ایندکس گوگل چیست ؟
در این مقاله سوال ایندکس گوگل چیست؟ را پاسخ داده و برای شما شرح میدهم که چرا ایندکس گوگل دارای اهمیت زیادی است؟ بگذارید در ابتدا معنای ایندکس شدن را به شما بگویم. index شدن به معنای فهرست شدن یا ثبت کردن اطلاعات است. اینکه وبسایت ما چگونه ایندکس میشود بستگی به آن دارد که وبسایت ما و صفحات آن چگونه به گوگل یا دیگر موتور های جستجوگر معرفی میشوند.روش های مختلفی برای ایندکس شدن وبسایت وجود دارد. اما یکی از تاثیر گذار ترین روش ها سایت مپ میباشد. با نصب و راه اندازی sitemap کرولر های گوگل به راحتی وبسایت شما را پیدا میکنند و صفحات موجود در سایتتان را ایندکس میکنند. فرض کنید که در جزیره ای گم شده اید و هیچکس از جای کنونی شما اطلاعی ندارد. و شما نیز نمیتوانید شخصی را پیدا کنید. اما اگر نقشه داشته باشید میتوانید موقعیت کنونی خود را اطلاع داده تا دیگران شما را پیدا کنند. سایت مپ نیز حکم نقشه ای را دارد که باعث میشود تا دیگران (منظور همان کرولرهای گوگل میباشد) آدرس وبسایت شما را پیدا کنند.
**** آموزش سئو از 0 تا 100 همراه با تکنیک های کاربردی در آکادمی دبل کلیک ****
با راه اندازی sitemap شما عملا به گوگل میگویید که چه صفحاتی به تازگی در وبسایت به وجود آمده اند و زمان آن رسیده که صفحات قدیمی وبسایت که محتوایی جدید به آنها افزوده شده نیز دیده و ثبت اطلاعات شود. از طریق سایت مپ شما به گوگل اعلام میکنید که کرولر های خودت را بفرست تا سایت من را آنالیز کرده و اطلاعات جدید را دریافت کرده و ذخیره سازد. لپ کلام این است که برای دیده شدن باید کرولر ها نیز شما را ببینند و محتوای صفحات وبسیات شما را در سرور های خود ذخیره کنند. تا در زمانی که کاربران جستجویی را انجام میدهند، بر اساس فاکتورهایی که گوگل و دیگر موتور های جستجوگر در نظر دارند، وبسایت شما را به کاربر نشان دهد.
ربات ها و کرولر ها صفحات وبسایت من را چگونه میبینند و تحلیل میکنند ؟
شاید برایتان سوال باشد که آیا ربات ها و کرولر ها نیز مانند شمایی که در حال خواندن محتوای وبسایت ما هستید سایت را میبینند یا به صورتی دیگر ؟ باید گفت که کرولر ها و خزنده های گوگل توانایی تحلیل این کلمات را ندارند و به شیوه ای دیگر سایت ما را میبینند و ایندکس میکنند. اگر دوست دارید تا ببینید که ربات ها این صفحه را چگونه میخوانند، تنها کافیست روی همین صفحه کلیک راست زده و گزینه ی view page source را انتخاب کنید. (یا دکمه ctrl + u را بزنید) صفحه ای پر از کد های HTML خواهید دید. بله کرولر ها اینگونه وبسایت ما را میبینند.
از کجا بفهمیم که آیا صفحات وبسایت ما ایندکس شده اند یا نه؟
حالا به جای مهم ماجرا رسیدیم. از کجا بفهمیم که آیا صفحات وبسایت ما ایندکس شده اند یا نه؟ با من همراه باش تا بهت دو تا راه حل طلایی بدم تا سریع متوجه بشی که سایتت ایندکس شده یا نه ؟
راه حل طلایی اول :
آدرسی که برات مینویسم و در گوگل سرچ کن : site:site url . در بخش یو آر ال سایت باید آدرس دامنه وبسایت خودتان را بزنید. اگر گوگل هیچ نتیجه را به شما نشان نداد یا عبارت no result را دیدید، این به این معنی است که وبسایت شما توسط کرولر ها ایندکس نشده است و باید آدرس دامنه ی خود را در گوگل ثبت کنید. برای ثبت کردن آدرس خود در گوگل نیز راه حل های ساده ای را به شما خواهم گفت. ( تمامی اقدامات در تصویر پایین نمایش داده شده است)
راه حل طلایی دوم :
اگر برای سایت خود سرچ کنسول نصب کرده اید، به کمک سرچ کنسول نیز میتوانید وبسایت خود را به گوگل معرفی کنید. به این صورت که پس از آنکه وارد سرچ کنسول شدید در بالای صفحه آدرس سایت خود را وارد کرده و اگر چراغ آن سبز نبود به این معناست که سایت شما توسط کرولر ها ایندکس نشده است. پس گزینه ی request to index را میزنیم و منتظر میمانیم که وبسایت ایندکس شود. ( تمامی اقدامات در تصویر پایین نمایش داده شده است)
چرا صفحات وبسایتم در گوگل نیست؟
شاید برایتان سوال شده باشد که بعد از این همه زحمتی که برای سایتم کشیدم و بعد از این همه مدت چرا هنوز صفحات وبسایتم در گوگل نیست؟ یا به عبارتی چرا سایت من توسط کرولر ها ایندکس نمیشود. در این قسمت 4 دلیل مهم ایندکس نشدن وبسایت را به شما خواهم گفتم. که اگر سریع آنها را رفع کنی مطمعن باش که در کمترین بازه زمانی صفحاتت ایندکس خواهد شد و ارتقای رتبه ی خودت را خواهی دید.
tag noindex
در بعضی مواقع که ما افزونه هایی را نصب میکنیم یا cms هایی که در سایت مان استفاده میکنیم، بطور پیش فرض tag noindex را به هدر سایت شما اضافه میکنند. این مورد سبب میشود تا کرولر های گوگل آن صفحات را ایندکس نکنند.
remove url
بعضی اوقات ما به یاد نمی آوریم که کدام صفحات را در سرچ کنیم پاک کرده ایم یا سئوکار ما صفحاتی را در قسمت remove url در سرچ کنسول پاک کرده است. پس دیگر کرولر های گوگل آن صفحات را ایندکس نمیکنند و در نتایج خود قرار نمیدهند.
نبودن صفحات مورد نظر در sitemap
شاید سایت مپ تنها دلیل نبودن صفحات در گوگل نباشد اما یکی از مهم ترین مواردی که سبب میشود تا صفحات ما ایندکس نشود، نبودن آدرس آن صفحه در سایت مپ میباشد. در نظر داشته باشید که صفحاتی که در سایت مپ قرار نمیگیرند، در بازه های زمانی طولانی مدت ایندکس میشوند و این امر به تعویق میافتد.
robots.txt
فایل robots.txt که در c panel یا file manager قرار دارد، فایلی است که در آن قید میکنیم که چه قسمتی از سایت توسط کرولر ها ایندکس شود و چه قسمتی ایندکس نشود. شاید یکی از دلایل ایندکس نشدن صفحات وبسایت شما گزینه disallow در robots.txt باشد. موردی که به خزنده های گوگل میگویید که این قسمت وبسایت من را ایندکس نکن. پس سریعا فایل robots.txt خود را بررسی کنید.
در آخر توجه داشته باشید که شما برای دیده شدن در صفحات اولیه نتایج نیاز دارید تا توسط کرولر های گوگل ایندکس و دیده شوید. لذا امر ایندکس شدن وبسایت خود را جدی بگیرید و به نکاتی که در این مقاله گفته شد توجه لازم را داشته باشید. تا در زمان کوتاهی شاهد ارتقای رتبه ی خود در نتایج گوگل باشید