نگاهی به الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
سال هاست پس از راه اندازی کردن گوگل، این موتور جستجوی قدرتمند از الگوریتم های مختلفی استفاده می کند. هر ساله عملکرد این الگوریتم ها دقیق تر شده و شاهد نتایج نزدیک تر و دقیق تری هستیم. هر کدام از الگوریتم های گوگل به منظور بررسی کردن یک یا چندین فاکتور در سایت ها، شروع به کار می کنند. مهم ترین الگوریتم های گوگل که شما هم حتما نام آن ها شنیده اید که در فرایند آموزش سئو بسیار مهم است ، عبارتند از:
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- الگوریتم پنگوئن
- الگوریتم کافئین
- الگوریتم کبوتر
- الگوریتم پاندا
- الگوریتم موش کور
- الگوریتم تازگی محتوا
در این مقاله به معرفی کامل الگوریتم مرغ مگس خوار می پردازیم که به جرعت می توان گفت که یکی از مهمترین الگوریتم های رتبه دهی در سئو می باشد .
الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟
از گذشته تاکنون روند سئو کردن سایت های مختلف در گوگل، دستخوش تغییرات مختلفی ناشی از الگوریتم های گوگل قرار گرفته است. برای مثال در گذشته برای سئو کردن یک صفحه از سایت، به تعداد زیاد از یک کلمه کلیدی استفاده میشد. این کار نتیجه ای جز keyword Stuffing نداشت و در نهایت مجبور به لینک سازی های مکرر و … بودیم. در حالی که امروزه به لطف به روز رسانی های مجدد در الگوریتم های گوگل از جمله الگوریتم مرغ مگس خوار، صرفا با یک تولید محتوای ارزشمند از دید کاربر می توانید تا حد قابل توجهی صفحه را سئو کنید. این اتفاق ناشی از عملکرد ویژه این الگوریتم است. در این رابطه "مت کاتس" مدیر سابق بخش اسپم گوگل می گوید: " hummingbird algorithm به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی 90 درصد از نتایج سایت ها تاثیر ویژه ای دارد." در واقع می توان گفت این الگوریتم قدرتمند روزانه روی 3 میلیارد و 150 میلیون جستجو نتیجه موثر دارد. برای تعریف ساده وظیفه مرغ مگس خوار می توان گفت:
"الگوریتم مرغ مگس خوار یک الگوریتم برای درک کردن بهتر جستجوی کاربر است." در واقع هدف از راه اندازی این الگوریتم این است که بهتر و سریع تر درک کند که هدف کاربران از جستجو چیست؟ سپس نتایج کاملا مرتبط و نزدیک به مقصود جستجو را به آنان نشان دهد.
بله دقیقا اینجاست که شما دیگر نباید نگران این موضوع به عنوان تولید کننده محتوا باشید تا از تکرار بیش از حد کلمات کلیدی جریمه یا پنالتی شوید . هدف گوگل نشان دادن بهترین محتوا برای کاربری هست که عبارتی را جستجو می کند پس چه چیزی بهتر از درک کلمات مترادف کلیدی شما که می تواند در سئو داخلی شما تاثیر گذار باشد
تاریخچه الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟
این الگوریتم برای اولین بار در سال 2013 میلادی رونمایی شد. در این زمان وقتی که یک کلمه کلیدی را جستجو می کردید، تعداد زیادی از وب سایت ها، سایت های تبلیغاتی و اسپم بودند. در واقع مخاطبان با صفحاتی پر از کلمات کلیدی و تبلیغات اسپم روبرو بودند. در این شرایط گوگل باید برای افزایش رضایت کاربران کاری انجام می داد. مرغ مگس خوار پرنده ای کوچک و سیار سریع است. به همین دلیل این الگوریتم که قادر به بررسی سریع سایت ها است، مرغ مگس خوار نام گرفت. به کمک این الگوریتم با دقت بسیار بالا، صفحاتی کاملا با نتایج مرتبط و نزدیک ترین ارتباط معنایی با کلمات کلیدی نمایش داده می شد. این الگوریتم همانند نامی که برای آن انتخاب شده، با "سرعت" و "دقت" بالا، کلمات مترادف، هم خانواده و با ارتباط معنایی پیدا می کند و نتایج مرتبط با نمایش می دهد. این موضوع در اون سالها باعث از دست رفتن جایگاه هزاران صفحه در نتایج گوگل شد و عملا یکی از مهمترین اتفاقات روز بوده است باید در نظر بگیرید این الگوریتمی که امروزه با آن صفحات سایت ما ارزیابی میشود کلی اپدیت شده و درک عمیق تری را نسبت به سال ۲۰۱۳ خواهد داشت .
وظیفه و عملکرد الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟
به طور کلی هدف از راه اندازی و سپس آپدیت کردن الگوریتم های گوگل، ارائه نتایجی دقیق و سریع به کاربران است. به گونه ای که به بهترین نحو رضایت کاربران جلب شود. بعد از راه اندازی شدن hummingbird algorithm گوگل دیگر به دنبال صفحاتی که حاوی تعداد زیادی کلمه کلیدی است، نمی گردد. بلکه از طریق این الگوریتم "ارتباط معنایی" بین کلمات و عبارات با معنای مشابه و یکسان را جستجو و بررسی می کند. در واقع زمان تولید محتوا باید توجه داشته باشید علاوه بر استفاده از کلمه کلیدی، باید از سایر عبارات و کلمات مرتبط با کلمه کلیدی در صفحه وجود داشته باشد. استفاده از این کلمات کمک می کند که الگوریتم مرغ مگس خوار به جای بررسی کردن یک کلمه، ارتباط معنایی و مفهوم بین کلمات و عبارات مختلف را با یک دیگر بررسی می کند. به همین جهت این الگوریتم موضوع صفحات سایت را به بهترین نحو درک کند. شاید بتوان به این موضوع اینگونه نگاه کرد که اگر محتوای شما ارزشمند باشد پس نباید جای هیچگونه نگرانی داشته باشید.
افزایش درک گوگل با استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار
گوگل برای پیدا کردن و نمایش بهترین نتایج به کاربران، سعی در درک کردن معنای کلمات و صفحات سایت دارد. به همین منظور این الگوریتم از قابلیت هایی مانند Semantic search (جستجوی معنایی) و Knowledge Graph (گراف دانش گوگل) استفاده می کند. در ادامه به صورت مفصل در مورد این دو مبحث صحبت می کنیم.
جستجوی معنایی یا Semantic search به چه معناست؟
همان طور که در پاراگراف بالا اشاره شد، گوگل با استفاده از این قابلیت به جای بررسی کردن یک کلمه، به دنبال معنای عبارات می رود. در واقع گوگل از کلیه اطلاعاتی که برای نمایش دادن نتایج به کاربر کمک می کند، استفاده می کند. این اطلاعات شامل موارد مختلف زیر است:
- محلی که در آن جستجو می کنید؟
- املای کلمات
- تاریخچه سایر جستجوهای قبلی
- کلماتی که در جمله استفاده کرده اید؟ و …
در واقع گوگل به کمک الگوریتم مرغ مگس خوار و رد شدن از فیلتر این الگوریتم و با استفاده از قابلیت جستجوی معنایی، یک نتیجه دلخواه و کاملا نزدیک به جستجوی کاربر را به او نمایش می دهد.
مثال اگر شما سرچ کنید متراژ حیات خانه حتما متوجه خواهید شد که چقدر این الگوریتم به شما کمک خواهد کرد.
گراف دانش (Knowledge Graph) چیست؟
به طور کلی گراف دانش به جزئیات کوچک تری از جمله موارد زیر تقسیم می شود:
- تصاویری از موضوع مورد نظر
- نام موضوع
- اطلاعات و جزئیات مربوط به موضوع
برای مثال هم الان در گوگل عبارت "سن رئیس جمهور روسیه" را جستجو کنید. گوگل با همین جستجوی ساده منظور شما را می فهمد و اطلاعاتی را از سایر سایت ها برمی دارد. در واقع با استفاده از قابلیت گراف دانش کاری می کند که بدون وارد شدن به سایت ها، بتوانید اطلاعات مورد نظرتان را ببینید. به طور کلی می توان گفت گراف دانش برای جستجو کردن عبارات ساده و عمومی، کلمات عمومی، فیلم، سریال، نمایش ها، و … از سایت های معتبر مانند ویکی پدیا، و IMDB استفاده می کند. برای مثال در گوگل جستجو کنید، "کیفیت شیر". همان طور که می دانید در زبان فارسی شیر دو معنای کاملا متفاوت دارد. اما به لطف این الگوریتم و گراف دانش، گوگل ارتباط معنایی و مفهوم را تشخیص داده و بهترین نتیجه را نمایش می دهد.
بهبود سئو سایت با استفاده از الگوریتم hummingbird
تا این قسمت از مقاله با عملکرد و وظیفه الگوریتم hummingbird، و تاثیر ویژه ای که روی سایت دارد، آشنا شدیم. سوال اینجاست که چگونه می توانیم نظر این الگوریتم را جلب کرده و جایگاه خوبی را به دست آوریم؟ به طور کلی همواره توجه داشته باشید که هدف اصلی گوگل و الگوریتم های آن افزایش رضایت کاربران است. به همین جهت گوگل باید کلیه اطلاعات مربوط به رفتار کاربر را در سیستم خود ثبت کند. خوشبختانه با رعایت قوانین مختلف طبق تایید این الگوریتم می توانید سئوی سایت را بهبود ببخشید. با استفاده از روش های زیر می توانید سئوی سایت را برای الگوریتم hummingbird بهبود دهید.
-
استفاده از کلمات کلیدی مختلف و عبارات توصیفی
با جای استفاده زیاد از کلمات کلیدی و به اصطلاح Keyword Stuffing از کلمات و عبارات توصیفی، عبارات کلیدی بلند (Long tail Keywords) مترادف و هم خانواده کلمه کلیدی استفاده کنید. با این کار گوگل را متقاعد می کنید که محتوای شما کاملا به کلمه کلیدی مرتبط است. به این روش اصطلاحا مفهوم گرایی در تولید محتوا گفته می شود. برای مثال کلمات خودرو/ ماشین/ وسیله نقلیه، و کلمات هدیه/کادو، و … از نظر معنایی با یک دیگر کاملا یکسان بوده و گوگل این موضوع را درک می کند.
-
استفاده از نشانه گذاری) (Schema
حتی با وجود این که گوگل به هوش مصنوعی مجهز شده، اما باید با او به زبان خودش صحبت کنید. به همین جهت توصیه می شود از زبان نشانه گذاری گوگل (Schema) استفاده کنید. این کار تاثیر ویژه و مستقیمی روی بهبود سئوی سایت دارد. در واقع باعث می شود که موتورهای جستجو بهتر و سریع تر با سایت ارتباط برقرار کرده و آن را درک کنند. با استفاده از سیستم نشانه گذاری می توانید به صورت مستقیم به گوگل بگویید در مورد مقاله، محصول، خدمات، رستوران یا … صحبت می کنید.
-
پایبند کردن کاربر به صفحه (افزایش زمان ماندگاری کاربر در سایت)
الگوریتم رنک برین با الگوریتم مرغ مگس خوار ارتباط نزدیک و تنگاتنگی دارد. به همین دلیل باید از طریق منتشر کردن محتوای متنی، صوتی، ویدئویی، عکس نوشته، آمار دقیق، اینفوگرافیک و … باعث شوید کاربر زمان بیشتری در سایت بماند. چرا که الگوریتم رنک برین با بررسی کردن رفتار کاربر، می تواند میزان رضایت آن ها را پیش بینی کرده یا تخمین بزند. در واقع انتشار محتواهای مختلف با فرمت های متفاوت باعث افزایش رضایت کاربران، بهبود تجربه کاربری و رابط کاربری می شود. در نتیجه نرخ پرش سایت کاهش یافته و رضایت گوگل را هم جلب می کنید.
-
به تعداد کلمات فکر نکنید
همان طور که چندین بار در مقاله ذکر شد، هدف صرفا رضایت کاربر است، نه فقط رضایت گوگل. به همین جهت هیچ گاه تعداد کلمات محتوا نمی تواند تعیین کننده موفقیت شما باشد. بنابراین زمانی که شروع به تولید محتوا می کنید، هدف باید جلب رضایت کاربر باشد. به همین جهت کاربر و رضایت او تعیین می کند که تعداد کلمات محتوا چندتا باشد.
سخن پایانی درباره این الگوریتم تاثیر گذار
در این مقاله به طور کامل با وظایف و تاثیر الگوریتم مرغ مگس خوار روی سایت آشنا شدیم. با مطالعه و اجرای قوانین تاثیر گذار در رضایت این الگوریتم می توانید تا حد قابل توجهی رتبه سایت خود را بهبود ببخشید. اگر نقطه نظرات، انتقاد و پیشنهاداتی دارید، با ما در قسمت نظرات مطرح کنید.