معرفی افزونه های کاربردی در وردپرس
یکی از بهترین ابزارهای معتبر و کاربردی در دیجیتال مارکتینگ که سال هاست از آن استفاده می شود، طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوا است. با وجود طراحی و عرضه انواع سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس جایگاه بسیار مطلوبی را به خود اختصاص داده است. این سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت و سئو امکانات و قابلیت های ویژه ای در اختیار کاربران قرار می دهد. به گونه ای که به راحتی می توانید محتوا را مدیریت و منتشر کنید. پنل مدیریت این سیستم به گونه ای است که قابلیت نصب افزونه های تخصصی و بسیار کاربردی را به شما می دهد. یکی از بهترین مزایای استفاده از این افزونه بهینه کردن سایت یا به اصطلاح سئو کردن برای موتورهای جستجو است. علاوه بر این، افزونه های تخصصی سئو مزایای دیگری برای سایت دارند که در این مقاله به طور کامل به معرفی آن ها می پردازیم.
اهمیت استفاده از افزونه های وردپرس
بدیهی است که اولین و مهم ترین هدف از طراحی سایت و فعالیت در آن، بهبود یا به دست آوردن رتبه در موتورهای جستجو است. به گونه ای که کاربران و مخاطبان با جستجو کردن نام محصولات یا خدمت شما یا کلمات کلیدی شما را پیدا کنند. از خدمتتان استفاده کنند یا محصولات را سفارش دهند. به کلیه اقداماتی که در این راستا انجام می شود تا در موتورهای جستجو دیده شوید، و کاربران با شما تعامل برقرار کنند، سئو کردن سایت گفته می شود. خوشبختانه با وجود امکانات و پلاگین های ویژه ای که وردپرس در اختیار طراحان سایت قرار می دهد، سئو کردن تا حد قابل قبولی آسان تر شده است. با این وجود نباید زحمات تخصصی سئو کاران در این زمینه را نادیده گرفت. افزایش سرعت سایت، افزایش امنیت، نوشتن تگ توضیحات (Meta Description)، تعیین تگ عنوان، بهینه کردن تصاویر، پشتیبانی گرفتن از اطلاعات و به طور کلی بهینه کردن سایت، از جمله اقداماتی است که یک سئو کار حرفه ای باید به آن بپردازد. با وجود هزاران هزار سایت فعالی که در دنیای اینترنت راه اندازی و فعال شده، بدیهی است که کد نویسی کردن برای انجام این اقدامات کار آسانی نیست. علاوه بر این، پرداختن به کارهای فنی و تخصصی برنامه نویسی کاری بسیار زمان بر و هزینه بر است. اما خوشبختانه با مجهز شدن به وردپرس به افزونه های تخصصی تا حد قابل توجهی کار راحت تر شده است. هر کدام از افزونه های تخصصی وردپرس با یک هدف مشخص طراحی و عرضه شده اند که در ادامه به معرفی 10 افزونه کاربردی در وردپرس می پردازیم. مقایسه وردپرس با جوملا را می توانید در این مقاله مطالعه نمایید
معرفی 10 افزونه کاربردی در وردپرس
افزونه هایی که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم، جزء کاربردی ترین افزونه های حال حاضر محسوب می شود. با این وجود ممکن است افزونه های دیگری با توجه به حوزه کاری وجود داشته باشد که لازم است آن ها را نصب و استفاده کنید. برخی از مهم ترین افزونه های کاربردی در وردپرس عبارتند از:
-
افزونه وردپرس امنیتی Wordfence
بدیهی است که وردپرس هم مانند سایر سیستم های مدیریت محتوا (CMS) امنیت خیلی بالایی ندارد. این ویژگی به دلیل متن باز بودن وردپرس است که امکان دسترسی به برخی از کدهای وردپرس را برای هکرها نسبتا آسان کرده است. به همین منظور استفاده کردن از افزونه های ویژه برای افزایش امنیت وردپرس ضروری است. یکی از بهترین افزونه های کاربردی برای افزایش امنیت سایت های وردپرسی، Wordfence است. این افزونه با نام "امنیت کامل وردپرس" شناخته می شود. این افزونه امکان افزایش امنیت سایت از طریق دو مرحله کردن ورود به سایت را فراهم می کند. این افزونه حتی در نوع رایگان هم امکانات ویژه ای به شما ارائه می کند. این افزونه بد افزارها و ویروس ها را اسکن و بررسی می کند. سپس کاربران مشکوکی که سعی دارند به پنل ادمین سایت وارد شوند، مسدود کند. در نهایت از ورود چنین کاربرانی جلوگیری می کند. علاوه بر این، دو افزونه امنیتی دیگری نیز وجود دارد که در صورت لزوم به جای این افزونه می توانید از آن استفاده کنید. این دو افزونه عبارتند از iThemes Security و افزونه All In One WP Security & Firewall. باید در نظر داشته باشید که این افزونه تمامی فایل های وردپرسی را به خوبی میشناسد و درصورتی که فایل مخربی به پروژه اضافه شود می تواند شنایایی و حذف نماید .
-
افزونه پشتیبان گیری updraftplus
پس از طراحی سایت به دلایل مختلف ممکن است سایت هک شود، اطلاعات سایت از دست برود، کدهای ورودی دچار اختلال شده و سایت بهم بریزد. به طور کلی مشکلاتی رخ دهد که همه چیز از دست برود. در این شرایط اولین کاری که می توانید انجام دهید بک آپ گرفتن از فایل پشتیبانی است که از طریق افزونه updraftplus ذخیره کرده یا به دست آورده اید. این افزونه به صورت شبانه روزی و خودکار از سایت بک آپ می گیرد. علاوه بر این، حتی در صورتی که قالب را به روز کرده و یک قالب جدید نصب کنید، به شما هشدار می کند. بدین صورت که باید مجددا به افزونه اجازه دهید که جزئیات مورد نیاز را مجددا تنظیم کرده تا Back Up گرفتن شروع شود. این افزونه متاسفانه رایگان نیست و برای خرید آن باید از طریق مارکت های فروش افزونه ایرانی اقدام به خرید کنید. این افزونه قیمت بالایی ندارد اما با توجه به ویژگی ها و امکانات خوبی که ارائه می کند، بسیار مقرون به صرفه و ضروری است. پیشنهاد می شود از این افزونه استفاده کنید تا به صورت منظم از وبسایت خود پشتیبانی تهیه نمایید .
-
افزونه صفحه ساز elementor
تغییر دادن ظاهر سایت یکی از مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار در افزایش جلب رضایت کاربران و مشتریان محسوب می شود. به کمک افزونه elementor و بدون نیاز به کد نویسی کردن ظاهر سایت را تغییر داده و مطابق با سلیقه خود سایت داشته باشید. یکی از بهترین ویژگی های وردپرس به روز شدن افزونه های کاربردی آن است. برای مثال در گذشته از افزونه Visual Composer برای ساخت صفحات استفاده می شد. اما چند سال اخیر از افزونه المنتور استفاده می شود که ظاهر آسان و کاربری بسیار بهتری دارد. هر دو افزونه به شما امکان ساخت صفحات مختلف از طریق drag and drop کردن را می دهد.
-
افزونه Rank Math و yoast SEO
این دو افزونه از بهترین افزونه های کاربردی سئو سایت هستند. با این وجود تصور نکنید که این افزونه ها سایت را به صورت خودکار سئو می کنند. افزونه یواست سئو یکی از بهترین و قدیمی ترین افزونه های سئو داخلی سایت است که اطلاعات و جزئیات فنی زیادی را در در اختیار سئو کاران قرار می دهد. در طی سال های اخیر نیز افزونه رنک مث رقابت خود را با افزونه Yoast SEO آغاز کرده است. این افزونه امکانات بسیار ویژه ای در اختیار سئوکاران قرار می دهد و قابلیت های رایگان دیگری دارد. به طور کلی از بهترین قابلیت های این دو افزونه به مزایای زیر می توان اشاره کرد:
- امکان ساخت اسکیما برای صفحات سایت
- امکان مدیریت ریدایرکت های سایت
- ارائه پیشنهادات کاملا اصولی برای سئو کردن سایت
- مدیریت کردن کنونیکال های سایت
- مدیریت کردن عناوین و توضیحات متای سایت
-
افزونه ساخت اسلایدر Slider by Soliloquy
فرقی ندارد سایتتان فروشگاهی باشد یا وبلاگی یا آموزشی. همچنین تفاوتی ندارد که چندین محصول در سایت دارید. به هر حال به اسلایدر در سایت نیاز دارید. برای جلب توجه و رضایت کاربر می توانید از اسلایدر در برخی از صفحات سایت استفاده کنید. به همین جهت می توانید از افزونه Slider by Soliloquy برای ساخت اسلایدر استفاده کنید.
-
افزونه WP Rocket برای افزایش سرعت سایت
یکی از مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار در افزایش رضایت کاربران، افزایش سرعت بارگذاری سایت است. با وجود این که باید حجم تصاویر و ویدئوها را کاهش داده و از این طریق سرعت بارگذاری مطالب سایت را بهبود ببخشید. اما با استفاده از افزونه های تخصصی هم می توانید تا حد قابل توجهی سرعت سایت را افزایش دهید. به همین منظور یکی از بهترین افزونه های وردپرسی در این زمینه، افزونه راکت است. طراحی رابط کاربری این افزونه بسیار آسان بوده و بدون داشتن تخصص خاصی می توانید از آن استفاده کنید. مهم ترین قابلیت های این افزونه به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- امکان فشرده سازی کدهای HTML و Java Script و css
- کاهش درخواست های مکرر سایت به سرور
با این وجود توجه داشته باشید که برخی از افزونه های وردپرس به صورت تخصصی توانایی کاهش دادن حجم تصاویر را ندارند. بلکه باید از افزونه های جداگانه برای بهینه کردن حجم تصاویر استفاده کنید. افزونه wp-smush it یکی دیگر از بهترین افزونه های وردپرس است که می تواند بدون کاهش کیفیت تصاویر، حجم آن ها را کاهش دهد. چرا که یکی از پارامترهای مهم در کاهش یا افزایش سرعت سایت، حجم تصاویر است.
-
افزونه های ساخت پنل کاربری از جمله افزونه up
برخی از قالب های وردپرس به صورت پیش فرض پنل کاربری می سازند؛ اما این پنل ها کیفیت و کاربرد خاصی ندارند. اگر حوزه کاری سایت شما به گونه ای است که نیاز به پنل کاربری دارید، باید از طریق افزونه های تخصصی وردپرس اقدام کنید. در این پنل ها می توانید موجودی کیف پولتان را چک کنید؛ محصولات خریداری شده یا دانلود شده توسط خودتان را ببینید. یکی از بهترین افزونه های کاربردی در این زمینه افزونه ساخت پنل کاربری up است. همچنین اگر سایت فروشگاهی یا آموزشی دارید، می توانید از افزونه treawallet برای امکان چک کردن کیف پول توسط کاربر استفاده کنید.
-
افزونه درگاه پرداخت
یکی از ضروری ترین المان ها برای سایت فروشگاهی، درگاه پرداخت ایمن و مطمئن است. به همین دلیل باید از افزونه مناسب با کسب و کار خود و این که چه هدف یا اقدامی دارید، افزونه مناسب انتخاب کنید. برای مثال اگر قصد دارید از درگاه پرداخت واسط استفاده کنید، می توانید از افزونه درگاه پرداخت Pay.ir (https://www.zhaket.com/web/pay-ir ) یا زرین پال استفاده کنید. اما در صورتی که نماد اعتماد دارید و می توانید از درگاه پرداخت مستقیم استفاده کنید، از افزونه درگاه پرداخت ملت (https://www.zhaket.com/web/mellat-woocommerce-gateway ) یا بانک پارسیان یا سامان استفاده کنید.
-
افزونه فرم ساز Contact form 7
یکی از نیازهای اصلی برای افزایش اعتماد کاربران امکان برقراری ارتباط با اعضای تیم پشتیبانی است. یکی از بهترین روش های برقراری ارتباط کاربران با کارشناسان یا پشتیبانان استفاده از افزونه های برقراری تماس است. با استفاده از افزونه های تخصصی فرم ساز مشتریان به راحتی می توانند سوالات و نیاز خود را با شما مطرح کنند. افزونه Contact form 7 یکی از بهترین افزونه های کاربردی در سایت های فروشگاهی است که امکانات ویژه ای به کاربران می دهد. از مهم ترین مزایای استفاده از این افزونه می توان به امکان استفاده در ایمیل مارکتینگ، دریافت نظرات کاربران، و فرم های ثبت نام و … استفاده کنید. همچنین با استفاده از این افزونه می توانید به تعداد دلخواه فیلدهای مختلف بسازید. یکی از افزونه های فرم ساز دیگر Gravity forms است.
-
افزونه really simple ssl
یکی از فاکتورهای مهم در جلب رضایت گوگل ssl داشتن سایت است. فعال کردن ssl در سایت به کمک هاست کار بسیار آسانی است. برای فعال سازی آن باید آدرس سایت http به آدرس جدید که با https نمایش داده می شود، منتقل کنید. در این مورد نیز افزونه really simple ssl که یک افزونه کم حجم است، استفاده کنید. بهترین عملکرد این پلاگین امکان ریدایرکت کردن آدرس قبلی سایت به آدرس جدید و سپس ssl دار کردن آن است.
سخن پایانی
یکی از اقدامات مهم در بهینه سازی کردن سایت های وردپرسی، استفاده کردن از افزونه های تخصصی است. با مطالعه مقاله با معرفی 10 افزونه کاربردی در وردپرس می توانید بهترین افزونه های کاربردی متناسب با حوزه کاری خود را پیدا کرده و از آن ها استفاده کنید. اگر پس از معرفی این افزونه ها سوال یا پیشنهاداتی داشتید، در زیر این مقاله با ما در میان بگذارید.