الگوریتم تازگی محتوا
همان طور که چندین بار در مقالات آموزشی دبل کلیک ذکر شده، گوگل برای رتبه بندی کردن سایت های مختلف به پارامترهای مختلفی توجه می کند. در واقع این موتور جستجوی قدرتمند، برای بررسی کردن پارامترهای مختلف الگوریتم های تخصصی ویژه ای را به کار گرفته است. تصور کنید برای یک سایت تولید محتوا می کنید، لینک سازی انجام می دهید، بک لینک دریافت می کنید، و … . گوگل برای بررسی کردن این موارد مختلف از الگوریتم های پاندا، پنگوئن، مرغ مگس خوار، الگوریتم کبوتر و الگوریتم تازگی محتوا استفاده می کند. نام الگوریتم تازگی محتوا در طی سال های اخیر بین وب مستران، شنیده می شود. به طور کلی گوگل و الگوریتم های قدرتمند آن عملکرد دقیقی دارند که در نگاه اول از اهمیت آن ها اطلاع ندارید. به طور کلی شناخت موضوعات با اهمیت در سئو تاثیر زیادی در بهبود سئو سایت و بهبود تجربه کاربری برای کاربران به همراه دارد. در این مقاله همراه ما باشید تا با یکی از بهترین و کاربردی ترین الگوریتم های گوگل به نام الگوریتم تازگی محتوا آشنا شوید.
الگوریتم تازگی محتوا چیست؟
الگوریتم تازگی محتوا با وجود این که در سال 2011 میلادی برای اولین بار معرفی شد و شروع به کار کرد، اما کم تر کسی از عملکرد بی نظیر آن اطلاع دارد. تاثیر این الگوریتم پس از شروع به کار کردن به اندازه ای بود که نتایج در حدود 35 درصد از سایت دچار تغییر و تحولات زیادی شدند. به گونه ای که پس از آن وب مستران، سئو کاران و کارشناسان محتوا شروع به بررسی پارامترهای تاثیر گذار در این زمینه کردند تا متوجه شوند مشکل کجاست؟ برخی از سئو کاران عقیده دارند که الگوریتم تازگی محتوا تکمیل کننده عملکرد الگوریتم کافئین است. برای توضیح تکمیلی عملکرد الگوریتم تازگی محتوا به مثال زیر توجه کنید:
برای مثال اگر قصد خرید یا آشنایی با ویژگی های خودرو را دارید، در اینترنت قیمت خودروی مورد نظر را جستجو می کنید. پس از جستجو کردن سایت هایی را خواهید دید که نتایج و صفحات مختلفی با اعداد و قیمت های مختلف دارند. به موارد زیر توجه کنید:
- وب سایتی با قیمت چند هفته گذشته خودروی مورد نظر
- وب سایتی با جدیدترین قیمت های روز خودرو
- سایتی که آخرین به روز رسانی قیمت های خودرو در چند هفته گذشته را نمایش می دهد.
شما اگر کاربر باشید، روی لینک کدام سایت کلیک می کنید؟ قطعا اگر سایتی با جدیدترین اطلاعات مشاهده کنید، روی آن کلیک می کنید. بنابراین با این انتخاب به مفهوم و عملکرد الگوریتم تازگی محتوا پی می برید.
به همین جهت به طور کلی می توان گفت الگوریتم تازگی محتوا برای دسته بندی کردن و رتبه دادن به سایت ها، به تاریخ انتشار محتوا و به روز بودن آن توجه می کند.
الگوریتم تازگی محتوا چه تاثیری در سئو دارد؟
پس از معرفی شدن الگوریتم تازگی محتوا، یکی از چالش ها و سوالات مهمی که برای وب مستران ممکن است وجود داشته باشد این است که آیا تولید محتوای به روز و جدید تاثیری در افزایش رتبه سایت یا بهبود آن دارد؟ همان طور که چندین بار تاکنون در مقالات مختلف دبل کلیک ذکر شده، گوگل برای رتبه دادن به سایت ها، معیارهای مختلفی دارد. به همین جهت می توان گفت تولید محتوای با کیفیت به تنهایی باعث افزایش رتبه سایت نمی شود. علاوه بر این، به روز رسانی محتوا نیز تضمین کننده بهبود یا افزایش رتبه سایت نیست. در واقع معیاری که باعث افزایش رتبه سایت می شود و گوگل از به روز بودن محتوا اطمینان حاصل می کند، دریافت سیگنال هایی مثبت از طرف کاربران است. علاوه بر این، همان طور که قبلا چندین بار ذکر شده، گوگل کاربر محور بوده و هدف اصلی و تمرکز خود را روی رفتار کاربران و رضایت آن ها قرار داده است. در واقع زمانی که کاربر پس از وارد شدن به سایت متوجه قدیمی بودن محتوا و غیر مفید یا غیر کاربردی بودن آن شود، سریعا از سایت خارج می شود. همین کار تاثیر زیادی در افزایش نرخ پرش سایت و کاهش مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت دارد. یکی از فاکتورهای مهم و اصولی برای افزایش رتبه سایت طبق اصول سئو، کاهش نرخ پرش و افزایش مدت ماندگاری کاربران در سایت و در نهایت کاهش dwell time است.
هدف گوگل از الگوریتم تازگی محتوا
گوگل برای رتبه بندی کردن سایت های مختلف به زمان انتشار محتوا و به روز بودن آن توجه می کند. چرا که هدف اصلی این الگوریتم نمایش بهترین و جدیدترین محتوا به کاربران و جلب رضایت آن ها است. به همین جهت در تعریف کلی این الگوریتم می توان گفت، هدف گوگل از الگوریتم تازگی محتوا و شروع به کار آن، تازگی محتوا است. در برخی از حوزه های حساس مانند اخبار، سیاست، قیمت طلا، قیمت دلار، و حتی سایت هایی که دارای مقاله هستند، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می کند. بنابراین سایت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند، باید همواره محتوای سایت خود را به روز نگه دارند. به طور کلی گوگل برای افزایش رتبه سایت ها، عاشق محتوای جدید و به روز است. به همین دلیل الگوریتم تازگی محتوا یا Freshness algorithm را معرفی کرد تا از این طریق رضایت کاربران بیشتری را به دست آورد. علاوه بر این، هدف گوگل این بود که مدیران سایت مجبور شوند مقالات سایت را به روز رسانی کنند. بدین صورت که کاربران جدید مجبور نباشند برای دیدن محتواهای کامل تر و و جدیدتر از محتواهای قدیمی سایت استفاده کنند. این کار تاثیر زیادی در افزایش رضایت کاربران دارد.
برای تازگی محتوا چه کارهایی می توان انجام داد؟
همان طور که در پاراگراف بالا ذکر شد، گوگل برای رتبه بندی کردن سایت به معیار مهم چگونگی رفتار کاربران استفاده می کند. بنابراین می توان گفت یکی از مهم ترین فاکتورهای موثر در افزایش رضایت کاربران تولید محتوای جدید و به روز است. برای این کار مقالاتی که در قبل نوشته اید را فهرست بندی کرده و آدرس آن ها را در سرچ کنسول گوگل جستجو کنید.
در مقاله "سرچ کنسول سایت چیست؟" به طور کامل در مورد این ابزار قدرتمند و ویژگی های آن صحبت کرده ایم.
پس از وارد کردن آدرس سایت به کلمات کلیدی آن مقاله، تعداد کلیک ها، impression آن، … دقت کنید. خواهید دید مقالات و مطالبی که مدت زمان زیادی از انتشار آن ها گذشته، تعداد کلیک آن ها کاهش داشته است. چه قبول کنید و چه نه، کاربران به زمان انتشار مقاله توجه زیادی می کنند. بنابراین ممکن است حتی اگر مطالب کامل، مفید و خوبی داشته باشید و محتوای جدیدی پس از آن وجود نداشته باشد، ممکن است با دلیل دیدن تاریخ محتوا از خواندن آن منصرف شوند. اما در صورتی که محتوای شما قدیمی شده و پس از آن مطالب جدیدی در سایت رقبا وجود دارد، بدیهی است که کاربر با دیدن تاریخ انتشار محتوا، یا قدیمی بودن مطالب از سایت خارج می شود.
پس از دسته بندی کردن محتوا و مطالب قدیمی، قسمتی از محتوا یا کل آن را به روز رسانی کنید. سپس با استفاده از ابزار hrefs میزان کیفیت لینک سازی ها را بررسی کنید. در صورت لزوم مجددا شروع به لینک سازی کنید. با این کار علاوه بر تولید محتوای بهینه و جدید، یک مقاله جدید با اصول سئو منتشر کرده اید. این کار علاوه بر جلب رضایت کاربر، تاثیر زیادی در افزایش رضایت گوگل و بهبود رتبه سایت دارد. این کار ممکن است زمان بر و حتی هزینه بر باشد، اما با اجرای آن شاهد بهبود رتبه سایت و افزایش رضایت کاربران خواهید بود. بهتر است طی یک بازه زمانی بلند مدت و حتی چندین ماهه مقالات سایت را به روز رسانی کنید.
یکی از موارد قابل توجهی که در سرچ کنسول باید به آن توجه کنید، مقالات و صفحاتی است که تعداد Impression و ورودی بالایی دارند. این صفحات را در اولویت قرار داده و محتوای آن ها، تصاویر، ویدئوها، و تغییراتی در آن اعمال کنید.
گوگل چگونه متوجه محتوای تازه می شود؟
پس از این که اقدامات بالا را برای به روز شدن محتوای سایت انجام دادید، سوال مهم این است که گوگل چگونه متوجه محتوای تازه می شود؟ با وجود این همه سایت پر بازدید، و رقبای مختلف چگونه باید حضور خود را به گوگل اعلام کنیم؟
گوگل تازگی و جدید بودن محتوای سایت را بر اساس پارامترهای مختلف شناسایی می کند. مهم ترین معیار گوگل بررسی کردن تاریخ انتشار یا زمان به روز رسانی و انتشار مجدد آن ها است. به طور کلی هر url در سایت 4 تاریخ مختلف دارد که به شرح زیر است:
- زمان انتشار محتوا در سایت (Published): زمانی که محتوا را در سایت آپلود و منتشر می کنید.
- زمان ایندکس شدن: زمانی که ربات های گوگل برای اولین بار محتوای صفحه را دیده و شروع به بررسی کردن آن می کنند. سپس آن را به صفحه جستجوی گوگل اضافه می کنند.
- زمان آخرین خزیدن ربات های گوگل در سایت ((Last crawl: آخرین باری که صفحات و محتوای سایت توسط ربات های گوگل بررسی شده اند.
- زمان اصلاح شدن مطالب (Modified: آخرین باری که محتوای سایت ویرایش شده و آخرین تغییرات روی آن اعمال شده است.
پس از این که محتوای سایت و صفحات مختلف آن را به روز رسانی کردید، باید مجددا برای لینک سازی و بهینه سازی تصاویر نیز اقدام کنید. بدیهی است زمانی که محتوای جدید و به روز داشته باشید به تعداد کاربران واقعی در سایت افزوده می شود. همچنین مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت افزایش می یابد. از طرفی گوگل وقتی این رفتار کاربران و این سیگنال مثبت از طرف آن ها را می بیند، متوجه وجود صفحات جدید و به روز رسانی شده در سایت می شود. پس از آن طریق بررسی کردن پاارمترهای دیگر سایت، رتبه سایت را افزایش می دهد. یکی از روش های دیگری که گوگل متوجه محتوای به روز رسانی شده می شود، این است که ربات های گوگل شروع به خزیدن در سایت می کنند . این ربات ها مجددا محتوای سایت، کلمات کلیدی، لینک سازی ها و … را بررسی می کنند. پس از آن اگر مورد تایید قرار گرفت، رتبه سایت افزایش می یابد.
افزایش نرخ کرول در صفحات به روز شده
همان طور که در الگوریتم "باجت کرولر چیست؟" ذکر شد، به هر سایت و هر صفحه از آن یک بودجه خزش اختصاص داده شده است. پس از این که صفحه جدید طراحی یا در آن محتوایی منتشر کنید، ربات های گوگل شروع به خزیدن می کنند. زمانی که تعداد صفحات با محتوای آپدیت شده افزایش یابد، میزان نرخ خزش سایت یا باجت کرولر آن افزایش می یابد. چرا که باید گوگل مجددا این صفحات را بررسی و ایندکس کند.
چه زمانی متوجه خواهیم شد صفحه ما ایندکس شده است؟
تنها پس از ایندکس شدن صفحات سایت از طریق ربات های گوگل، صفحات در نتایج جستجو دیده می شود. برای بررسی ایندکس شدن یا نشدن صفحات در سایت چندین روش مختلف وجود دارد. یکی از روش ها این است که گوگل را باز کنید، سپس آدرس سایت را به صورت زیر وارد کنید:
Site: https://dabelclick.com/
نتایجی که گوگل در این جستجو نشان می دهد، صفحات پایدار هستند. این نتایج هم اکنون ایندکس شده اند و در نتایج جستجو دیده می شوند. در واقع هر صفحه ای از سایت که گوگل ایندکس کرده و ممکن است در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده شود، همین صفحات هستند. اگر هیچ نتیجه ای در این قسمت پیدا نشد، سایت شما در گوگل ایندکس نشده است. در نتیجه کاربران زمان جستجو کردن کلمات کلیدی، سایت شما را نمی بینند.
برای جلوگیری از این کار سایت خود را سریعا از طریق سرچ کنسول گوگل به گوگل معرفی کنید. با این کار مستقیما سایت را به گوگل معرفی کرده و به نوعی به ربات های گوگل درخواست بررسی کردن سایت و صفحات آن را می دهید. این کار روند ایندکس شدن سایت و رتبه گرفتن را تسریع می بخشد.
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل با الگوریتم تازگی محتوا، اهمیت آن برای سایت های مختلف و روش های جلب رضایت و توجه این الگوریتم آشنا شدید. شرط اصلی کسب رضایت این الگوریتم تولید محتوای بهینه و به روز رسانی و سپس منتشر کردن آن در سایت است. گوگل با مطلع شدن از وجود به رسانی شده سریعا بودجه خزش را افزایش داده و شروع به خزیدن در سایت می کند. پس از آن در صورت رعایت شدن پارامترها و معیارهای مختلف، رتبه سایت را بهبود می بخشد.
اگر پس از مطالعه این مقاله نقطه نظرات، انتقاد یا پیشنهاداتی داشتید، با ما مطرح کنید.