CTA یا دعوت به اقدام چیست؟
هر کسب و کار پس از راه اندازی و شروع به کار کردن، با چالش های مختلفی روبرو است. بدیهی است که این چالش ها متناسب با نوع هدف کسب و کار و استراتژی هایی که برای آن تدوین می شود، متفاوت و متغیر است. اما به طور کلی کلیه کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای آنلاین تمرکز و هدف خود را روی جلب رضایت کاربران و مشتریان قرار می دهند. به گونه ای که انتظار می رود پس از مدت ها تلاش و صرف هزینه های زیاد برای تبلیغات کاری کنید که مشتریان در نهایت شما را نسبت به رقبا ترجیح دهند. یکی از روش های رایجی که کسب و کارهای کوچک و بزرگ برای بهبود روند کسب و کار خود انجام می دهند، تبلیغات است. همان طور که ذکر شد، هدف جلب رضایت کاربران و ترغیب آن ها برای انجام دادن کاری است که از آن ها انتظار دارید. اما سوال مهم این است که چگونه می توان کاربران را ترغیب کرد تا هدف مورد نظر شما را اجرا کنند. برای این که کسب و کارهای آنلاین بتوانند از کاربران و مشتریان بخواهند که کار مورد نظرشان را انجام دهند، به CTA یا دعوت کردن به اقدام نیاز است. در این مقاله قصد داریم به طور کامل با تعریف CTA، مزایای آن، و کلیه نکات مرتبط با آن آشنا شویم.
Call To Action یا دعوت به اقدام چیست؟
حتما شما هم روزانه با سر زدن به شبکه های اجتماعی و وب سایت های مختلف با درخواست های مختلفی از صاحبان کسب و کار روبرو هستید. برای مثال در بسیاری از شبکه های اجتماعی دیده اید که ادمین سایت یا بلاگر از شما درخواست می کند که روی لینک مورد نظر کلیک کنید. همچنین برخی از سایت های آموزشی قسمتی از یک مقاله به ویژه مقدمه یا یک توضیح کوتاه از آن در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا یوتیوب منتشر می کنند. سپس کاربران را ترغیب می کنند تا برای کل مقاله روی لینک کلیک کنند. این کار به معنای Call To Action است.
در واقع دعوت به اقدام به معنای دعوت کردن برای انجام کاری مشخص با هدف مشخص است. با این اقدام مستقیم یا غیر مستقیم به کاربر می گویید که کار مورد نظر شما را انجام دهند. این اقدام با روش های مختلفی مانند کلیک روی یک دکمه یا روی یک تصویر انجام می شود. در گذشته اینستاگرام فقط به صفحاتی اجازه دعوت به اقدام داده می شد که تعداد فالوورهای بالا و حدود 100 هزار نفر داشته باشند. اما پس از شناخت اهمیت و مزایای CTA حتی پیج هایی که تعداد فالوورهای کمی دارند، می توانند لینک مقاله یا صفحه مورد نظر را در استوری منتشر کنند. این روش مورد استقبال بسیاری از کاربران قرار گرفته است. یکی از بهترین مزایای این روش این است که به راحتی می توانید آن را آنالیز کنید.
اهمیت و مزایای استفاده از Call To Action
امروزه همه ما روزانه با تعداد زیادی تبلیغات آنلاین روبرو هستیم. جذابیت برخی از تبلیغات به گونه ای است که برخی از ما برای کلیک کردن روی آن و دیدن آن ترغیب می شویم. چرا که بسیاری از مردم به دنبال به دست آوردن اطلاعات جدید، محتوای جامع و کاربردی هستند تا پاسخگوی نیاز آن ها باشد. با این وجود، اجرای کمپین های تبلیغاتی برای کسب و کارها نیز یک مزیت محسوب می شود. با تولید محتوای بهینه می توانید مشتریان را جذب کرده و با سرمایه گذاری کم تر، مشتریان بیشتر و هدفمندتری را انتخاب کنید.
در این میان استفاده از روش دعوت به اقدام، یک روش نرم و غیر مهاجم محسوب می شود. به گونه ای که می توانید به کمک آن مخاطبین را متقاعد کنید تا اقدامات لازم را برای شما بردارند. استفاده از این call To Action مزایای مختلفی دارد که به شرح زیر است:
- افزایش نرخ تبدیل
یکی از مهم ترین مزایای استفاده از دعوت به اقدام، افزایش نرخ تبدیل است. در واقع مهم ترین معیار برای بررسی میزان موفقیت سایت و کسب و کارها، تعیین نرخ تبدیل است. هر چه میزان نرخ تبدیل بالاتر باشد، نشان دهنده میزان موفقیت سایت و تبلیغاتی است که راه اندازی کرده اید. به همین دلیل باید زمان طراحی دکمه call to action خلاقیت زیادی به خرج دهید.
- امکان هدایت کردن مخاطبان هدف
بدیهی است که مخاطبان و کاربران پس از ورود به سایت به دنبال خرید کردن محصولات یا سفارش دادن خدمات هستند. با این وجود ممکن است کاربر به راحتی شما را در گوگل پیدا نکنند. همچنین ممکن است هزینه یا زمان کافی برای سئو کردن سایت و افزایش رتبه آن در گوگل ندارید. به همین جهت حتی با فعالیت کردن در شبکه های اجتماعی و طراحی دکمه دعوت به اقدام می توانید کاربران را تشویق کنید که روی لینک مورد نظر کلیک کنند. در این روش بدون اتلاف وقت می توانید کاربران را به صفحه اصلی برای خرید محصول یا سفارش خدمت هدایت کنید. این نوع مشتریان جزء مخاطبان هدف محسوب می شود که احتمال تبدیل شدن آن ها به مشتری بالفعل افزایش می یابد.
- افزایش فروش سایت
اگر زمان طراحی دکمه دعوت به اقدام خلاقیت خوبی داشته باشید، می توانید به راحتی میزان فروش سایت را افزایش دهید. برای مثال برای هدایت یا ترغیب کردن کاربر برای خرید از سایت، می توانید در بلاگ سایت یک محصول را به صورت کامل نقد و بررسی کنید. سپس با استفاده از طراحی دکمه CTA ، کاربر را به صفحه مورد نظر هدایت کنید تا مستقیم محصول را خریداری کند. در این روش کاربر بدون اتلاف وقت می تواند محصول را بخرد.
- کاهش نرخ پرش سایت
با طراحی دکمه CTA زیبا و جذاب، می توانید باعث شوید که کاربر کار مورد نظرتان را انجام دهد. اما منظور از دعوت به اقدام صرفا کلیک کردن روی صفحه فرود یا صفحه خرید نیست. برای مثال می توانید قسمتی از مقاله را در صفحه اصلی قرار داده و مخاطب را ترغیب کنید که برای خواندن کل مقاله وارد صفحه جدید یا بلاگ شود. در این صورت کاربر به جای خارج شدن از سایت، وارد یک صفحه جدید می شود. این کار به صورت مستقیم باعث افزایش مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت و کاهش نرخ پرش سایت می شود.
استفاده از دکمه فراخوان یا Call To Action چیست؟
تا این قسمت از مقاله با مزایای استفاده از دعوت به اقدام آشنا شدیم. اما سوال مهم این است که از این دکمه در چه قسمت ها و بخش هایی می توان استفاده کرد؟ آیا فقط برای انجام یک اقدام خاص می توان از آن استفاده کرد؟
به طور کلی می توان گفت برای هر درخواستی که از کاربران دارید، می توانید از این دکمه استفاده کنید. در ادامه به معفری تمام بخش هایی که در آن می توانید از دکمه فراخوان استفاده کنید، می پردازیم.
- برای ثبت نام و عضویت کاربران و مشتریان
بسیاری از سایت ها و شبکه های اجتماعی اولین درخواستی که از کاربران دارند، پر کردن یک فرم ثبت نام یا عضویت در سایت است. برای این کار معمولا یک بنر یا متن در اختیار کاربر قرار می دهید تا برای کلیک کردن روی آن ترغیب شود. اما کاربر چگونه می تواند وارد صفحه جدید شده و اطلاعات مورد نظر شما را وارد کند؟ در این قسمت کافی است یک call to action ایجاد کرده و از کاربران بخواهید روی آن کلیک کنند. یکی از بهترین مزایای این روش این است که به راحتی می توانید میزان نرخ تبدیل را بررسی کرده و آن را آنالیز کنید.
- دریافت اطلاعات بیشتر و مورد نیاز
در برخی مواقع می خواهید یک محتوا یا اطلاعات جدید که دارید به مخاطبان اطلاع رسانی کنید. برای مثال می خواهید به کاربران بگویید اگر نیاز به خواندن کل مقاله یا اطلاعات بیشتر دارید، روی لینک زیر کلیک کنید. برای ترغیب کردن کاربر می توانید از دکمه CTA استفاده کنید. سپس لینک مقاله یا صفحه مورد نظر را در آن منتشر کنید.
- پر کردن اطلاعات کاربر
برخی از کسب و کارها برای استفاده مجدد از اطلاعات کاربران و مخاطبان و استفاده از آن در بازاریابی، اطلاعات تماس، اطلاعات شخصی و علایق آن ها مطلع شوند. در این شرایط باید با طراحی یک دکمه فراخوان کاربر را تشویق کنید تا اطلاعاتش را در اختیار شما قرار دهد. برای این کار می توانید یک کتاب الکترونیکی، یک کتاب رایگان، ارسال رایگان و … به کاربر پیشنهاد کنید.
- خرید محصول و استفاده از خدمات
مهم ترین هدف هر کسب و کار فروش محصولات یا سفارش خدمات توسط کاربران است. یکی از بهترین کاربردهای دکمه CTA این است که به صورت مستقیما می توانید یک محصول یا خدمات را به کاربر معرفی کنید. سپس به او بگویید برای سفارش محصول روی لینک کلیک کنید. با این روش مشتری بدون وقت اضافی و بدون هدایت شدن به صفحات اضافی و بی دلیل به صفحه اصلی وارد می شود. حتی در صورت لزوم می توانید کاربر را به صفحه خرید مستقیم هدایت کنید.
- امکان دریافت پشتیبانی توسط کاربر یا مشتری
همه کسب و کارها برای افزایش رضایت کاربران به آن ها خدمات پشتیبانی یا خدمات پس از فروش ارائه می کنند. ممکن است محصولی را خریداری کرده باشید و با مشکلی روبرو شوید یا نحوه استفاده از آن را ندانید. همچنین ممکن است قبل از خرید به دریافت مشاوره نیاز داشته باشید. یکی از بهترین روش هایی که به کمک آن می توانید به صورت مستقیم با کاربران ارتباط مستقیم برقرار کنید، استفاده از دکمه فراخوان است. برای این کار می توانید لینک واتساپ یا تلگرام در اختیار کاربر قرار دهید تا با تیم پشتیبانی ارتباط داشته باشند.
مراحل طراحی دکمه Call To Action
یک یاز مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار در افزایش رضایت کاربران برای ترغیب شدن برای کلیک کردن روی لینک، طراحی دکمه CTA است. برای این که نتیجه دلخواه و مورد نظرتان را دریافت کنید، باید به بهترین نحو آن را طراحی کنید. با طراحی نکات زیر می توانید بهترین نتیجه مورد نظر را دریافت کنید:
- تعیین هدف
هر کسب و کاری که دارید، باید قبل از هر کاری هدف خود را تعیین کنید. برای طراحی دکمه فراخوان نیز بررسی کنید که هدف شما چیست؟ می خواهید کاربر دقیقا چه کاری برای شما انجام دهد؟ مهم ترین اهدافی که برای آن CTA طراحی می شود، به شرح زیر است:
- خرید
- رزرو کردن
- برقراری ارتباط
- دریافت مشاوره یا خدمات پس از فروش
- اشتراک گذاری
- پر کردن فرم یا عضویت در سایت
- دانلود کردن
- ثبت نام کردن
- انتخاب شکل و اندازه دکمه
با توجه به این که فرم و قالب سایت ها با یک دیگر تفاوت دارند، طراحی شکل و اندازه دکمه CTA نیز باید به درستی دیده شود. به گونه ای که توسط کاربر به خوبی دیده شده و برای کلیک کردن روی آن ترغیب شود. علاوه بر این، باید این دکمه به خوبی در دستگاه های مختلف از جمله موبایل، تبلت، لپ تاپ و … دیده شود. در واقع باید رسپانسیو باشد تا رضایت کاربر جلب شود. علاوه بر این، نحوه قرار گیری آن به گونه ای باشد که کار کردن با آن آسان باشد. برای بررسی کردن طراحی این دکمه می توانید از تست A/B استفاده کنید.
- انتخاب رنگ دکمه CTA
زمان انتخاب رنگ باید دقت کنید که رنگی انتخاب کنید که از سایر عناصر موجود در صفحه متمایز باشد. برای انتخاب رنگ قاعده و قانون خاصی وجود ندارد، بلکه باید متمایز و خاص باشد تا توسط کاربر دیده شود. برای مثال می توانید رنگ دکمه را متناسب با اهداف شرکت یا رنگ سازمانی انتخاب کنید. همچنین می توانید آن را به گونه ای انتخاب کنید که زمان حرکت موس روی آن، رنگ آن پر رنگ تر شود.
- انتخاب فونت دکمه
انتخاب فونت و اندازه آن یکی از مهم ترین و تاثیر گذارترین عوامل در طراحی دکمه CTA محسوب می شود. وزن و سایز فونت را باید به گونه ای انتخاب کنید که دکمه های مهم با اهمیت بیشتر باید با یک فونت متمایز و در دید کاربر باشد.
- انتخاب متن Call To Action
متن دکمه فراخوان باید یک کلمه باشد. به گونه ای متن را انتخاب کنید که کاربر را گیج نکنید و بداند که با کلیک کردن دقیقا چه چیزی قرار است ببیند. کلمات زیر برای متن دکمه فراخوان مناسب است:
- عضویت
- خرید
- دانلود
- ثبت نام
- مشاهده
- تماس
- تخفیف ویژه
- ارسال رایگان
- سفارش
- بازدید از …
- انتخاب مکان خوب برای دکمه
یکی از اصول مهم طراحی کاربری خوب، انتخاب مکان خوب برای دکمه فراخوان در سایت است. بسته به این که موضوع سایت چیست، باید محل قرار گیری دکمه را در سمت چپ، راست یا وسط صفحه قرار دهید. به طور کلی توجه داشته باشید که المان های کم، و رنگ های متضاد با رنگ و محل قرار گیری دکمه انتخاب کنید. همچنین باید در جایی که صفحه سایت خلوت تر است دکمه را قرار دهید را کاربر به راحتی متوجه دکمه شود.
- قرار دادن لینک صفحه
آخرین قدم در طراحی دکمه فراخوان، قرار دادن لینک در صفحه است. لینک مستقیم را باید در این دکمه قرار دهید تا کاربر مستقیما وارد صفحه مورد نظرتان شود. پس از این که لینک را در صفحه قرار دادید آن را تست کنید که آیا صحیح است یا خیر؟ آیا کاربر با کلیک کردن وارد صفحات 404 یا 403 و … نمی شود؟
- آنالیز کردن
این مرحله جزء مراحل طراحی دکمه call to action نمی شود. اما یکی از اقدامات مهم است. اگر قرار است یک دکمه را برای همیشه یا مدتی طولانی در سایت قرار دهید، هرازگاهی رنگ، فونت و حتی محل قرار گیری آن را تغییر دهید. سپس بازدهی آن را تست کنید و بررسی کنید که آیا بازخورد خوبی داشته یا خیر؟ در صورت لزوم می توانید با تغییر آیکون ها، رنگ، فونت و … باعث افزایش نرخ تبدیل سایت شوید. برای آنالیز کردن ابزار مختلفی وجود دارد و یکی از بهترین ابزارها گوگل آنالیتیکس است.
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل به معرفی CTA یا دعوت به اقدام چیست؟ پرداختیم. همچنین با مزایای ویژه ای که برای کسب و کارها دارد، آشنا شدیم. با رعایت کردن نکات ذکر شده زمان طراحی این دکمه می توانید بهترین بازخورد و نتیجه را دریافت کنید. اگر پس از اجرای نکات و مراحل ذکر شده، انتقادات یا پیشنهاداتی دارید، با ما در میان بگذارید.