سئو سایت پرستاشاپ
بسیاری از کسب و کارهای کوچک و بزرگ برای افزایش فروش خود اقدام به طراحی سایت می کنند. یکی از بهترین پلتفرم های طراحی سایت فروشگاهی، سایت های پرستاشاپ است. پرستاشاپ به اندازه وردپرس ممکن است محبوب نباشد. اما حدود 250 هزار سایت فروشگاهی با استفاده از این پلتفرم طراحی شده اند. در طی سال های اخیر این cms (سیستم مدیریت محتوا) در بین ایران محبوب شده و سایت های زیادی با آن طراحی شده است. پرستاشاپ یک سیستم مدیریت محتوا open source (متن باز) است که به صورت یک سیستم فروشگاه ساز رایگان قابل نصب می باشد. این سیستم مدیریت محتوا در سال 2005 میلادی در فرانسه معرفی و استفاده شد. در حال حاضر در ایران و سایر جهان نیز محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
یکی از چالش های مهمی که برخی از کارشناسان سئو با آن روبرو هستند، این است که سئو سایت پرستاشاپ با سایر سیستم های مدیریت محتوا متفاوت است یا خیر؟ در این مقاله به طور کامل به بررسی تفاوت های سایت های پرستاشاپ و وردپرس، و افزونه کاربردی این پلتفرم می پردازیم.
Cms پرستاشاپ چیست؟
یکی از بهترین پلتفرم ها و سیستم های مدیریت محتوای کاربردی برای طراحی سایت فروشگاهی، پرستاشاپ است. این سیستم مدیریت محتوا در نگاه اول ممکن است تفاوت های جزئی با سایر پلتفرم های دیگر از جمله وردپرس داشته باشد. اما به هر حال هدف کسب و کار و طراح سایت افزایش بازدید سایت و افزایش فروش از طریق سایت است. طبق بررسی های انجام شده حدود 6 هزار سایت با استفاده از این پلتفرم طراحی شده است. نکته حائز اهمیت این است که هر چه میزان نصب و طراحی سایت با استفاده از پرستاشاپ افزایش یابد، می توانید به صورت شخصی سازی شده از آن برای کسب و کار استفاده کنید. دقیقا مثل کاری که طراحان سایت با استفاده از وردپرس انجام می دهند. بدیهی است هر چه میزان نصب و تقاضای طراحی سایت با استفاده از این پلتفرم افزایش یابد، به تعداد برنامه نویسان این مجموعه نیز افزوده می شود.
آیا سئو در cms ها متفاوت است؟
بدیهی است که هدف از طراحی سایت برای هر کسب و کاری افزایش میزان فروش از طریق سایت، افزایش بازدید و ترافیک است. به همین دلیل از هر پلتفرم و سیستم مدیریت محتوا که برای طراحی سایت استفاده می کنید، باید سایت را سئو کنید. سئو کردن سیستم های مدیریت محتوای مختلف با یک دیگر تفاوت های جزئی دارند. به طور کلی گوگل برای رتبه بندی کردن سایت های مختلف 200 فاکتور مختلف را بررسی و آنالیز می کند. در این میان سایت های پرستاشاپ هم از این قاعده مستثنی نیست. تفاوت سئو در cms های مختلف به دلیل تفاوت در کد نویسی های انجام شده و افزونه های تخصصی است که برای هر سیستم مدیریت محتوا به صورت شخصی شده، طراحی و اجرا شده است. با این وجود روند بهینه سازی سایت، تولید محتوا، سئو محتوا، و بهینه سازی های مرتبط با سئو تکنیکال در cms های مختلف با یک دیگر یکسان و مشابه است. در ادامه همراه ما باشید تا با برخی از تفاوت های سئو سیستم های مدیریت محتوای مختلف آشنا شوید.
تفاوت سئو سایت های پرستاشاپ و ورد پرس
یکی از بهترین ویژگی هایی که سبب شده میزان طراحی سایت پرستاشاپ افزایش یابد، امکان افزودن محصولات به صورت نا محدود است. به گونه ای که بدون نگرانی و به منظور گسترش فروشگاه هر تعداد محصولی را که می خواهید می توانید به آن بیافزایید. اما هر سیستم مدیریت محتوا از جمله پرستاشاپ معایبی هم دارد. پرستاشاپ کش قدرتمندی ندارد. به همین دلیل ممکن است در موارد مختلف شاهد افت سرعت سایت باشید. اما، کدهای open source این پلتفرم پیچیدگی هایی زیادی ندارند که تاثیر زیادی در افزایش سرعت دارند.
تفاوت سئو سایت های پرستاشاپ و وردپرس صرفا به دلیل تفاوت در تنظیمات و ماژول های تعبیه شده در هر cms است. در ادامه با آشنایی روند سئو سایت های پرستاشاپ می توانید به صورت کاملا عملی و کاربردی متوجه تفاوت آن ها شوید.
افزونه های سئویی در پرستاشاپ
یکی از تفاوت های مشخصی که سایت های پرستاشاپ و وردپرس با یک دیگر دارند، تفاوت بین افزونه های تخصصی آن ها است. به طور کلی همه افزونه های وردپرس و پرستاشاپ به منظور راحتی کار سئو کار در بهینه سازی سایت طراحی شده اند. اما در برخی از افزونه ها محیط کار آن ها و تنظیمات متفاوتی با یک دیگر دارد.
دلایل چالش داشتن سئو کارها در پرستاشاپ
کارشناسان سئو برای اجرای اقدامات بهینه سازی هر سایتی با چالش های مختلف روبرو هستند. این موضوع در سایت های پرستاشاپ پر رنگ تر و با اهمیت تر است. در واقع زمانی که یک کارشناس سئو شروع به سئو کردن سایت های معمول وردپرسی می کند، معمولا با ساختار و معماری آن سایت آشناست. در صورتی که در سایت های پرستاشاپ این گونه نیست. مهم ترین دلایل چالش داشتن سئو کارها در پرستاشاپ به شرح زیر است:
1- سرعت عملکرد:
مهم ترین فاکتور در افزایش رضایت کاربران بالا بودن سرعت سایت است. سایت های پرستاشاپ کش قدرتمندی ندارند. به همین دلیل ممکن است سرعت آپلود سایت کم باشد. با این وجود به دلیل این که کدهای ساده ای دارند، ممکن است بتوانید با اقداماتی سرعت سایت را بهینه کنید.
2- قیمت افزونه ها و قالب ها:
با وجود این که پرستاشاپ همانند سایت های وردپرسی قالب ها و افزونه های مختلفی دارد. اما افزونه های رایگان آن ویژگی های مناسبی ندارند و پاسخگوی نیاز سئوکاران نیستند. به همین جهت حتما لازم است که افزونه ها و قالب های ویژه و زیبا خریداری شود.
3- امنیت در پرستاشاپ:
یکی از مهم ترین موضوعات حائز اهمیت این است که پسوند قالب های پرستاشاپ .tpl است. این پسوندها امکان دسترسی راحت تری را به هکرها می دهد. در صورتی که از این موضوع مطلع نباشید، هکرها می توانند به سیستم مدیریت محتوا شما دسترسی داشته باشند. برای جلوگیری از چنین مشکلی، برای حفظ امنیت رمز گذاری فایل htaccess را انتخاب کنید.
آیا لینک دهی داخلی یا خارجی در cmsها متفاوت است؟
همان طور که در مقالات مختلف سایت دبل کلیک اشاره شد، بهینه سازی یا سئو به چندین دسته مختلف تقسیم می شود:
این سه مورد در همه سیستم های مدیریت محتوا یکسان و مشابه است. برای مثال در فرایند سئو داخلی یکی از مهم ترین فاکتورهای موثر در بهینه سازی سایت، لینک سازی داخلی است. بنابراین زمانی که قصد سئو کردن سایت پرستاشاپ را دارید، از طریق لینک سازی داخلی نیز می توانید ساختار داخلی سایت خود را بهینه کنید. سایت های پرستاشاپ مانند سایر پلتفرم ها از جمله وردپرس امکان ساخت بلاگ، دسته بندی و … را به سئو کاران می دهد. بنابراین با تولید محتوا و انتشار آن در بلاگ می توانید به صورت موثر و مفید شروع به لینک سازی کنید.
یکی از موارد حائز اهمیت در سئو خارجی نیز بک لینک گرفتن است. این قاعده در سایت های پرستاشاپ نیز وجود دارد. در واقع با استفاده از تکنیک های سئو خارجی به صورت موثر و کاملا کاربردی می توانید باعث افزایش اعتبار سایت خود شوید. برای مثال برای افزایش سایت پرستاشاپ می توانید با بک لینک گرفتن از طریق فعالیت در شبکه های اجتماعی، ریپورتاژ در سایت های دیجیتو، تسنیم، ایسنا و … شروع به بک لینک گرفتن کنید. اما در روند لینک سازی به موارد زیر دقت کنید:
- به سایت های بی ارزش و غیر مرتبط با کسب و کارتان لینک ندهید.
- بدون داشتن دانش کافی شروع به لینک سازی نکنید.
- به سراغ سایت های فروش بک لینک موقت و نا معتبر نروید.
چالش بهینه سازی سرعت در وب سایت های پرستاشاپی
مهم ترین و اصلی ترین فاکتور تعیین کننده میزان رضایت کاربران، سرعت سایت است. به صورتی که اگر سرعت سایت شما فقط کمی از رقبا کم تر باشد، چندین امتیاز منفی از گوگل خواهید گرفت. این ویژگی برای سایت های وردپرسی و پرستاشاپی کاملا یکسان و مشابه است. به همین جهت در هر حوزه و با هر پلتفرمی که کار می کنید، با چالش بهینه سازی سرعت در سایت های پرستاشاپی روبرو خواهید بود. سایت های پرستاشاپی به صورت منحصر به فرد دارای ماژول های تخصصی هستند که از آن ها صرفا به منظور افزایش سرعت سایت استفاده می شود. بهترین ماژول های افزایش سرعت سایت پرستاشاپ را از این لینک (https://addons.prestashop.com/en/432-website-performance ) می توانید پیدا کنید.
انتقال سایت های پرستاشاپ به ورد پرس امکان پذیر است؟
برخی از صاحبان کسب و کار زمانی که طراحی سایت آن ها با استفاده از پرستاشاپ انجام می شود، به دلیل چالش هایی که در طراحی قالب و بهینه سازی سایت و … وجود دارد تصمیم می گیرند آن را روی وردپرس اجرا کنند. به همین جهت یکی از چالش های مهم در این رابطه این است که آیا انتقال سایت های پرستاشاپ به وردپرس امکان پذیر است یا خیر؟
برای تغییر پرستاشاپ به وردپرس باید کل انتقال از روی سایت اول به دومی منتقل شود. برای این کار می توانید از افزونه FG Prestashop to Woocommerce استفاده کنید. استفاده از این افزونه برای انتقال نیمی از اطلاعات به صورت رایگان در دسترس است. اما برای انتقال کل اطلاعات از جمله انتقال تصویر، تگ ها، دسته بندی ها و نوشته ها از نسخه پولی آن استفاده کنید. برای انتقال اطلاعات لازم است که ابتدا افزونه ووکامرس را روی هاست نصب کنید. پس از نصب و فعال سازی اطلاعات روی گزینه import کلیک کنید تا وارد قسمت تنظیمات شوید.
پس از آن باید آدرس سایت پرستاشاپ را وارد کنید. در قسمت بعدی اطلاعات مربوط به دیتابیس پرستاشاپ را درج کنید. تنظیمات بعدی را تغییر ندهید و بگذارید به صورت پیش فرض باقی بماند. اطلاعات درج شده را مجددا چک کرده و روی گزینه Import content from prestashop to wordpress کلیک کنید.
چالش های پشتیبانی در سایت های پرستاشاپ
سایت هایی که با استفاده از پلتفرم پرستاشاپ طراحی می شوند، مانند سایر سیستم های مدیریت محتوا با چالش ها و مشکلات مختلفی روبرو هستند. یکی از چالش های مهم زمان راه اندازی و طراحی سایت با استفاده از پرستاشاپ این است که به راحتی طراحی سایت های وردپرسی نیست. به همین دلیل زمان طراحی سایت باید صرفا از یک طراح سایت حرفه ای و متخصص پرستاشاپ کمک بگیرید. علاوه بر این، زمان نصب کردن یکی از مشکلات رایج این است که احتمال تداخل پیدا کردن ماژول های مختلف آن وجود دارد. به همین دلیل در صورتی که سایت به دلایل مختلف دچار مشکلات فنی و تکنیکال شود، حتما باید از یک متخصص برنامه نویسی کمک بگیرید. بر عهده گرفتن پشتیبانی سایت های پرستاشاپ در صورتی که دانش تخصصی کافی برای کد نویسی نداشته باشید، حتما باید توسعه دهندگان وب، و طراحان وب را برای رفع مشکلات پشتیبانی استخدام کنید. این کار ممکن است در مقایسه با پشتیبانی سایت های وردپرسی هزینه زیادی برای صاحبان وب سایت خواهد داشت. یکی از مشکلات رایج دیگر در پشتیبانی سایت های پرستاشاپ، در زمان بروز مشکل در قالب های این گونه سایت ها است. نصب قالب های پرستاشاپی و مشکلات فنی که زمان نصب آن ها رخ می دهد، نیز چالش های زیادی به همراه دارد. به همین دلیل زمان نصب کردن و راه اندازی این گونه سایت ها و سپس پشتیبانی کردن و رفع مشکلات فنی، صرفا نیاز به استخدام کردن فردی است که تسلط کافی در مورد سایت های پرستاشاپی داشته باشد. یکی از مشکلات و چالش های پشتیبانی در سایت های پرستاشاپ بدین صورت است که، هر فردی می تواند در پرستاشاپ مشارکت داشته و افزونه هایی را اضافه و ایجاد کند. به همین جهت پشتیبانی مشتری نیز بسیار پیچیده و معمولا دشوار خواهد بود. همچنین در مقایسه با پلتفرم های دیگر هزینه پشتیبانی پرستاشاپ بسیار بیشتر خواهد بود.
سخن پایانی
خوشبختانه بسیاری از کسب و کارها با امکان طراحی سایت فروشگاهی توانسته اند کسب و کار خود را رونق دهند. در این میان برخی افراد سیستم مدیریت محتوا یا فروشگاه ساز پرستاشاپ را انتخاب می کنند. در این مقاله با روند سئو این گونه سایت ها و تفاوت هایی که با سایر پلتفرم ها دارند، آشنا شدیم. در صورتی که به هر دلیلی با فضای این پلتفرم ارتباط برقرار نکردید، می توانید آن را به وردپرس منتقل کنید. برای این کار توصیه می کنم از یک طراح سایت یا سئو کار کمک بگیرید. مجموعه دبل کلیک نیز در اجرای پروژه های طراحی سایت، سئو سایت و … همراه شما است.