الگوریتم سند باکس چیست؟
با وجود این که راه های ارتباطی زیادی برای برقراری ارتباط با مشتریان و مخاطبان وجود دارد. اما به دلیل مزایا و ویژگی های منحصر به فردی که طراحی سایت دارد، حتی کسب و کارهای کوچک هم برای استفاده از آن اقدام می کنند. این موضوع تا حدی اهمیت دارد که در هر دقیقه 380 سایت طراحی می شود. در واقع این موضوع نشان دهنده این است که وب سایت های جدیدی فعالیت خود را برای رقابت آغاز می کنند. در این میدان رقابت هدف اصلی گوگل این است که بهترین پاسخ را به کاربران نمایش دهد. گوگل برای دسته بندی کردن و رتبه دادن به سایت ها از الگوریتم های منحصر به فرد و پر قدرتی استفاده می کند. اما با این تعداد سایت های جدیدی که وارد عرصه رقابت می شوند، گوگل چگونه می تواند سایت های جدید را از سایت های قدیمی تفکیک کند؟ گوگل برای این که به صورت عادلانه سایت های قدیمی و سایت های جدید را با یک دیگر مقایسه کرده و از یک دیگر تفکیک کند، از الگوریتم سند باکس استفاده می کند. الگوریتم سند باکس سایت های جدید را از سایت های دیگری که اعتبار دامنه زیادی دارند، از یک دیگر جدا می کند. در این مقاله قصد معرفی و چگونگی عملکرد الگوریتم سند باکس، مزایای این الگوریتم و … را داریم. همراه ما باشید.
الگوریتم سند باکس چگونه کار می کند؟
بدیهی است که قبل از شما و حتی همزمان با شما تعداد زیادی وب سایت طراحی شده و کار خود را شروع کرده اند. در این مدت تعدادی کاربر هم جذب کرده اند. این کاربران خرید هم انجام داده اند و احتمالا سراغ سایت دیگری نمی روند. پس چگونه می خواهید در این بازار داغ رقابت خودی نشان دهید؟ هدف اصلی هر سایت پس از راه اندازی این است که کاربران را جذب کرده، محصول یا خدمتی را به آن ها ارائه دهد. به همین جهت برای ارائه محصولات و خدمات خود و معرفی آن ها، نیاز به تولید محتوا و ایجاد یک ساختار منظم در سایت است. اگر جدیدا برای طراحی سایت اقدام کرده اید، یا تکنیک های سئو را به کندی روی سایت اجرا می کنید، حتما به مدت 1 تا 4 ماه تحت نظر الگوریتم سند باکس خواهید بود. وظیفه اصلی این الگوریتم این است که در این مدت، محتوای سایت، و زمینه اصلی فعالیت سایت را بررسی می کند. در واقع در این مدت زمان سعی دارد از کیفیت سایت و کیفیت محتوای آن مطمئن شود. اما ممکن است این مدت زمان برای سایت های مختلف یکسان نباشد. در واقع اگر به صورت قدرتمند به فعالیت های خود تحت سئو ادامه دهید، ممکن است این زمان کاهش یابد. همچنین تاثیر این الگوریتم روی برخی از سایت های انگلیسی بین 6 تا 8 ماه است. بنابراین اگر یک سایت دو زبانه دارید، به هیچ وجه نگران این موضوع نباشید.
چه سایت هایی در گوگل سند باکس قرار می گیرند؟
همه کارشناسان سئو یک عقیده کلی دارند که با سئو کردن سایت، می توانید کاری کنید که سایت های تازه تاسیس هم در نتایج گوگل دیده شوند. اما با وجود این که به بهترین نحو و طبق اصول سئو، اقدامات لازم را روی سایت اجرا می کنید، می بینید که هنوز تاثیری نگذاشته است. دلیل این اتفاق چیست؟ تنها دلیل ممکن این است که گوگل هنوز به سایت شما اعتماد نکرده است. به همین دلیل می توان گفت سایت های تازه تاسیس یا سایت هایی اقدامات سئو را به صورت کند روی سایت اجرا می کنند، به مدت 1 تا 4 ماه داخل الگوریتم سند باکس قرار می گیرند. برخی سئو کاران با معرفی این الگوریتم تصور کردند که سند باکس فعالیت های سئو آن ها را نادیده می گیرد و حتی در برخی موارد آن ها جریمه می کند. در صورتی به هیچ وجه این گونه نیست. در واقع این الگوریتم فرصتی برای تدوین کردن استراتژی و تعیین ساختار محتوای سایت در اختیار کارشناس سئو و کارشناس تولید محتوا قرار می دهد.
علاوه بر این، در صورتی که از روش های سئو کلاه سیاه و سایر روش های متخلفانه برای سئو سایت اقداماتی انجام داده اید، سریعا رتبه سایت را از دست می دهید. در این شرایط گوگل دوباره اعتمادش را به شما از دست می دهد. به همین جهت باید کاری کنید که مجددا اعتماد آن را به دست آورده و ایندکس شوید. پس تصور نکنید که سند باکس صرفا تمرکز خود را روی سایت های تازه تاسیس و جدید گذاشته است. اگر به دلایل مختلف پنالتی شده اید یا رتبه خود را از دست داده اید، مجبور به تدوین یک استراتژی جدید برای سایت خود هستید. پس از اجرای استراتژی جدید روی سایت، این الگوریتم کار خود را دوباره آغاز می کند تا از میزان کیفیت محتوای شما مطمئن شود.
مزایای گوگل سند باکس
با وجود این که سال هاست در مورد تکنیک های سئو کلاه سیاه اخطار می دهد، اما هنوز هم برخی از سئو کاران با استفاده از این روش ها سعی دارند سریع تر در نتایج جستجو دیده شوند. در برخی موارد ممکن است این اقدام نتیجه بخش بوده و سایت رتبه خوبی بگیرد. اما این نتایج همیشگی نیست و سریعا رتبه خود را از دست می دهد. در این میان تصور کنید یک سایت برای بهبود رتبه خود، کلیه اقدامات سئو را به صورت کاملا اصولی روی سایت خود اجرا می کند، اما نتیجه نمی گیرد. این اصلا منصفانه نیست. درست به همین دلیل گوگل با استفاده از الگوریتم های قدرتمند خود جلوی فعالیت سایت هایی که از سئو کلاه سیاه استفاده می کنند را می گیرد. به همین دلیل می توان گفت وجود سند باکس همیشه به ضرر سایت ها نیست. علاوه بر این، مزایای نیز دارد که به شرح زیر است:
-
جلوگیری از پیشرفت و دیده شدن سایت های اسپم و متخلف
- امکان و ایجاد فرصتی تازه برای کسب و کارهای جدید با سایت نوپا
- ارائه محتوای با کیفیت تر به کاربران و جلب رضایت آن ها
روش هایی برای خروج از گوگل سند باکس
رسیدیم به قسمت خوب مقاله. پس از این که با چگونگی عملکرد این الگوریتم آشنا شدید، بهترین اقدام این است که بررسی کنید آیا در سند باکس قرار گرفته اید یا نه؟ همان طور که در قسمت های بالاتر ذکر شد، قرار گرفتن در این الگوریتم ممکن است برای هر سایتی رخ دهد. پس از این که سرچ کنسول سایت خود را بررسی کردید و متوجه شدید که در این الگوریتم قرار گرفته اید، باید روش هایی را برای خروج از گوگل سند باکس اجرا کنید:
-
اقداماتی برای جذب بازدید
در این رابطه باید گفت که به طور کلی نباید خیلی امید به گوگل داشته باشید. باید خودتان دست به کار شوید. برای این کار از طریق فعالیت در شبکه های اجتماعی، شرکت در فروم های پرسش و پاسخ، و سایر روش های بازاریابی مخاطبان را برای بازدید از سایت ترغیب کنید. زمانی که ترافیک سایت را افزایش دهید، به گوگل می فهمانید که محتوای شما کاربر پسند و مفید بوده و به همین دلیل بازدید بالایی دارد. با این کار گوگل سرعت خارج شدن سایت شما را سند باکس را افزایش می دهد.
-
تولید محتوا
یکی از مهم ترین فاکتورهای بهبود رتبه هر سایتی تولید محتوا است. کاربر با وارد شدن به سایت دنبال هر گونه محتوایی از جمله محتوای متنی، تصویری، ویدئویی، پادکست و … می گردد. اما هر محتوایی نه، یک محتوای با کیفیت و یونیک و جامع و کامل. گوگل به روند تولید محتوا توجه زیادی می کند. به همین دلیل برای این موتور جستجو اهمیت زیادی دارد که چه محتوایی، در چه شرایطی، و با چه کیفیتی منتشر می کنید. توصیه می شود در یکی دو ماه ابتدای طراحی سایت، با سرعت بالا محتوا منتشر کنید.
-
استفاده از social Signal
سوشال سیگنال، سیگنال هایی است که از طرف شبکه های اجتماعی برای شما ارسال می شود. برای مثال زمانی که کاربر آخرین محتوای لینکدین، اینستاگرام و … را به اشتراک گذاشته، یک سوشال سیگنال مثبت دریافت کرده اید. زمانی که کاربران از طریق شبکه های اجتماعی و با به اشتراک گذاشتن پست های سایت با شما ارتباط برقرار کنند، گوگل این رفتار را نشانه مفید و کاربردی بودن سایت می داند. به همین دلیل سریع تر به شما اعتماد می کند.
-
استفاده از کلمات کلیدی بلند (long tail)
رتبه گرفتن از طریق تولید محتوا با استفاده از کلمات کلیدی عادی و کوتاه کاری سخت و به شدت رقباتی است. اما رقابت بر سر کلمات کلیدی بلند که سایت های کم تری از آن استفاده می کنند، کار آسان تری است. در چنین شرایطی حتی اگر در سند باکس گوگل قرار گرفته باشید، گوگل ترجیح می دهد به دلیل رقابت کم تر میزان بازدید شما را افزایش دهد.
-
بک لینک بگیرید
سعی کنید با تولید محتوای یونیک و با کیفیت از سایت های معتبر مانند آپارت، یوتیوب، و … بک لینک با کیفیت بگیرید. اما توجه داشته باشید که یک اشتباه در این زمینه ممکن است کل زحمات شما را بر باد دهد. طبق الگوریتم ها و قواعد گوگل اگر سایتی به شما لینک دهد، یعنی مستقیما شما را به عنوان سایتی معتبر شناخته است. اما متاسفانه کم تر کسی در این زمینه به سایت رقیب اعتماد می کند. حتی برای جلوگیری از پیشی گرفتن رقیب از این کار جلوگیری می کند. به همین دلیل در چنین شرایطی با خرید بک لینک باید خودتان را معتبر جلوه دهید. اما به گونه ای که گوگل متوجه مصنوعی بودن این اقدام نشود. در غیر این صورت به جای افزایش رتبه، شما را پنالتی و در نتیجه رتبه سایت را کاهش خواهد داد.
-
استفاده از تکنیک منشن بدون لینک
اگر هنوز برای ساختن و خرید بک لینک مردد هستید یا اطلاعات کمی در این زمینه دارید و ریسک نمی کنید، از تکنیک منشن بدون لینک استفاده کنید. برای مثال اگر همین الان اسم یک سایت یا یک محصول خاص یا یک برند را ذکر کنم، یک منشن بدون لینک ساخته ام. گوگل از این طریق هم متوجه معتبر بودن آن برند یا سایت خواهد شد. این کار به اندازه بک لینک گرفتن باعث افزایش رتبه سایت نمی شود. اما بی تاثیر هم نیست.
چگونه بفهمیم در گوگل سند باکس قرار گرفته ایم؟
هنوز هم برخی سئو کاران وجود الگوریتم سند باکس گوگل را به رسمیت نمی شناسند. در صورتی که چه بخواهید و چه نخواهید این الگوریتم تئوریک به کار خود ادامه می دهد. دلیل اصلی فعالیت این الگوریتم این است که سایت ها را از نظر کیفیت محتوایی و ساختار خوب و معماری آن محک بزند. به همین دلیل اگر سایت تازه تاسیس دارید، باید مدتی را با این الگوریتم کنلجار بروید. اما نکته حائز اهمیت این است که چگونه بفهمیم در سند باکس گوگل قرار گرفته ایم؟
برای این کار کافی است پس از طراحی سایت، سایت خود را به سرچ کنسول متصل کنید. پس از مدتی به این ابزار سر بزنید و ترافیک ورودی برخی از کلمات کلیدی مهم را بررسی کنید. اگر سایت شما از کلماتی غیر از کلمات کلیدی اصلی ورودی داشته، این موضوع نشان دهنده این است که گوگل شما در سند باکس قرار داده است. اما هر چه مدت زمان بیشتری از راه اندازی سایت و تولید محتوا در آن گذشته باشد، روند بهبود رتبه سایت و ورودی آن افزایش خواهد یافت.
آیا گوگل سند باکس برای همه ی سایت ها اتفاق می افتد؟
یکی از دلایل عمده ای که ممکن است برخی تصور کنند، الگوریتم سند باکس وجود ندارد، این است که در برخی موارد این الگوریتم برای همه سایت ها فعال نمی شود. در واقع ممکن است یک سایت تازه تاسیس باشید و فعالیت خود را به تازگی شروع کرده باشید، اما ورودی نسبتا مناسبی دارید. این موضوع به دلیل این است که این الگوریتم به یک باره کار خود را آغاز نمی کند. به همین دلیل به طور کلی می توان گفت سند باکس ممکن است در 3 حالت زیر رخ دهد:
-
روند قرار گرفتن سایت در سند باکس به قدری کند و آهسته باشد که متوجه ورود آن نشده باشید. به گونه ای که تغییر در کاهش ورودی سایت و بازدید آن یک باره رخ ندهد.
- سند باکس اصلا برای سایت شما فعال نشود.
- به صورت ناگهانی و یک باره سند باکس تصمیم بگیرد که سایتتان را بررسی کند. در این صورت سریعا متوجه کاهش ورودی سایت و وجود این الگوریتم خواهید شد.
سخن پایانی
یکی از مهم ترین و چالش برانگیزترین الگوریتم های گوگل، الگوریتم سند باکس است. در این مقاله به طور مفصل در مورد این مقاله، عملکرد آن، مزایای ان برای سایت های مختلف و حتی نحوه خارج شدن از دست آن صحبت کردیم. با امتحان و اجرای روش های ذکر شده می توانید باعث افزایش سرعت روند خارج شدن سایت از دست این الگوریتم شوید. پس از اجرای این روش ها، نتایج و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.