیست. بلکه در طول اجرای همین مفاهیم روی پروژه های مختلف ممکن است کارشناسان حرفه ای سئو هم با چالش های مختلفی روبرو شوند. سایت هایی که توسط طراحان سایت طراحی و ارائه می شوند، دارای ساختارها، قالب ها، افزونه ها و حتی مطالب مختلف هستند. به همین جهت نمی توان برای همه سایت ها به صورت یکسان یک نسخه پیچید. بلکه استراتژی هر سایت پس از بررسی عملکرد رقبا، جایگاه فعلی آن سایت در مقایسه با رقبا، سن دامنه، و … تعیین می شود. به طور کلی سایت ها به چندین نوع مختلف زیر تقسیم می شوند:
-
سایت فروشگاهی
- سایت آموزشی
- سایت خدماتی
- سایت پویا (سایت های مرتبط با اخبار، سیاست، ارز دیجیتال، قیمت طلا، قیمت دلار و سکه و …)
بدیهی است که رقبای هر کدام از انواع سایت های ذکر شده با سایر رقبا تفاوت های مختلفی دارند. به همین جهت نحوه تدوین استراتژی، نحوه تولید و انتشار محتوا، نحوه لینک سازی داخلی و خارجی و … برای هر سایت با سایت دیگر متفاوت است. بنابراین به طور کلی می توان گفت با یادگیری مفاهیم سئو نمی توان انتظار اجرای کلیه اقدامات سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال را داشت. بلکه لازم است ابتدا روی پروژه های امتحانی کار کرده یا به عنوان کار آموز کار خود را آغاز کنید.
حداقل زمان برای سئو یک سایت ؟
در دنیای پر رقابت سئو بسیاری از عوامل به چگونگی عملکرد رقبا بستگی دارد. در واقع همیشه باید با این پیش زمینه فعالیت خود را در دنیای سئو آغاز کنید که بدانید قبل و بعد و همزمان با شما تعداد زیادی رقیب کار خود را آغاز کرده اند. چه بسا توانسته اند با روش های کاربردی و حرفه ای جایگاه خود را حفظ کرده یا آن بهبود دهند. علاوه بر این، موفقیت در پروژه های سئو سایت به عوامل مختلفی وابسته است. به گونه ای که برخی از سئو کاران عقیده دارند که سئو شامل 200 فاکتور مختلف است که هر کدام در جایگاه خود مهم هستند. بنابراین به طور کلی می توان گفت حداقل زمان لازم برای سئو یک سایت به عوامل مختلف زیر وابسته است:
-
جایگاه فعلی سایت
- روند فعالیت و جایگاه فعلی رقبا
- قدمت دامنه سایت
- نوع تدوین استراتژی توسط تیم سئو کار
- نحوه زمان بندی برای تولید محتوا و انتشار آن
- ارورهایی که در قالب سایت وجود دارد و نیاز به بهینه سازی آن ها است.
- مدت زمان لازم برای رفع ارورهای مرتبط با صفحات کم ارزش
- مدت زمان لازم برای بهینه سازی محتواهای قبلی
- و …
چگونه می توان سئوی سایت را بالا برد؟
به طور کلی دو روش رایج برای بهبود و افزایش رتبه سایت وجود دارد:
-
SEO: Search Engine Optimization
- SEM : Search Engine Marketing
در روش اول با استفاده از اقدامات طبیعی و ارگانیک که درون و بیرون سایت انجام می شود، رتبه سایت افزایش می یابد. سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. سئو به طور کلی به چندین دسته مختلف سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال تقسیم می شود. روند اجرای هر کدام از دسته بندی های ذکرشده به عوامل مختلفی وابسته است. اجرای اقدامات و تکنیک های سئو ممکن است با توجه به سختی رقابت حوزه کاری و نوع کلمات کلیدی بستگی دارد. به همین جهت می توان گفت نتیجه گرفتن از تکنیک های سئو و افزایش رتبه و جایگاه سایت ممکن است چندین ماه زمان ببرد.
اما روش دوم SEM به معنای بازاریابی موتورهای جستجو است. در این روش برخی از سایت ها برای دیده شدن در نتایج جستجو از روش های پرداخت پولی و تبلیغات آنلاین استفاده می کنند. این روش معمولا با نام دیگر تبلیغات کلیکی یا بازاریابی جستجوی پولی نیز شناخته می شود. نتیجه گرفتن از این روش در مقایسه با سئو نیاز به زمان کم تری دارند. به همین جهت برخی از کسب و کارها که بودجه بیشتری دارند از این روش برای سریع تر نتیجه گرفتن و دیده شدن در نتایج برتر موتورهای جستجو استفاده می کنند.
به طور کلی در هر دو روش ذکر شده میزان ترافیک و بازدید سایت افزایش می یابد. به گونه ای که کمک می کند کاربران بیشتری سایت شما را دیده و روی لینک آن کلیک کنند. علاوه بر این، در هر دو روش کارشناس سئو اقدام به تحقیق کلمه کلیدی و تولید محتوا می کنند. در راس هر دو روش ذکر شده تحقیق کلمه کلیدی مهم ترین اقدام است. چرا که هدف از کلیه اقداماتی که برای بالا بردن سئو سایت انجام می شود، ارائه مطالب و محتوایی مطابق با نیاز کاربر است. به گونه ای که کاربر رضایت داشته و برای ماندن در سایت ترغیب شود.
اگر قصد اجرای تکنیک های سئو به طور طبیعی و ارگانیک را دارید، با اجرای روش و مراحل زیر می توانید جایگاه سایت را حفظ کرده یا آن را بهبود دهید:
- تحقیق کلمه کلیدی
- بهینه سازی و نوشتن عناوین و Meta Description صحیح و مناسب
- استفاده از alt Tag مناسب برای بهینه سازی تصاویر
- لینک سازی داخلی و خارجی
- شناسایی لینک های مخرب و ترمیم آن ها
- مرور و بررسی ریدایرکت های انجام شده
- بررسی و انتخاب استاندارد سازی ساختارهای URL
- لینک کردن صفحات به صورت داخلی
- استفاده از انکر تکست های مناسب برای افزایش و ایجاد ارتباط موثرتر با صفحات دیگر سایت
- کوتاه نگه داشتن یا کوتاه کردن مسیر کلیک برای کاربران
آیا ادورز تاثیری در سئو سایت ما دارد ؟
یکی از چالش های مهم کارشناسان سئو برای افزایش رتبه و جایگاه سایت، کمک گرفتن و استفاده از روش های پولی از جمله گوگل ادورز (Google Adwords) است. به طور کلی عوامل مختلفی به صورت غیر مستقیم و مستقیم روی سئو سایت شما تاثیر می گذارد. از مهم ترین عواملی که به صورت مستقیم روی بهبود و افزایش رتبه سایت تاثیر دارد، می توان بک لینک و تولید محتوا را نام برد. همچنین عوامل غیر مستقیمی که به صورت نا محسوس روی جایگاه سایت تاثیر دارند، فعالیت در فضای مجازی است. گوگل ادز نیز یکی از عوامل غیر مستقیمی که در بهبود سئوی سایت تاثیری ندارد. در واقع به طور دقیق تر باید گفت لینک ها تبلیغاتی که در سایت قرار می دهید، عملا تاثیری در افزایش رتبه سایت نخواهد داشت. چون به عنوان بک لینک شناخته و محسوب نمی شوند. این لینک های تبلیغاتی جزء لینک های نو فالو محسوب می شوند که برای موتورهای جستجو و ربات های موتور جستجوی گوگل اهمیتی ندارند. به همین جهت به طور کلی می توان گفت گوگل ادز به صورت مستقیم و محسوس تاثیر زیادی در سئو سایت ندارد. صرفا تاثیرات کم و غیر مستقیمی روی سئو دارد.
اهمیت سئو داخلی در رشد سایت
یکی از مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار در بهبود سئو سایت، سئو داخلی است. منظور از سئو داخلی یا SEO On Page اقداماتی است که درون سایت به منظور رشد سایت انجام می شود. سئو داخلی دارای فاکتورهای مهمی است که هر کارشناس سئو با توجه به استراتژی سایت باید در یک بازه زمانی مشخص روی سایت اجرا کند. مهم ترین فاکتورهای سئو داخلی به شرح زیر است:
-
تحقیق کلمه کلیدی
- تولید محتوا
- نوشتن تگ عنوان به صورت صحیح. رعایت تگ های عناوین به صورت اصولی
- نوشتن تگ توضیحات متا به صورت اصولی و صحیح
- نوشتن تگ alt
- تعیین متا تگ کلمات کلیدی
- بهینه سازی محتوا
- تعیین ساختار صحیح url
- بهینه سازی تصاویر
- لینک سازی داخلی
چرا سئو خارجی اصولی می تواند باعث رشد سایت شود ؟
برخلاف سئو داخلی، تمرکز سئو خارجی روی تکنیک هایی است که بیرون از سایت به منظور بهبود سئو سایت و جایگاه و رتبه آن انجام می شود. به طور کلی این اقدامات شامل استراتژی فعالیت در شبکه های اجتماعی، بازاریابی، لینک سازی، بک لینک گرفتن و … است. با وجود این تعاریف به طور کامل تعیین کننده تاثیر ویژه سئو خارجی روی سئو سایت نیست. اگر بخواهید به طور جزئی تر تکنیک های سئو خارجی را معرفی کنیم، می توانیم موارد زیر را نام ببریم:
-
تدوین یک استراتژی و رعایت و عمل کردن به آن برای لینک سازی خارجی
- تدوین استراتژی برای گرفتن بک لینک های قوی
- تشویق مخاطبان برای خواندن نقل قول ها و مصاحبه های شما
- فعالیت و حضور مستمر در شبکه های اجتماعی
- فعالیت در انجمن ها، بلاگ ها، و انتشار پست مهمان در آن ها
- بررسی لینک های خارجی شکسته و مخرب و ترمیم آن ها
- تولید محتوای یونیک و انتشار آن در ریپورتاژ آگهی
سخن پایانی
طراحی سایت و فعالیت در آن یکی از بهترین روش های موثر برای گسترش فعالیت کسب و کارهای مختلف است. کسب و کارها با داشتن یک سایت با کیفیت و فعالیت مستمر در آن می توانند به صورت موثرتری اعتماد کاربران را جلب کنند. در واقع کسب و کارها با طراحی سایت می توانند از این روش به عنوان یک ابزار کمک کننده و یکی از زیر مجموعه های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنند. اما نکته حائز اهمیت این است که سایت باید در موتورهای جستجو دیده شود تا مخاطبین با خدمات و محصولات شما آشنا شوند. به همین منظور باید اقداماتی تکنیکی و اصولی روی سایت انجام دهید. به این اقدامات مهم سئو گفته می شود. در این مقاله به معرفی مهم ترین اصول سئو پرداخته شد. با مطالعه این مقاله و رعایت نکات ذکر شده در آن می توانید به بهترین نحو سئو سایت را رشد داده و شاهد افزایش رتبه و جایگاه سایت باشید.