تگ توضیحات یا meta description چیست؟
باید توجه داشت که تگ توضیحات برای هر یک از صفحات هر وبسایت منحصر به فرد باشد.این توضیحات تاثیر بسیار شگفت انگیزی در نرخ کلیک سایت خواهد داشت ، اما این توضیحات کجا برای کاربر نمایش داده میشود و این نمایش چه ارتباطی با نرخ تبدیل صفحات ما دارد. نتایجی که در موتور جستجوگر گوگل پس از سرچ نمایش داده میشود مطمئنا بسیار تاثیرگذار است.
یکی از پارامترها در نتایج جستجو توضیحات هر صفحه است که در واقع به کاربر این موضوع را می فهماند که آیا این نتیجه میتواند برای او موثمر ثمر باشد یا خیر.در تصویر زیر نمایش توضیحات یک کلمه کلیدی سرچ شده در گوگل را مشاهده میکنید.وظیفه ما به عنوان یک سئوکار و وبمستر اثبات یک نتیجه ی مناسب برای کلمه ی سرچ شده در گوگل میباشد تا به زبان ساده تر کاربری که جستجوی خود را انجام داده است را ترغیب نماییم تا صفحه ی ما را که در نتایج ظاهر شده انتخاب نماید. باید توجه داشت به نتایجی که در گوگل نمایش داده میشود به اصطلاح serm که مخفف (Search Engine Result Page) میباشد. تعداد نمایش در صفحه اول معمولا 10 صفحه برتر خواهند بود . اما با توجه به تبلیغات گوگل ادز این تعداد در برخی از نتایج بیشتر نیز می باشد.
………… آموزش سئو همراه با تکنیک های فوق حرفه ای در دبل کلیک ………..
پارامترهای مهم در تگ توضیحات چیست؟
توی این قسمت قصد دارم چند نکته ی طلایی رو که از مهم ترین پارامترهای تگ توضیحات هست به صورت کاملا خلاصه بیان کنم.باید توجه داشته باشید که اجرای همین نکات میتواند تمامی موارد مهم در تگ توضیحات را در خود جای دهد.
چرا از کلمه کلیدی در تگ توضیحات استفاده کنیم:
چند دلیل مهم وجود دارد که حتما باید از کلمه کلیدی در meta description خود استفاده نماییم.
دلیل اول : به کاربر این ذهنیت را بدهیم که شما قرار است روی لینک درستی از نتایج بدست آمده کلیک نمایید.
دلیل دوم : باید در نظر داشته باشیم استفاده از کلمه کلیدی در توضیحات میتواند به موتور جستجوگر گوگل بفهماند که صفحه ی ما انتخاب درست تری برای کاربر خواهد بود.یک نکته ی کلیدی که باید به آن توجه داشته باشید این است که بسیار بهتر است کلمه کلیدی ما در ابتدای توضیحات درج شده قرار گیرد.
چرا نباید ازتوضیحات متای تکرای برای صفحات سایت استفاده کنیم؟
اگر بخواهیم یک بررسی اجمالی داشته باشیم دو دلیل عدم استفاده از توضیحات تکراری در صفحات وجود خواهد داشت و اما اولین دلیل : هر صفحه از سایت دارای یک کلمه کلیدی است که نمیتوان آن کلمه کلیدی را در صفحات دیگر سایت خود استفاده نماییم و این موضوع به ما خاطر نشان می کند که نخواهیم توانست کلمه کلیدی خودمان را در ابتدای تگ توضیحات قرار دهیم و دومین دلیل هر صفحه رسالت و ماهیت خود را دارد که معمولا نباید با دیگر صفحات سایت ما رسلات مشابه ای داشته باشد به صورت مثال ممکنه ما در یک صفحه از سرکه انگبین برای فروش و در یک صفحه از این محصول برای اگاهی از خواص آن استفاده کنید .
مثال عملی : 5 خواص بینظیر در سرکه انگبین که قبل از مصرف ان باید آگاه باشید همچنین باید بدانید این نوع سرکه برای چه کسانی مناسب نخواهد بود (این یک توضیحات برای صفحه مقاله خواص سرکه انگبین است)
مثال عملی: خرید سرکه انگبین با بهترین کیفیت و ارسال سریع به تمامی شهرهای کشور شما می توانید در این جشنواره بهاره با تخفیف شگفت انگیزی این نوع سرکه را سفارش دهید (این یک توضیحات برای صفحه محصول سرکه انگبین خواهد بود)
تعداد کارکترهای مجاز در تگ توضیحات چقدر است ؟
شاید شما هم تعداد کارکترهای مجاز برای استفاده از تگ توضیحات یا همان meta description را شنيده باشيد ولي داستان از اين قرار است كه چرا ما ميتوانيم از 160 كاركتر استفاده كنيم.
واقعيت موضوع برمي گردد به اينكه در خيلي از سرچ ها به صورت ميانگين نمايش بين 150تا170 كاركتر را مشاهده كرديم در نتيجه ميانگين اين اعداد تقريبا 160 كاركتر است پس ما به شما پبشنهاد مي كنيم كه شما كلمات يا تعداد كاركترهاتون را بين 150تا170كاركتر در نظر بگيريد.اگر شما از افزونه هايي مثل yoast seo یا all in one seo pack در cms وردپرسی خود استفاده می کنید بصورت کامل به شما هشدار می دهد که به چه اندازه می توانید از کارکترهای مجاز استفاده کنید ولی باید در نظر داشته باشید که کلمه ای که وارد میشود به عنوان یک کارکتر محسوب خواهد شد حتی فاصله بین کلمات یک کارکتر در نظر گرفته می شود.
چرا تگ توضیحات نباید با عنوان متضاد باشد ؟
عنوان سایت ما یک رسالت اطلاعاتی برای کاربر دارد اگر ما در عنوان وبسایتمون از کلمه خرید استفاده کرده باشیم.این تصور را به کاربر می دهیم که دارد وارد یک وبسایت فروشگاهی یا نهایتا یک صفحه محصول میشود.ولی اگر در توضیحات سایتمون بصورت کاملا متفاوت عمل کنیم و بیاییم از خواص و یا فراوانی آن محصول صحبت کنیم نمیتواند برای کاربر جذاب باشد چرا چون رسالت این محتوای عنوان و رسالت این توضیحات کاملا با هم در تضاد هستند و به عنوان مثال اگر شما روی یک محصولی کار میکنید مثل خرید گوشی ایفون۱۲ و در توضیحات سایت در رابطه با این موضوع صحبت کنید که مقایسه آیفون ۱۱و۱۲ به چه صورتی خواهد بود مطمئنا نرخ کلیک پایین تری را بدست می آورد چرا چون رسالت meta description شما یک مقاله و توضیحات به کاربر است و رسالت عنوان شما فروش و جذب مشتری می باشد.
چرا تگ توضیحات(meta description) نباید قسمتی از محتوا نباشد ؟
یکی از اشتباهات رایج در نوشتن تگ توضیحات استفاده از کلمات تکراری و یا کپی کردن قسمت و چکیده ای از محتوای سایت در تگ description است.برای اینکه بتونیم یک توضیحات جذاب داشته باشیم باید از کلمه های جذابی استفاده کنیم که نظر کاربر رو بتونیم به سایتمون جلب کنیم که توی سایت ما قراره به چه چیزی برسه.در نتیجه کمی غیر منطقی به نظر میرسه که دقیقا همون منظور توی قسمتی از متن ما باشد.پس ترجیحا لطفا این کار را انجام ندهید ۱.بخاطر استاندارد هایی که وجود داره ۲.بخاطر اینکه منظورمون رو بتونیم به کاربر برسونیم.
چرا باید تگ توضیحات ما جذاب باشد؟
باید در نظر داشته باشید که این موارد بسیار در سئو داخلی شما تاثیر خواهد داشت در واقع زمانی که کاربر کلمه کلیدی را سرچ می کند بین نتایج ۱تا ۱۰ گوگل به دنبال نتایجی میگردد که بیشتر با اهداف کاربر سازگاری داشته باشد. در نتیجه اگر عنوان شما (تگ تایتل) یا توضیحات شما جذاب و کاربر پسند نباشد مطمئنا کاربر روی نتایج دیگری کلیک میکند و این پایین آمدن نرخ کلیک سایت شما میشود و در نتیجه باعث جا به جا شدن نتایج خواهد شد. به طور مثال اگر شما در گوگل جایگاه سوم رو داشته باشید و یک وبسایت دیگر جایگاه چهارم را داشته باشد اگر عنوان یا توضیحات سایت چهارم از سایت شما جذاب تر باشد در نتیجه وقتی نرخ کلیک بالاتری را نسبت به شما بدست بیاورد مطمئنا در طول زمان سایت شما با سایت پایینی جا به جا میشود.
چگونه تگ توضیحات یا meta description جذاب داشته باشیم ؟
همیشه یکی از چالش های ما برای نوشتن یک description جذاب بودن اون برای کاربر هست همنوطور که قبلا هم گفتم جذاب بودن توضیحات میتونه به نرخ تبدیل کاربرکمک زیادی کند.
باید کاری کنیم که ارزش افزوده ها و خواسته هایی رو بیان کنیم که بتوانیم مشتری رو جذب کنیم.مثلا برای یک سایت فروش گوشی باید از ارزش افزوده هایی استفاده کنیم که کاربر رو بتونیم به سمت سایتمون بیاریم و نرخ کلیک سایتمون رو بالا ببریم.برای مثال وقتی یک سایت فروش گوشی داریم از کلمه هایی مانند تخفیف،ارسال رایگان و…. استفاده کنیم که کاربر با دیدن آن ترغیب شود و به سمت سایت ما جذب شود.
یک مثال طلایی:
کلمه کلیدی: خرید تخم خشخاش
عنوان: خرید تخم خشخاش تا 30درصد تخفیف تا پایان اردیبهشت ماه
تگ توضیحات: خرید تخم خشخاش از عطاری آنلاین با بهترین کیفیت در بسته بندی های متنوع | ارسال به تمام نقاط کشور