مقایسه وردپرس با جوملا | کدام سیستم مدیریت محتوا بهتر است؟

مقایسه وردپرس با جوملا را به صورت کامل در این مقابه برای شما توضیح خواهیم داد در انتها این شما هستید که بر اساس اطلاعات کامل تصمیم خواهید گرفت از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده کنید

مقایسه وردپرس با جوملا در یک نگاه 

بسیاری از افراد زمانی که تصمیم به طراحی سایت و فعالیت در آن می کنند، با چالش ها و سوالات زیادی روبرو هستند. یکی از مهم ترین از سوالات این افراد این است که در بین چندین سیستم مدیریت محتوا که وجود دارد کدام را انتخاب کنند. در حال حاضر چندین CMS فعال و مختلف از جمله دروپال، جوملا، وردپرس ،پرستاشاپ ، اپن کارت  و ... در سراسر جهان بر سر نقاط ضعف و قوتی که دارند، با یک دیگر رقابت می کنند. در این میان می توان گفت بیش از 80 درصد سایت ها با استفاده از  سیستم مدیریت محتوا ی وردپرس طراحی و پیاده سازی شده اند. در این مقاله به طور کامل به مقایسه وردپرس با جوملا می پردازیم تا با قابلیت های ویژه ای که دارند، آشنا شوید.

وردپرس چیست؟

وردپرس یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا شناخته شده در جهان است که امکانات ویژه و منحصر به فردی را به کاربران ارائه می کند. یکی از بهترین ویژگی های این CMS رایگان بودن آن و امکان پیاده سازی برای انواع سایت ها با حوزه های کاری مختلف است. این سیستم از قالب ها، پوسته ها و افزونه های مختلفی تشکیل شده که حتی بدون داشتن دانش برنامه نویسی هم می توان با استفاده از آن اقدام به طراحی سایت کنید. (البته بدون در نظر گرفتن نکات ریز و تخصصی که دارد.) CMS مخفف عبارت content management system به معنای سیستم مدیریت محتوای تحت وب است که کار بسیاری از علاقه مندان به طراحی وب را آسان کرده است.  با استفاده از این سیستم می توانید انواع محتواهای سایت از جمله تصاویر، متن، ویدئو، صوت و ... را از طریق آن تولید و منتشر کنید. یکی از بهترین مزایای وردپرس امکان مدیریت محتوا در زمان سریع و بسیار آسان است. همچنین می توانید متناسب با نیاز خود دسته بندی تعریف کنید، محتوا را ویرایش کنید، فرم های مختلف منتشر کنید، و حتی به نوعی سایت را سفارشی کنید. که زبان برنامه نویسی این سیستم مدیریت محتوا php می باشد .

جوملا چیست؟

در پاراگراف بالا به صورت مختصر با وردپرس و مزایایی که برای کاربران دارد، آشنا شدیم. جوملا نیز یک نرم افزار مدیریت محتوای رایگان و متن باز است. زبان برنامه نویسی این سیستم PHP است و از بانک اطلاعاتی PL/SQL استفاده می کند. این سیستم مدیریت محتوا نیز کاربردهای زیادی دارد که عبارتند از:

  1. امکان طراحی سایت فروشگاهی
  2. مجهز شدن به سیستم پیشرفته تبلیغات
  3. راه اندازی فرم
  4. امکان چت و پشتیبانی آسان

علاوه بر این، این CMS قابلیت ها و مزیت های ویژه ای دارد. یکی از بهترین مزایای آن رایگان بودن آن است. علاوه بر این، به منظور پشتیبانی از تجارت الکترونیک امکان راه اندازی و مدیریت فروشگاه های اینترنتی را به طراحان می دهد. حتی در صورت لزوم می توانید افزونه ها و برنامه های کاربردی را سریعا نصب و راه اندازی کنید.

با وجود مزایای ذکر شده، این سیستم معایب مختلفی هم دارد. به گونه ای که در حال حاضر تعداد زیادی از طراحان سایت استفاده از وردپرس را به جوملا ترجیح می دهند. در واقع وردپرس و جوملا به دلیل ویژگی های نسبتا مشابه و مدیریت متفاوت و قابل توجهی که دارند، جزء اصلی ترین رقبای یک دیگر محسوب می شوند. برخی از ضعف های جوملا به شرح زیر است:

  1. سرعت کم جوملا به دلیل داشتن امکانات غیر ضروری و اضافی
  2. نداشتن یا کم بودن قابلیت سفارشی کردن بخش مدیریت
  3. ناسازگاری های متعدد جهت بهینه سازی سایت
  4. پیچیدگی زیاد برای کاربران تازه کار
  5. کم بودن تعداد افزونه های رایگان در مقایسه با وردپرس
  6. حجم زیاد فایل های سیستم

مقایسه افزونه های وردپرس با جوملا

با وجود این که طراحی سایت با وردپرس و جوملا با یک دیگر شباهت هایی دارند، اما هنوز زمان راه اندازی و سئو کردن سایت هایی که با جوملا طراحی شده اند، برخی طراحان با چالش هایی روبرو هستند. یکی از مهم ترین چالش ها سازگار نبودن تنظیمات و حجم بالای امکاناتی که در بسیاری موارد غیر ضروری است، باعث کاهش سرعت جوملا شده است. در واقع در برخی موارد که لازم است برای افزایش سرعت سایت از افزونه های تخصصی استفاده شود، جوملا امکان نصب رایگان افزونه ها را به کاربران نمی دهد. به همین جهت مجبور به خرید نسخه Pro افزونه خواهید بود که مقرون به صرفه هم نیست.

در مقابل آن وردپرس افزونه های بسیار متنوع و تخصصی را رایگان در اختیار سئوکاران و وب مستران قرار می دهد. بسیاری از نسخه های رایگان افزونه ها به راحتی پاسخگوی نیاز کاربران است. به گونه ای که با نصب همان نسخه رایگان می توانید تا حد قابل توجهی نیاز خود را برطرف کنید. برای مثال یکی از بهترین افزونه های وردپرس، افزونه ووکامرس است. مجهز شدن وردپرس به این افزونه یکی از مهم ترین مزایای آن نسبت به جوملا محسوب می شود.

ووکامرس یکی از بهترین افزونه های وردپرس است که از آن برای ساختن فروشگاه های اینترنتی محسوب می شود. قابلیت های این افزونه به گونه ای است که جزء رقیب های اصلی فروشگاه سازهای مجنتو و پرستا شاپ محسوب می شود. علاوه بر این، بسیاری از افزونه های وردپرس قابلیت نصب و به روز رسانی آسانی دارند. به گونه ای که از طریق پنل مدیریت می توانید آخرین نسخه از هر افزونه را به راحتی نصب کنید. از جمله بهترین افزونه های وردپرس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. Rank math
  2. Yoast
  3. Google XML Sitemaps 
  4. Woo commerce
  5. Broken Link Checker

راحتی کار وردپرس آسان تر است یا جوملا؟

یکی دیگر از مهم ترین چالش هایی که طراحان سایت با آن روبرو هستند، انتخاب نوع سیستم مدیریت محتوا است. طراح سایت باید از سیستمی استفاده کند که به راحتی قابل راه اندازی و مدیریت باشد. اما سوال مهم این است که نصب وردپرس آسان تر است یا نصب جوملا؟ در ادامه به مقایسه این دو سیستم می پردازیم.

نصب وردپرس

نصب کردن وردپرس معمولا 5 تا 10 دقیقه طول می کشد. علاوه بر زمان تهیه هاست، بسیاری از هاستینگ ها قابلیت نصب کردن وردپرس از طریق پنل مدیریت را به طراحان می دهند. یکی از بهترین مزایای دیگر وردپرس راحتی کار با آن زمان تولید و انتشار محتوا است. پنل مدیریتی آن به گونه ای طراحی شده که با یک کلیک و دیدن فضای کار می توانید به راحتی کار کردن با آن را یاد بگیرید. علاوه بر این، علائم استفاده شده در پنل انتشار و تولید محتوا شباهت های زیادی به ورد داشته و کار با آن آُسان است. به راحتی می توانید لینک سازی های داخلی و خارجی انجام دهید، متون را ویرایش کنید، تگ های H1 تا H6  و ... را تعیین کنید. استفاده صحیح از تگ ها در محتوا تاثیر ویژه ای در بهبود سئو سایت دارد که در یک مقاله تخصصی و جداگانه به اصول سئو به صورت کامل پرداخته شده است. با وجود راحتی کار قابل ملاحظه ای که وردپرس دارد، اما به هیچ وجه نگران امنیت آن نباشید. هر ساله چندین بار این سیستم مدیریت محتوا به روز رسانی می شود و امکان نصب آخرین ورژن ها نیز در اختیار کاربران قرار می گیرد. این امنیت به گونه ای است که حتی بسیاری از کسب و کارهای بزرگ برای راه اندازی سایت خود از وردپرس استفاده می کنند. آیا تعرفه قیمت سئو وردپرس با جوملا متفاوت است؟

نصب جوملا

نصب کردن جوملا به راحتی وردپرس نیست. با این وجود با صرف زمان و حوصله و یادگیری نکات ریز و ضروری آن، می توان مراحل نصب و یادگیری را یاد گرفت. علاوه بر این، جوملا نیز مانند وردپرس افزونه های تخصصی بسیار خوبی برای سئو داخلی کردن سایت دارد. اما برخی از این افزونه ها رایگان نیست و هزینه های زیادی دارد. همچنین در مقایسه با وردپرس باید زمان بیشتری را صرف بهینه کردن سایت بگذارید.

مقایسه کلی وردپرس با جوملا

تا این قسمت از مقاله با نکات نسبتا تخصصی به مقایسه وردپرس و جوملا پرداختیم. به طور کلی باید در نظر داشته باشید که هر دو پلتفرم جوملا و وردپرس یک نرم افزار کاملا مستقل نیستند. بلکه برای راه اندازی کردن آن ها به یک سرور نیاز است. در ادامه به مقایسه موارد کلی و مهم از دید طراحان سایت و سئو کاران می پردازیم:

  1. امنیت سایت

یکی از مهم ترین مباحث در راه اندازی و طراحی سایت، امنیت آن است. در بهبود یا افزایش امنیت سایت موارد مختلفی دخیل هستند. وردپرس به صورت پیش فرض مجهز به ویژگی های امنیتی نیست. بلکه لازم است برای نصب افزونه های تخصصی اقدام کنید. اما در صورتی که جوملا به قابلیت هایی برای امکان برقراری ارتباط با SSL مجهز شده است. علاوه بر این، جوملا به چندین افزونه امنیتی بسیار قدرتمند مجهز شده که هر کدام چند لایه امنیتی به سایت اضافه می کند.

  1. سئو و بهینه سازی سایت

در این زمینه هر دو پلتفرم قابلیت های یکسان و نسبت مشابهی دارند. با این تفاوت که بهبود سئوی سایت هر دو پلتفرم به افزونه های آن ها وابسته است. برای مثال افزونه Yoast SEO در وردپرس با افزونه EFSEO در جوملا شباهت هایی یکسان در عملکرد دارد. با استفاده از این افزونه در جوملا می توانید توضیحات متای بک صفحه را در قسمت  Front End هر صفحه به صورت مجزا ویرایش و منتشر کنید. همچنین زمان بهینه سازی های داخلی در هر دو سیستم نیاز به افزونه های تخصصی است. برای مثال عملکرد افزونه Autoptimize در وردپرس مشابه با افزونه JCH optimizE در جوملا است. از این دو افزونه برای افزایش سرعت سایت استفاده می شود. یکی از تفاوت های این دو پلتفرم این است که آدرس URL در وردپرس به صورت پیش فرض تعیین می شود. اما در جوملا باید mod_rewrite  و Search Engine Friendly URLs  را فعال کنید تا آدرس به صورت پیش فرض تنظیم شود.

  1. امکان شخصی سازی

یکی از موارد مهمی که کارفرما زمان سفارش طراحی سایت انتظار دارد، شخصی سازی کردن سایت متناسب با حوزه کاری است. در هر دو پلتفرم امکان شخصی سازی کردن تغییر ظاهر سایت و استفاده از تم های مختلف وجود دارد. اما تغییر دادن کدها در وردپرس بسیار آسان تر است. همچنین تنوع زیادی در انتخاب قالب های مختلف برای وردپرس وجود دارد. کلیه قالب های دو پلتفرم نیز قابلیت پیاده سازی پشتیبانی سازی و و انجمن های گفتگو وجود دارد. با این وجود تفاوت بین جوملا و وردپرس در پیچیدگی هایی است که در توابع و پیاده سازی کدها وجود دارد. در واقع توابع جوملا بسیار پیشرفته تر از وردپرس بوده و برای سایت های بسیار حرفه ای مناسب تر است.

سخن پایانی در این تحلیل سیستم مدیریت محتوا

این دو سیستم مدیریت محتوا به طور کلی شباهت های و تفاوت های مختلفی با یک دیگر دارند؛ که در این مقاله به طور کامل به مقایسه وردپرس و جوملا پرداختیم. پس از مطالعه این مقاله می توانید پلتفرم متناسب با نیاز خود را انتخاب کرده و اقدام به طراحی سایت کنید. در صورتی که دانش یا وقت کافی برای طراحی سایت ندارید، می توانید سفارش خود را در سایت دبل کلیک ثبت کنید تا مشاوره های لازم در زمینه طراحی سایت را دریافت کنید.

مطالب مشابه مشاهده همه
دلایل ایندکس نشدن سایت
دلایل ایندکس نشدن سایت

دلایل ایندکس نشدن سایت می تواند بسیار متعدد باشد که در این مقاله به وضوح برایتان بازگو کرده ایم. می توانید با یادگیری این روش ها از ایندکس شدن صفحات ...

کلمه کلیدی هدفمند
کلمه کلیدی هدفمند

اگر به دنبال این هستید که یاد بگیرید بهترین کلمه کلیدی هدفمند را برای صفحات سایت خود پیدا کنید و بتوانید در زمینه کاری خود حرف اول را بزنید ...

سئوی سایت پزشکی
سئوی سایت پزشکی

همانطور که می دانید پزشکان هم با سئوی سایت پزشکی می توانند در صفحات اول گوگل دیده شوند زیرا امروزه بسیاری از پزشکان نوبت های خود را به صورت انلاین ...

مشاوره ی سئو و طراحی سایت