چرا برای گوگل بهینه سازی سایت انجام میدهیم؟
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که چرا برای گوگل بهینه سازی سایت انجام میدهیم؟ در این مقاله میخوام به این سوال جواب بدم. پس با من همراه باش .
موتور جوستجو گر گوگل قدرت جهانی
موتور جستجوگر گوگل در سال 1998 در کالیفرنیا استارت کار خودشو زد ، شاید هیچ کس اون روز ها باور نداشت یک روزی گوگل بیشترین سهم بازار موتور های جستجو گر را در جهان بگیرد .
اگر کمی از تجربیات خودمون در فضای اینترنت به عقب برگردیم متوجه خواهیم شد واقعا این موتور جستجوگر پیشرفت های بسیار زیادی در این عرصه کرده است. حتما گوگل اولین نبوده ولی امروز بهترین ابزار برای جستجو در صفحات وب شده است و این موضوع را به تمام استارت آپ های آنلاین دنیا یادآور شد که برای بهترین بودن نیاز نیست همیشه اولین باشید .
هدف و رسالت گوگل یکی از مهم ترین دلایل رشد این شرکت بود، بله رسالت وقتی شما در کسب و کارتون هدفتون ارائه خدمات درست و رفع نیاز کاربران باشد و برای این کار خیلی از جاها از منافع کوتاه مدت خود بگذرید حتما نتیجه محبوبیت پلتفرم شما در بین مردم خواهد بود . تجربه من با عنوان یک کاربر از حدود 16 سال پیش در صفحات وب جستجو می کردم بسیار جالب است . اون زمان من امپراطور جستجو در دنیای اینترنت رو فقط یاهو می دانستم . وقتی کم کم با گوگل آشنا شدم وارد انقلاب بزرگ جستجوگر ها در دنیا شدم جایی که نتایج برای من بسیار مناسب تر و البته مفید تر بود .
نگاهی به تاریخچه سئو
زمانی واژه سئو در دنیا معنا پیدا کرد که ترازوی ارزیابی گوگل هر روز و هر روز با پیدایش میلیارد ها صفحه در اینترنت سخت تر و سخت تر می شد جایی که نتایج اولیه گوگل برای بسیاری از کسب و کار ها حالا یک آرزو بود. وقتی خیلی از مهندس های دنیا شروع به تحلیل های پیشرفته ای از این موتور جستجو کردن تا بتونن وبسایت هایی رو به صدر این نتایج برسونن رقابت در بهینه سازی سایت شکل متفاوت تری به خود گرفت جایی که دارندگان کسب و کار یک هدف مشترک داشتند پیروزی در نبرد سئو . اما نکته جالب چه کسی همیشه پیروز این میدان بود گوگل یا کسب و کار ها ؟ این سوال بسیار مهمی هست که شما باید به عنوان یک سئو کار یا دارنده وبسایت بتونید به ان پاسخ دهید تا درک دستی از دنیای پر تنش سئو داشته باشید . جواب بسیار ساده هست پیروز واقعی فقط کاربران هستند بله کاربران.
**** برای آموزش سئو از 0 تا 100 با نکاتی کاربردی تنها کافیست کلیک کنید ****
بیایید یک نگاه متفاوت تر به نتایج گوگل بکنیم نگاهی که شاید باور های ما رو به صورت کامل تغیر دهد. فرض کنید در یک حوزه کسب و کار 100 وب سایت وجود دارد و تمامی این پلتفرم ها هر روزه در تلاش هستند تا در بتوانند از آزمون های سختگیرانه گوگل رد بشن و به نتایج اولیه گوگل بیان، حالا در صفحه اول منتخبی از وب سایت هایی را خواهید دید که عملا درست تر با قوانین گوگل بازی کردن ولی این قوانین قراره چه دستاوردی داشته باشد بله درسته افزایش یک تجربه خوب برای کاربر حالا این تجربه خوب می تواند با موارد جزئی مثل عنوان بندی های درست یا سرعت خوب وب سایت باشد تا یک محتوای کامل برای رفع نیاز کاربر پس اگر کمی منطقی به این داستان نگاه کنید برنده واقعی کاربران هستند .
مرگ سایت ها با ظهور گوگل
مرگ سایت ها زمانی اتفاق خواهد افتاد که عملا به قوانین گوگل احترام نگذارند البته بحث از احترام به گوگل گذشته در واقع این وب سایت ها اولویتی به نام رفع نیاز کاربران ندارند مثلا در هر الگوریتم گوگل معمولا تعداد زیادی از وبسایت ها به مرگ تدریجی دچار می شوند مثلا زمانی که الگوریتم پاندا معرفی شد که عملا کار این الگوریتم مبارزه با محتوا های بی کیفیت بود بسیاری از وب سایت ها از نتایج اولیه گوگل محو شدن و این پایان تلخی برای کسب و کار هایی بود که شاید ارزشی برای کاربران خود قائل نبودند. بله در بعضی مواقع می توان ، نام گوگل را با قاتل سریالی بی رحم جایگزین کرد . قاتلی که بی رحمانه مبارزه می کند با کسانی که سعی در فریب او و البته کاربرانی دارند که توسط این موتور جستجو به دنبال اهداف خود در دنیای اینترنت هستند. گویا گوگل قصد دارد عدالت ر در دنیای وب ایجاد کند که واقعا کار بسیار سختی هست.
شما حتما باید با مفهوم معماری سایت آشنایی داشته باشید .
چرا سایت خود را برای گوگل بهینه کنیم ؟
خیلی ها این سوال رو میپرسم چرا بهینه سازی برای گوگل ؟ داستان برمیگرده به قانون 80 به 20 اجازه بدید برای درک این قانون یک مثال ساده بزنم البته که یک مثال سئویی ، به طور مثال 80 درصد ورودی وب سایت شما از 20 درصد صفحات شما شامل خواهند شد . این قانون در اکثر کسب و کار ها پیروی می کند . دوستان واقعیت داستان این است که بیش از 80 درصد کاربران حداقل در ایران از گوگل استفاده می کنند. البته که این آمار اگر قرار باشد فقط در ایران ملاک ما باشد به بیش از 90 درصد هم خواهد رسید پس چرا ما باید به این سهم بازار بزرگ رو نادیده بگیریم.
اما به قسمت زیبای داستان سئو میرسیم جایی که خیلی ها با خودشون فکر می کنن خوب بهتر نیست ما در این جنگ شرکت نکنیم و سهم ورودی های خودمون رو از اون میزان باقی مانده در دیگر موتور های جستجو بدست آوریم ؟ واقعا که چه نگاه هوشمندانه ای ، برای اینکه بتونم به صورت کامل توضیح بدم که این تصمیم اصلا درست است یا نه با یک مثال ساده شروع می کنم . فرض کنید که قراره با شناگر افسانه ای به نام مایکل فیلیپس به استخر برید و یک مسابقه دوستانه ای رو با 10 شناگر برتر شهرتون برگذار کنید ، به نظر شما برنده این مسابقه چه کسی خواهد بود قطعا پیشبینی این موضوع زیاد کار سختی نخواهد بود . وقتی شما در رنک یک گوگل قرار دارید شک نکنید دیگر موتور های جستجو که در واقع الگوریتم های بسیار راحت تری را نسبت به گوگل دارند حتما شما رو در صدر نتایج نشان خواهند داد پس شما در واقع با پیروزی بر نتایج اولیه گوگل در بسیاری از نتایج هم پیروز هستید بدون اینکه حتی برای اون مسایقه اقدامی کرده باشید . بله این گوگل است برترین و سختگیر ترین موتور جستجو گر جهان. امیدوارم بخوبی متوجه شده باشید که چرا برای گوگل بهینه سازی سایت انجام میدهیم؟