ریدایرکت چیست ؟
من اینجا هستم تا به شما بگویم که ریدایرکت چیست ؟ میشود اینطور گفت که ریدایرکت Redirect در معنای لغوی تغییر مسیر یا دوباره راهنمایی کردن است. در سئو نیز همین معانی را داراست. ریدایرکت کردن یعنی انتقال کاربران و موتور های جستجوگر از صفحه ای به صفحه ی دیگر. عملا بنا به دلایلی شما قصد دارید تا کاربر را از یک url به url دیگری انتقال بدهید. حتی شما میتوانید ادرس یک سایت را به url وبسایت دیگر انتقال بدهید. اما چه زمانی از ریدایرکت استفاده میکنیم ؟ سوال این است.
چه زمانی از ریدایرکت Redirect استفاده میکنیم ؟
خیلی اوقات شما نیاز دارید که کاربر و ربات های گوگل را از ورود به یک صفحه منع کنید. شاید بگویید خب بیایم اون صفحه رو پاک کنیم. اینطوری بهتره . ولی باید بهتون بگم که این اشتباه ترین راه حله. شاید اون صفحه ای که میخوایم کاربر و گوگل واردش نشه دارای ورودی زیادی باشه و ترافیک خیلی خوبی داشته باشه. پس ریسکه که اون صفحه ی مهم و پاک کنیم . اینجاست که میایم به گوگل میگیم که بجای اینکه وارد صفحه ی x بشه انتقال داده بشه به صفحه ی y . با حفظ اعتبار و ارزش یو ار ال x. ما عملا با ریدایرکت کردن ارزش و اعتبار یک url یا یک سایت و انتقال میدیم به ادرس جدید. حالا کی باید ریدایرکت کنیم ؟
- برای مثال شما اومدید ساختار وبسایت تونو عوض کردید. اینجاست که ادرس صفحات شما هم عوض میشه . بهترین راه حل ریدایرکت کردن است. ریدایرکت 301 . در ادامه با انواع ریدایرکت اشنا میشیم.
- امکان داره که تو سایت شما چند صفحه با محتوای تقریبا یکسان وجود داشته باشه. خب همونطور که میدونید نباید داخل سایت ادرس هایی با محتوای یکسان وجود داشته باشه چون روی سئوی سایت تاثیر منفی میزاره . اینجاست که ما میایم بعضی از صفحات که دارای محتوای تقریبا یکسان هستند و به صفحه ی اصلی ریدایرکت میکنیم.
- یک دیگر از موارد این است که امکان داره شما همزمان با چندین سایت کار میکنید و عملا صاحب چندین وبسایت هستید که در یک حوضه فعالیت دارند. اینجاست که شما ادرس یک سایت را به ادرس وبسایت دیگر انتقال میدهید.
- زمانی که میخواهید ادرس دامنه خود را تغییر بدهید مطمعنا دوس ندارید که ارزش سایت و صفحات تون از بین بره . پس باید از ریدایرکت استفاده کنید.
- زمانی که قصد دارید تا وبسایت خود را از http به https منتقل کنید باید از ریدایرکت استفاده کنید.
انواع ریدایرکت Redirect در سئو :
در سئو انواع مختلفی از ریدایرکت ها نظیر 301 ، 302 ، 307 و… وجود دارند. که خیلی از انها دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرند . ما به معرفی مهم تزین انها میپردازیم.
Redirect 301
زمانی از ریدایرکت 301 استفاده میکنیم که قصد داریم به صورت دائمی این انتقال انجام بشه. ینی ما ادرس یک صفحه رو به صورت دائمی به یک url جدید انتقال میدیم. با حفظ ارزش و اعتبار صفحه قدیمی.
Redirect 302
اما از ریدایرکت 302 زمانی استفاده میکنیم که میخوایم برای ی مدت این انتقال صورت بگیره و دائمی نیست . ینی شما ادرس این صفحه رو به صورت موقتی انتقال میدید به ادرس y. توجه کنید که با انجام ریدایرکت 302 پس از مدتی ادرس ثانویه شما از دیتا بیس پاک خواهد شد. و در این اتتقال دیگر خبری از حفظ ارزش و اعتبار نیست . و همه چیز کاملا موقتی است. عملا شما به گوگل میگید که ادرس x من برای مدتی به ادرس y انتقال پیدا کند. و پس از ان مدت دوباره صفحه به حالت اولیه خود باز میگردد.
پس اگر دوست ندارید که ارزش و اعتبار یک صفحه تون از بین نره از انتقال 302 استفاده نکنید.
تفاوت ریدایرکت 301 با 302 به صورت دقیق تر :
بزارید با مثال تفاوت این دوتارو بهتون بگم. فرض کنید شما هر روز به یک مغازه در محل تون مراجعه میکنید. یکی از روز ها که میخواید برید خرید کنید میبینید مغازه بسته است. شما هیچ اطلاعی از دلیل بسته شدنش نمیدونید. ولی مثلا روی شیشه یه بنر زدن که ادرس جدید این مغازه به دوتا کوچه پایین تر فلان پلاک منتقل شده است. خب شما به ادرس جدید مراجعه میکنید و ادرس این مغازه به صورت کلی عوض شده و دیگ اینجا فعالیتی نداره . این ینی ریدایرکت 301. حالا اومدیم و رو بنذ نوشته بود که به دلیل تغییر دکوراسیون به مدت 2 هفته ادرس به خیابان بالایی پلاک فلان انتقال داده شده است . شما اینجا متوجه میشید که مغازه فعلا بسته س و بعد از 2 هفته دوباره تو همین ادرس قدیمش فعالیت شو شروع میکنه . این ینی ریدایرکت 302
چجوری ریدایرکت کنم ؟
ریدایرکت از طریق افزونه های وردپرس
اگر وبسایت شما با cms وردپرس است باید گفت که ریدایرکت کردن مثل اب خوردن است. اگر دارای افزونه yoast seo هستید میتوانید با مراجعه به بخش تغییر مسیر اقدام به ریدایرکت کردن کنید. به این صورت که در باکس اول ادرس قدیمی خود یا ادرس مبدا را وارد میکنید و در باکس دوم ادرس مقصد یا ادرس جدید را وارد میکنید. سپس نوع ریدایرکت خود را انتخاب میکنید. یا 301 یا 302. اگر هم افزونه ی yoast seo را ندارید میتوانید با دانلود پلاگین redirection همین کار را انجام دهید.
ریدایرکت از طریق سرور
کافیست به فایل htaccess در سرور خود مراجعه کنید و کد زیر را در ان قرار دهید.
- ( redirect 301 /old url /new url )
- ( redirect 302 /old url /new url )
ایا ریدایرکت کردن تاثیر منفی روی سایت داره ؟
خیر. ریدایرکت کردن روی سایت و سئوی ان تاثیر منفی ندارد. حتی اگر درست انجام شود تاثیر مثبت نیز دارد. اما باید دقت کنید که به درستی اقدام به انتقال url ها کنید. اگر به درستی از ریدایرکت ها استفاده نکنید شاهد افت رتبه سایت خود خواهید شد و اعتبار صفحات خود و ترافیک انها را از دست میدهید.