بی شک امروزه شما هم اصطلاح استارت آپ را زیاد شنیده اید. استارت آپ به پروژه هایی گفته می شود که یک ایده خام، به کمک و با تلاش چندین نفر در یک گروه به مرحله انجام می رسد. بدین ترتیب که زمینه فروش یک محصول یا ارائه یک خدمت نوین فراهم می شود. در واقع مشاغل استارت آپی گفته مسیر راه را از صفر تا صد توسط اعضای تیم خود انجام می دهند که به مرحله انجام برسد. امروزه یکی از بهترین روش های گسترش کسب و کارهای مختلف است. زمانی که یک فروشگاه کوچک راه اندازی می کنید، تعداد مشتریان و مخاطبان شما نهایتا افراد آن محله یا شهر هستند. اما با طراحی سایت و سئو کردن آن بدیهی است که به تعداد مخاطبین شما افزوده می شود. این موضوع در کسب و کارهای استارت آپی که معمولا شناخته نشده هستند، اهمیت بیشتری دارند. در واقع افرادی که کسب و کارهای استارت آپی راه اندازی می کنند، ایده های ناب و خلاقانه دارند که به ذهن فردی دیگر نرسیده است. اما با حمایت از این افراد می توان شاهد تغییرات نوین در یک شهر یا حتی کشور بود. برای این نوع کسب و کارها سئو کردن سایت اهمیت زیادی دارند. چرا که هدف از راه اندازی چنین کسب و کارهایی ارائه خدمات نوین و ویژه به مشتریان است. در این مقاله به مهم ترین نکات سئو سایت های استارت آپی و تاثیر آن در بهبود روند رشد این کسب و کارها می پردازیم.
چرا استارت آپ ها به سایت نیاز دارند؟
SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. به گونه ای که با اجرای اقدامات تخصصی و اصولی سئو سایت بین 10 نتیجه صفحه اول گوگل و مهم تر از همه بین سه نتیجه اول قرار گیرد. همان طور که در پاراگراف بالا اشاره شد این موضوع برای سایت کسب و کارهای استارت آپی اهمیت بیشتری دارد. چرا که این نوع کسب و کارها با ارائه خدمات و ایده های نوین هدفی برای ارائه خدمات خاص دارند. بنابراین کسی از ایده و وجود آن ها آگاه نیست. به همین جهت سئو کردن سایت راهی برای بیشتر و بهتر دیده شدن کسب و کارهای استارت آپی است. علاوه بر این، در سراسر ایران و جهان کسب و کارهای مختلفی راه اندازی شده و فعالیت های گسترده ای دارند. اما با داشتن سایت و ارائه آن به عموم کاربران می توانید از رقبا پیشی گرفته و جایگاه مطلوبی را از دید کاربران به دست آورید. به طور کلی به دلایل زیر کسب و کارهای استارت آپی به طراحی سایت نیاز دارند:
-
با طراحی سایت و فعالیت در آن می توانید خدمات خود را به صورت گسترده تر به کاربران معرفی کنید.
- جامعه هدف و تعداد مخاطبین شما افزایش می یابد.
- سود بیشتری به دست خواهید آورد.
- روند برند سازی و آگاهی از برند با سرعت بیشتری انجام می شود.
- امکان آنالیز کردن کاربران و مشتریان با سرعت و عملکرد بهتری وجود دارد.
- داشتن سایت باعث افزایش اعتماد کاربران و مخاطبین می شود.
- دسترسی و امکان ارتباط با مشتریان و کاربران آسان تر است.
- به صورت مستقیم و بدون واسطه و حتی به صورت آنلاین می توانید به مشتریان خدمات ارائه کنید.
سئو برای همه سایت های استارت آپی نیاز است؟
همان طور که در پاراگراف بالا ذکر شد، طراحی سایت و فعالیت مستمر در آن کمک می کند که جامعه فعالیت خود را افزایش داده و مخاطبین بیشتری را جذب کنید. به همین دلیل می توان گفت کسب و کارهای استارت آپی برای شروع کار خود و معرفی خدماتی که ارائه می کنند، به طراحی سایت و سئو کردن آن نیاز دارند. با امکان دسترسی به اینترنت در اقصی نقاط ایران و جهان میزان و حجم رقابت بین کسب و کارها افزایش یافته است. به گونه ای که کسب و کارها ترجیح می دهند حتی کمی بیشتر میزان بیشتری سود نسبت به رقبای خود به دست آورند. یکی از روش های پیشی گرفتن از رقبا و افزایش کسب سود نسبت به آن ها، سئو کردن سایت است. حتی با وجود این که ایده مشاغل استارت آپی با یک دیگر متفاوت است. اما حتی وجود کمی شباهت سبب می شود که رقابت بین مشاغل مختلف افزایش یابد. به همین دلیل می توان گفت همه سایت های استارت آپی برای بهبود یافتن و رونق بخشیدن به کسب و کارشان باید سئو شوند.
نحوه انجام سئو سایت های استارت آپی
یکی از چالش بر انگیزترین بحث ها در دنیای رقابت بین سایت های استارت آپی، نحوه سئو کردن این سایت ها است. یک استارت آپ باید بتواند در سریع ترین و کم ترین زمان ممکن بیشترین میزان را داشته باشد. به گونه ای که اگر رقیب دیگری ایده مشابه با ایده کسب و کار اول داشته باشد، کاربران سریع تر او را بشناسند. در غیر این صورت ممکن است با شکست مواجه شود. یکی از چالش های مهم استارت آپ ها این است که میزان بودجه کم تری نسبت به کسب و کارهای بزرگ تر دارند. به همین جهت نمی توانند هزینه زیادی برای تبلیغات گسترده و بزرگ انجام دهند. به همین دلیل انتخاب معقول و صحیح برای این کسب و کارها بهینه سازی و سئو سایت است. مهم ترین نکته ای که زمان طراحی و سئو سایت باید توجه داشته باشید، طراحی سایت با معماری منحصر به فرد و ساختار ویژه است. در واقع انتخاب ویژگی های ساختاری و معماری سایت یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر سرعت سایت محسوب می شود. به طور کلی پارامترهای مختلف سرعت سایت، ریسپانسیو بودن سایت، چگونگی دسترسی ربات ها به صفحات مختلف سایت و … در کسب رتبه سایت تاثیر زیادی دارند. مهم ترین مراحل سئو سایت های استارت آپی به شرح زیر است:
انتخاب هاست و سرور مناسب:
انتخاب هاست و سرور مناسب به طور مستقیم روی سرعت سایت تاثیر می گذارد. زمانی که سرعت سایت پایین باشد، کاربران به طور کلی از ماندن در سایت و صبر کردن منصرف می شوند. به همین جهت میزان ترافیک سایت به شدت کاهش می یابد. از طرفی میزان نرخ پرش نیز افزایش می یابد. همین ویژگی تاثیر زیادی در کاهش رتبه سایت دارد.
استفاده از قالب مناسب یا کد نویسی تخصصی برای قالب:
کد نویسی کردن برای قالب یا انتخاب قالب مناسب و واکنش گرا از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در افزایش رضایت کاربران محسوب می شود. کد نویسی صحیح تاثیر زیادی در افزایش عملکرد و اجرای سایت، افزایش رضایت کاربران، و عملکرد با کیفیت روی اجرا روی دستگاه های مختلف دارد.
طراحی صفحات مختلف برای سایت:
ربات های خزنده گوگل می توانند به بهترین نحو ظاهر و ساختار سایت را درک کنند. برای جلب رضایت و توجه این ربات ها می توانید از کدهای اسکیما (نشانه گذاری) استفاده کنید. علاوه بر این، طراحی صفحات با کیفیت و مطابق با پرسونای مخاطبان تاثیر زیادی در افزایش رضایت کاربران و بهبود تجربه کاربری دارد. پس از آن به صورت مستمر و مفید برای کاربران شروع به تولید محتوا کنید. در طی تولید محتوا توجه کنید که محتوا را برای کاربران بنویسید. محتوا باید کاربردی، مفید و جامع باشد.
بهینه سازی صفحات سایت:
منظور از بهینه سازی صفحات سایت این است که هر صفحه باید دارای یک url صحیح و مناسب، عناوین صحیح و متناسب با کلمه کلیدی، دارای محتوای ساختار بندی شده، دارای تصاویر مناسب، دارای کلمات کلیدی مناسب و صحیح، لینک های داخلی درست و حساب شده و … باشد. این کار باعث می شود که ربات های گوگل به صورت صحیح مفهوم و موضوع صفحات مختلف سایت را درک کنند. به گونه ای که کاربران پس از جستجو کردن کلمات کلیدی، سایت شما را به کاربران معرفی کنند.
سئوی سایت های استارت آپی چه کمکی به رشد کسب و کارشان می کند؟
در ابتدای مقاله به طور کامل و تخصصی با مفهوم سئو و اهمیت آن برای کسب و کارهای مختلف آشنا شدید. اما توجه داشته باشید که سئو صرفا به موتورهای جستجو محدود نمی شود. بلکه موفقیت در سئو به موارد زیر نیز وابسته است:
-
نوع جستجوی کاربران
- پاسخ هایی که قرار است کاربران دریافت کنند.
- کلماتی که کاربران زمان جستجو کردن از آن استفاده می کنند.
- نوع محتوایی که منتشر می کنید.
طبق موارد ذکر شده حائز اهمیت در سئو سایت، می توان گفت سئو کردن سایت های استارت آپی به دلایل زیر به آن ها کمک می کند:
- امکان بررسی رفتار مشتریان و آنالیز و به دست آوردن اطلاعات مهم وجود دارد:
سئو کردن سایت و بررسی آن با استفاده از ابزار تخصصی سئو امکانات و داده های مهمی را به سئو کاران و صاحبان کسب و کار ارائه می دهد. در واقع اطلاعات مهم و بیشتری می توانید از مشتریان بالقوه به دست آورید. یک استارت آپ وقتی فعالیت خود را شروع می کند، اطلاعات کمی در مورد مخاطبان خود دارد. اما با استفاده از سئو صاحبان کسب و کار می توانند اطلاعات مهمی از کاربران و مخاطبان هدف خود به دست آورند. پس از این که کسب و کارها مدتی از فعالیتشان گذشت می توانند از ابزارهای تحلیل سئو به صورت رایگان استفاده کنند. با استفاده از این ابزار صاحبان استارت آپ می توانند بفهمند که مشتریان بالقوه چه کلماتی را جستجو می کنند. پس از آن از این کلمات به صورت موثر و کاربردی در طول تولید محتوا استفاده کنند.
- هزینه مقرون به صرفه SEO در مقایسه با SEM
سئو در مقایسه با سایر روش های تبلیغاتی از جمله بازاریابی موتورهای جستجو و گوگل ادز هزینه بسیار کم تری دارد. علاوه بر این، احتمال موفقیت پروژه با این روش بسیار بالاتر از سایر روش ها است. علاوه بر این، در صورتی که برای بهبود سئو سایت از سئو کمک بگیرید، با استفاده از ابزارهای تخصصی مختلف می توانند سایت و نحوه رفتار کاربران و نقظه ضعف و قوت های خود را بشناسید. مهم ترین ابزار تحقیق و آنالیز سئو گوگل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس، Screaming Frog، و Ahrefs و … است.
- امکان اخذ تصمیمات آگاهانه تر را به صاحبان مشاغل می دهد
همان طور که در مورد اول ذکر شد، صاحبان کسب و کارهای استارت آپی در ابتدای شروع کار اطلاعات کمی در مورد مخاطبان دارند. اما به کمک ابزارهای سئو می توانند به بهترین نحو رفتار مشتری را درک کرده و سپس اقدامات لازم را بر اساس آن به کار گیرند. در واقع به صاحب استارت آپ در تدوین استراتژی کسب و کار کمک زیادی می کند تا مخاطبان را به مصرف کننده و مشتری تبدیل کند.
- به دست آوردن مخاطبان دائمی
سئو با مرور زمان و در طی یک بازه زمانی چند ماهه کاربر و مخاطب به دست می آورد. در صورتی که در روش sem کاربران در یک بازه کوتاه تر با سایت و کسب و کارتان آشنا می شوند و ممکن است شما را فراموش کنند. اما نکته حائز اهمیت تولید محتوای مستمر و با کیفیت و منظم است. به گونه ای که همیشه سایت را زنده و پویا نگه دارید. هر چه کیفیت محتوا بیشتر باشد، به طبع مخاطبان واقعی و وفادار بیشتری به دست می آورید.
جستجوی کلمات کلیدی در سایت های استارت آپی چگونه است؟
از آن جا مخاطبان و کاربران هدفمند برای سایت های استارت آپی در ابتدای کار هنوز ثابت و مشخص نیست، ممکن است پیدا کردن کلمات کلیدی مفید برای کاربران کار دشواری باشد. اما نکته حائز اهمیت این است که ابتدا با تحلیل و بررسی سایت رقبایی که کسب و کار مشابه با کسب و کار شما را دارند، از کلمات کلیدی به صورت آزمایشی استفاده کنید. پس از گذشت چندین ماه و بررسی بازخورد کاربران می توانید بررسی کنید که آیا کلمات را به صورت صحیح انتخاب کرده اید یا نه؟ در صورتی که عملکرد صحیحی نداشته اید، می توانید تدوین استراتژی تولید محتوا را تغییر داده و مجددا شروع به تولید محتوا کنید. این کار ممکن است زمان بر و حتی هزینه بر باشد. اما ارزش نتیجه مطلوبی که به همراه دارد، خواهد داشت.
سخن پایانی
سئو کردن یکی از بهترین و موثرترین زیر مجموعه های دیجیتال مارکتینگ برای کمک به سایت ها و کسب و کارهای استارت آپی است. در این مقاله به چالش ها و سوالات احتمالی که ممکن است برای صاحبان مشاغل استارت آپی رخ دهد، پاسخ داده ایم. با مطالعه این مقاله می توانید به صورت کاربردی برای طراحی و سئو سایت اقدام کنید.